Άλλη μια φορά, «γυμνή» στο στόμα του λύκου

Άλλη μια φορά, «γυμνή» στο στόμα του λύκου

Το εν λόγω κείμενο γράφτηκε την Τρίτη 16 Αυγούστου, όπου και απέχουν 4 μέρες πριν από την έναρξη της Σούπερ Λιγκ. Για την ΑΕΚ, το ταξίδι αυτό θα ξεκινήσει στο Δημοτικό Στάδιο Λαμίας, σαββατόβραδο, εναντίον της τοπικής ομάδας.

Ύστερα από από την απαίσια περσινή σεζόν, που είχε ως αποτέλεσμα να μην παίξει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η διοίκηση της Ένωσης είχε ως μοναδικό «κέρδος» την ύπαρξη άπλετου χρόνου, όσον αφορά τον αγωνιστικό σχεδιασμό. Το τελευταίο ματς–παρωδία ήταν αρχές Μαΐου εναντίον του Ολυμπιακού, στο ΟΑΚΑ, και με δεδομένα τα προβλήματα της ομάδας καθώς και κάποιες σίγουρες αποχωρήσεις, στον ορίζοντα φαινόντουσαν 7-8 μεταγραφές.

Έχοντας ως δεδομένο την νέα οικονομική πραγματικότητα που δημιουργεί η περάτωση των εργασιών του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας, ο καθένας θα περίμενε πως επιτέλους η διοίκηση θα απεμπολήσει την σφιχτή οικονομική πολιτική, ώστε να δημιουργηθεί ένα σύνολο που μακροπρόθεσμα θα μπορούσε να κυριαρχήσει. Πλανώνται πλάνην οικτρά όσοι το πίστεψαν. Έτσι, 4 μέρες πριν την έναρξη της Σούπερ Λιγκ, η ΑΕΚ, πλην των θέσεων του κέντρου, είναι αντιμέτωπη με πολλά κενά.

Δεύτερο ποιοτικό stopper ακόμα δεν έχει έρθει, ενώ ο Βίντα ούτε πρόλαβε την προετοιμασία, ούτε είναι 100% έτοιμος για τα ματς με Λαμία και Βόλο. Στις θέσεις των μπακ, η μετριότητα της περσινής σεζόν δεν άλλαξε και για να καλυφθούν ορισμένα κενά, ο Αλμέιδα θα επιδιώξει να βγάλει άσσους από το μανίκι του, ονόματι Γκατσίνοβιτς δεξί μπακ και Τσούμπερ αριστερό. Επί του παρόντος, κανονικά μπακ που διαθέτει η Ένωση αυτή την στιγμή, είναι ο Ρότα δεξιά μαζί με τον Μισελέν (που έχει σχεδόν φύγει), ενώ από αριστερά είναι οι Χατζησαφί και Μοχαμάντι. Στον χώρο του κέντρου, η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ φαίνεται γεμάτη, ποιοτικά και ποσοτικά. Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς (ευελπιστώ), Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος, Μάνταλος. Πρόβλημα όμως υπάρχει και στις θέσεις του φορ και του δεξί εξτρεμ. Βλέπετε, με τον αφοπλισμό του Καρίμ Ανσαριφάρντ η ΑΕΚ δεν έχει φροντίσει να αγοράσει 2ο φορ, για κάτι που εν τέλει υπολογίζει στον Λιβάι Γκαρσία. Ενώ για δεύτερο δεξί εξτρέμ υπάρχει ο Αμραμπάτ που έμεινε μετά από περιπέτειες και χωρίς να είναι κανείς σίγουρος για τις ορέξεις του, ειδικά μετά από μια σεζόν που δεν έλαμψε κιόλας.

Για να μην περιττολογώ, η Ένωση, στην πιο ιστορική χρονιά της σύγχρονης ιστορίας της, πρόκειται να αγωνιστεί στην Νέα Φιλαδέλφεια με εμφανέστατα αγωνιστικά ζητήματα. Και όλα αυτά, την στιγμή που ο Άρης έχει ενισχυθεί, ο ΠΑΟ έχει πετάξει την μνημονιακή ταμπέλα και έχει χτίσει ένα πολύ καλό σύνολο με έναν σοβαρό προπονητή, ο Ολυμπιακός με όσα προβλήματα και αν έχει δεν ξεχνάμε πως τερμάτισε πέρυσι +30 από εμάς, ενώ μονάχα ο ΠΑΟΚ φαίνεται χειρότερος προς το παρόν. Ελπίζω η διοίκηση της ομάδας να κάνει τα πρέποντα, έστω και αργά.

Tο όνομά μου είναι Κωνσταντίνος-Διονύσιος Ρουκανάς, κάτι που δεν ήταν επιλογή μου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο νησί της Ζακύνθου, πάλι, χωρίς να το επιλέξω. Κατάφερα να γίνω
φοιτητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με σκοπό να πολεμήσω το οικονομικό σύστημα από μέσα. Βέβαια τώρα, σκέφτομαι ήδη τρόπους να το υπηρετήσω μελλοντικά. Αυτό ενδέχεται όμως να είναι μια επιλογή μου.
Επιλογή μου σίγουρα, πάντως, ήταν να μπω στην ομάδα του Φοιτητικού
Κόσμου, διότι από την μία η ενασχόληση με την δημοσιογραφία και την αθλητικογραφία αποτελεί μια ουτοπία που θα ήθελα να ζήσω, από την άλλη η γενικότερη δομή της ιστοσελίδας βασίζεται πάνω σε αρχές οι οποίες έχουν βασικό ρόλο στην δική μου ιδιαίτερη κοσμοθεωρία. Η απορία που έχω, ωστόσο, είναι για πόσο καιρό τα παιδιά της ομάδας θα αντέξουν ένα άτομο που δεν έχει υπάρξει σοβαρό ποτέ στην ζωή του για πάνω από 1 λεπτό.
Ίσως, όταν παίζει η ομάδα μου, η ΑΕΚ, κι είναι δύσκολα τα πράγματα γίνομαι υπερβολικά σοβαρός, σε βαθμό να ξεχνάω τις προτεραιότητες που υποτίθεται πως έχω θεσπίσει στην ζωή μου.