Ένας λαός σε αναμμένα κάρβουνα

Ένας λαός σε αναμμένα κάρβουνα

Ο λαός σύγκορμος… φυτίλι αναμμένο, και η κατάσταση να μυρίζει… μπαρούτι. Το απόγευμα της Τετάρτης 17 Μαρτίου, το φοιτητικό και το εργατικό κίνημα έγιναν «ένα», με σκοπό την υπεράσπιση των αιτημάτων τους. Το αποτέλεσμα ήταν η προσέλευση περίπου 15 χιλιάδων στο σύνολο φοιτητών, εκπαιδευτικών, υγειονομικών, εργατών, αλλά και αριστερών και αναρχικών συλλογικοτήτων. Μερικά από τα αίτηματά τους ήταν:

  • Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού και επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας
  • Παροχή προστασίας των εργατών από απολύσεις
  • ΟΧΙ στην αξιολόγηση εκπαιδευτικών και σχολείων
  • Επιστροφή των φοιτητών στη φυσική τους θέση, στα έδρανα των Σχολών τους, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, εφαρμογή δια ζώσης πρακτικών και κλινικών ασκήσεων, κατάργηση νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη
  • ΟΧΙ στην αστυνομική αυθαιρεσία

Παρά τον αριθμητικό όγκο των διαδηλωτών, και παρά το γεγονός πως οι διαδηλωτές αυτοί προέρχονταν από τουλάχιστον 5 διαφορετικούς κλάδους, άξιο αναφοράς είναι ο ειρηνικός και χωρίς επεισόδια χαρακτήρας της πορείας.

Νωρίτερα το ίδιο απόγευμα, στο σημείο όπου συνέβη την προηγούμενη Παρασκευή το θανατηφόρο ατύχημα του νεαρού Ιάσωνα, αποδόθηκε φόρος τιμής προς τη μνήμη του, έπειτα από μοτο-πορεία των ταχυδιανομέων (ντελιβεράδων) της πρωτεύουσας.

(Πηγή: Facebook->Εργατική Αλληλεγγύη)
(Πηγή:Instagram->2020mag)

Η μαζική αυτή κινητοποίηση και η συσπείρωση των αθηναϊκών εργατικών σωματείων με τους φοιτητικούς συλλόγους φανερώνει την έκδηλη δυσαρέσκεια του κάθε κλάδου προς τις ενέργειες της κυβέρνησης. Ενδεικτικό στοιχείο αυτής της οξυμένης πόλωσης αποτελεί η έρευνα που διενέργησε το «Πρώτο Θέμα», με την οποία καταδεικνύει πως τις τελευταίες 40 ημέρες, στο κέντρο της πρωτεύουσας έχουν πραγματοποιηθεί 120 διαδηλώσεις. (https://www.google.com/amp/s/www.protothema.gr/greece/article/1104654/120-diadiloseis-se-40-meres-stin-athina/AMP/)

+ posts

Ζήτα μου να γράψω για τον εαυτό μου· δεν έχω χειρότερο. Προτιμώ να με γνωρίσεις διαβάζοντας τα γραπτά μου, κατανοώντας την οπτική και την ψυχοσύνθεσή μου.
Ωστόσο, για τα διαδικαστικά της υπόθεσης, δηλώνω λάτρης κάθε μορφής τέχνης, ειδικά όταν αυτή απεικονίζεται με ρεαλιστικό τρόπο. Ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, φοιτητής, αρθρογράφος, podcaster και ποιητής. Δε με απασχολεί αν στο τέλος συμφωνήσουμε, με ενδιαφέρει ως το τέλος να συζητήσουμε.
Παράλειψή μου, να συστηθώ. Ανδρέας Μαντζεβελάκης, από τα ανατολικά τής πρωτεύουσάς μας.