Άσε με να σε κρατήσω

Άσε με να σε κρατήσω

Όσο μεγαλώνεις, αναζητάς πίσω την παιδική σου ηλικία. Προσπαθείς να την προφτάσεις, να την πιάσεις και να την κρατήσεις μέσα σου για πάντα. Είναι σαν ένα πολύτιμο λίθο, μοναδική στην αξία της, δυσεύρετη αν την χάσεις. Είναι ένα κομμάτι του εαυτού σου, που άλλες φορές αναδύεται με την πρώτη αυγή και κάποιες άλλες αχνοφαίνεται ή ξεχνιέται στο πίσω ράφι.

Κάποιες φορές προσπαθείς να την κρύψεις, «δεν θες κανείς άλλος να δει το παιδί που κρύβεις μέσα σου». Δεν θες κάνεις να ανακαλύψει τον τρόπο που ακόμη σε συγκινεί αυτός ο κόσμος.

Το μεγαλείο της φύσης, ο ουρανός με τα αστέρια του, το βλέμμα των ανθρώπων, η πόλη που ξυπνάει κάθε πρωί, σε συναρπάζουν όπως τότε που ήσουν μικρό παιδί. Όπως τότε, που κάθε λεπτό και κάθε στιγμή αναρωτιόσουν και είχες απορίες για όλα τα σημαντικά αυτού του κόσμου. Αυτό άλλωστε ήταν και είναι το νόημα. Να κρατήσεις αυτή την «σπιρτάδα» μέσα σου. Αυτό το παιδί. Αυτόν τον ενθουσιασμό που είχες για όλα, για ό,τι έβλεπες να πετά και να κινείται.

Μην κρύβεις αυτό το «παιδί», μην το καταπιέζεις όσα χρόνια και αν περάσουν. Άφησέ το ελεύθερο. Δες την ζωή με τα μάτια της ψυχής σου, με τα μάτια του παιδιού που υπάρχει μέσα σου.

Άσε με λοιπόν να σε κρατήσω
Μια στάλα να σε ακουμπήσω
Ονειρεύτηκα έναν κόσμο που πετά
Βουνά και δάση μακρινά
Ήλιους και θάλασσες να μιλούν
Χρυσά αστέρια που φεγγοβολούν

Γι’ αυτό άσε με να σε κρατήσω
Ένα λεπτό να σε αγγίζω
Να κοιμάμαι σε κάστρα μαγικά
Να τραγουδώ με τις νεράιδες αγκαλιά

Γεια σε όλους! Ονομάζομαι Μυρτιάννα Κριτή και σπουδάζω νηπιαγωγός στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Αγαπώ πολύ όλες τις μορφές της Τέχνης και ιδιαίτερα το γράψιμο, καθώς θεωρώ πως μέσα από τις λέξεις μου δίνεται η δυνατότητα να εκπληρώσω το δικό μου όνειρο: ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! Δηλώνω λάτρης της Ποίησης και βαθιά ερωτευμένη με την τέχνη της στιχουργικής, διότι πιστεύω πως «το καλό τραγούδι μιλάει με έναν τρόπο ξεχωριστό στην ψυχή των ανθρώπων».
Είμαι πολύ χαρούμενη που μου δόθηκε η ευκαιρία να γίνω και εγώ μέλος αυτής της ομάδας, γιατί ο καθένας πλέον μπορεί να με γνωρίσει μέσα από τα κείμενά μου και να καταλάβει πόσο ρομαντική ψυχή είμαι!