Άλκοτ: “Αηδιαστική διάκριση”

Ο Ντίλαν Άλκοτ, 2 φορές πρωταθλητής του US Open και νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης στους επαγγελματίες τενίστες σε αμαξίδιο, καταδικάζει την πραγματοποίηση του τουρνουά μόνο για τους αρτιμελείς τενίστες, κάνοντας λόγο για ρατσισμό. Ένα θέμα που διάλεξε ο Παύλος Γιαννόπουλος για τον Αθλητισμό του Φ.Κ.

Με τους διοργανωτές του Αμερικανικού Όπεν και την απόφασή τους να μην διοργανώσουν την κατηγορία τένις με αμαξίδιο, τα έβαλε ο δύο φορές πρωταθλητής της διοργάνωσης και Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Ντίλαν Άλκοτ.

Ο Αυστραλός wheelchair τενίστας, κατηγόρησε τους Αμερικανούς για ρατσιστική συμπεριφορά προς τους τενίστες με αμαξίδιο.

“Μόλις ανακοινώθηκε ότι το US Open θα γίνει χωρίς το τένις με αμαξίδιο. Δεν ρώτησαν καν τους παίκτες. Νομίζω ότι έκανα ότι μπορούσα για να προκριθώ. Δύο φορές πρωταθλητής και Νο1 στον κόσμο. Όμως, δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω το ένα και μοναδικό πράγμα που χρειάζεται: να περπατάω. Αηδιαστική διάκριση” έγραψε στο twitter ο Άλκοτ.

Just got announced that the US Open will go ahead WITHOUT wheelchair tennis.. Players weren’t consulted. I thought I did enough to qualify – 2x champion, number 1 in the world. But unfortunately I missed the only thing that mattered, being able to walk. Disgusting discrimination. (Πηγή: Twitter)

To US Open θα είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα καθώς θα διεξαχθούν μόνο οι βασικές κατηγορίες μονά, διπλά, μικτό και χωρίς προκριματικά ταμπλό, 31 Αυγούστου με 13 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: https://www.tennis24.gr/

+ posts

Παύλος Γιαννόπουλος... Αμέ, έχω και εγώ ένα όνομα. Ένα όνομα και ένα επίθετο, ανάμεσα σε τόσα άλλα στον κόσμο ετούτο. Ένας απλός φοιτητής του Καποδιστριακού, συγκεκριμένα στο τμήμα των Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης, διαβάζοντας και γράφοντας συνεχώς, προσπαθώντας να αφυπνίσω συνειδήσεις προπαγανδίζοντας (αν υπάρχει τέτοια φράση), ώστε στον βαθμό που και εγώ μπορώ να δώσω το θετικό μου στίγμα σε μία Γη που βράζει. Σε κοινωνίες και άτομα που χρήζουν εν συναίσθησης και εν συνείδησης.
ΦΚ λέγεται το project που μπορεί να πετύχει και να μετουσιώσει τα παραπάνω. Mία φοιτητική ιστοσελίδα που χαρακτηρίζεται από μία ανιδιοτέλεια και μία αντικειμενική υποκειμενικότητα που στους καιρούς μας απουσιάζουν.