Άδειασμα από δημοσιογράφο του CNN σε Μητσοτάκη για τους εμβολιασμούς-Ντροπιαστική αποσιώπηση της συνέντευξης από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Άδειασμα από δημοσιογράφο του CNN σε Μητσοτάκη για τους εμβολιασμούς-Ντροπιαστική αποσιώπηση της συνέντευξης από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Κυριακός Μητσοτάκης -και πριν την εκλογή του στο αξίωμα του πρωθυπουργού- είναι ένας πολιτικός που γενικά δεν επιθυμεί να δίνει συνεντεύξεις σε κάποιο «εχθρικό» περιβάλλον, παρά μόνο σε «φιλικά» ΜΜΕ ενημέρωσης όπου οι ερωτήσεις θα είναι εύκολες και πολύ περισσότερο δεν θα αγγίζουν αυτά που δεν επιθυμεί. Ποιο είναι το δήθεν “εχθρικό” περιβάλλον; Μα μια συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης, πάνω σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τον συνεντευξιαζόμενο, ακόμα και αν ο ίδιος ξεστομίζει ψεύδη. Χρέος του δημοσιογράφου είναι η ανακάλυψη της αλήθειας, πάντα μέσα από επιχειρήματα και διεισδυτικές ερωτήσεις στον συνεντευξιαζόμενο. Εδώ πάλι στην Ελλάδα η συζήτηση είναι μεγάλη για το αν γίνεται κάτι τέτοιο…

Μεγάλα ΜΜΕ του εξωτερικού από την αρχή της πρωθυπουργίας του κ. Μητσοτάκη τον έχουν εκθέσει ανεπανόρθωτα, με αποκορύφωμα την κα. Μπέουχελ (την περίφημη “Ολλανδή δημοσιογράφο”, λες και δεν είχε όνομα για τους Έλληνες συναδέλφους της). Και το ακόμα πιο ντροπιαστικό για τον δημοσιογραφικό πολιτισμό της χώρας είναι η απόλυτη απόκρυψη της πρόσφατης συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Ο λόγος; Το γεγονός πως η δημοσιογράφος (αν και πιο ήπια σε σχέση με άλλες συνεντεύξεις του) τον εξέθεσε ανεπανόρθωτα σχετικά με τα ποσοστά εμβολιασμού της χώρας μας σε σύγκριση με τους γείτονες μας. Η κα. Κριστιάν Αμανπούρ απάντησε με στοιχεία και αιχμές στον πρωθυπουργό σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας.

Η δημοσιογράφος στάθηκε στην απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στους πολίτες άνω των 60 ετών, ρωτώντας τον πρωθυπουργό αν άργησε να πάρει τη σχετική απόφαση.

«Οι 9/10 θανάτους από κορωνοϊό είναι άνω των 60 ετών. 7/10 διασωληνωμένοι είναι άνω των 60 ετών. 8/10 διασωληνωμένοι είναι ανεμβολίαστοι. Γιατί αργήσατε να πάρετε αυτή την απόφαση; Θα μπορούσατε να την πάρετε νωρίτερα;» ανέφερε η Κριστιάν Αμανπούρ.

Απαντώντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Τα στατιστικά δεν είναι διαφορετικά σε σχέση με αυτά που βλέπετε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Έχουμε πανδημία των ανεμβολίαστων. Αν μιλήσετε με οποιονδήποτε συνάδελφό μου θα σας πει ότι οι ανεμβολίαστοι είναι αυτοί που καταλήγουν σε ΜΕΘ και δυστυχώς πεθαίνουν».

Ωστόσο, η Κριστιάν Αμανπούρ επανήλθε και δεν άφησε ασχολίαστη την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πώς τα πάει η χώρα μας σε σχέση με άλλες χώρες. Η δημοσιογράφος ήταν αρκετά προετοιμασμένη και έδειξε ένα γράφημα στο οποίο η Ελλάδα ήταν ουραγός στους εμβολιασμούς μεταξύ πέντε χωρών.

«Θέλω να δείξω ένα γράφημα γιατί είπατε ότι τα στατιστικά σας είναι παρόμοια με τους γείτονές σας στην Ευρώπη. Δε ξέρω τι εννοείτε με τη λέξη “γείτονες”, αλλά στην Πορτογαλία το 81,6% είναι πλήρως εμβολιασμένο» σημείωσε η Κριστιάν Αμανπούρ και συμπλήρωσε ότι καταλαβαίνει γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρειάστηκε να κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών. Στον πίνακα μετά την Πορτογαλία ακολουθούσε η Ισπανία (74%), η Ιταλία (73,3%), η Γαλλία (70%) και η Ελλάδα (62,4%).

Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός κατηγόρησε κατά την πάγια τακτική του τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευση, Αλέξη Τσίπρα, για μη πολιτική συνεννόηση στο θέμα της υποχρεωτικότητας, κάνοντας γαργάρα τα όσα είπε για τα ελληνικά νούμερα των εμβολιασμών, ενώ έκλεισε με ένα γενικόλογο μήνυμα υπέρ των εμβολίων.

Το απαράδεκτο της υπόθεσης για μια ακόμη φορά; Η πλήρης αποσιώπηση της συνέντευξης ακόμα και από το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Όσο για το γράφημα που αποτελεί ένα επιστημονικό δεδομένο προφανώς και δεν θα το δείτε στο δελτίο των 20:00. Αν το αναζητήσετε στο Διαδίκτυο θα το βρείτε… γιατί πολλοί φοβούνται τις συγκρίσεις στις ΜΕΘ, την επιτυχία στους εμβολιασμούς και σε πολλά άλλα. Και εννοείται ποτέ δεν παραδέχονται την αποτυχία τους για τίποτα. Γιατί άραγε;

Από 1:29 έως 7:00 ο σχετικός διάλογος:

https://www.youtube.com/watch?v=CzMpugt4zfA
+ posts

Ονομάζομαι Βαγγέλης Βαλαβάνης. Συντάκτης, από τα ιδρυτικά μέλη του Φοιτητικού Κόσμου. Είμαι φοιτητής του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Αν και ερωτευμένος βαθιά με την Ιστορία και το Ιστορικό-Αρχαιολογικό, ο αέρας των Πανελληνίων με έστειλε στο εξωτικό και γυναικοκρατούμενο Πάντειο. Ιστορία, η πρώτη αγάπη. Πολιτικές Επιστήμες η δεύτερη. Η συγγραφή όμως, μια και μοναδική. Ίσως ο μοναδικός τρόπος να μπορώ να είμαι κοντά και στις δυο μου αγάπες. Να εκφράζομαι, να προβληματίζομαι, να αναδεικνύω τα κακώς κείμενα της εποχής μου, να δέχομαι και να ασκώ κριτική, να…να…να… Να ταξιδεύω και να αναπνέω.
Γιατί αυτό είναι η συγγραφή. Μια ανάσα μες στην σκόνη του κόσμου. Μια πράξη βαθιά πολιτική και συναισθηματική. Γιατί η γραφή ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα δημιουργήματα του Ανθρώπου. Ο τρόπος του να αποτυπώσει την ψυχή του, το αέναο πάθος του για τη ζωή και να ακολουθεί το βαθύ του χτυποκάρδι. Ένα ταξίδι για να τον ανακαλύψουμε και να τον κάνουμε καλύτερο. Και αυτός εδώ στον Φ.Κ. είναι και ο δικός μας στόχος. Γράψτε. Προβληματιστείτε. Ανακαλύψτε και Ονειρευτείτε για τον δικό σας. Για έναν κόσμο που μας αξίζει. Για τον δικό μας κόσμο. Τον Φοιτητικό Κόσμο.