Ένας νεκρός στην Ηλεία και εκτεταμένες ζημιές από την κακοκαιρία

Ένας νεκρός στην Ηλεία και εκτεταμένες ζημιές από την κακοκαιρία

Νεκρός ανασύρθηκε σήμερα ένας άνδρας στην περιοχή Βρανά Βαρθολομιού στην Ηλεία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο άνδρας παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά που προκάλεσε η ξαφνική βροχόπτωση και εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο όχημά του.

Σύμφωνα με το τοπικό ilialive.gr, πρόκειται για έναν 65χρονο εκπαιδευτικό, του οποίου το αυτοκίνητο παρασύρθηκε μέσα σε χείμαρρο.

Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά ο Δήμος Δυτ. Αχαΐας

Βροχές και τοπικές καταιγίδες εκδηλώνονται σήμερα σε όλη τη χώρα, με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους έντονα, κυρίως στα δυτικά και στα βορειοανατολικά.

Σύμφωνα με τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, η σημερινή ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές, γι’ αυτό και ζητείται «να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να ενεργοποιηθούν αμέσως οι μηχανισμοί καταγραφής και αποζημιώσεων». Σύμφωνα πάντα με τον Δήμο, «παρότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια είχε κινητοποιηθεί το σύνολο του διαθέσιμου εξοπλισμού και των χωματουργικών μηχανημάτων που υπάρχουν στην περιοχή, τα οποία μάλιστα παρενέβησαν σε πολλές περιπτώσεις, εν τούτοις οι ζημιές παραμένουν σημαντικές».

Όπως ανακοινώθηκε, «οι ζημιές καταγράφονται σε πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, σε πλημμυρισμένες αποθήκες, εργαστήρια και ποιμνιοστάσια, ενώ σημαντικές είναι οι ζημιές και στις καλλιέργειες». 

Ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Μυλωνάς, με δήλωσή του ζητάει «να προχωρήσει αμέσως η καταγραφή των ζημιών και να προωθηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για τη γρήγορη αποζημίωση των πληγέντων» και προσέθεσε: «Είναι πολύ δύσκολο να εκτιμηθεί αυτή τη στιγμή η ακριβής έκταση των καταστροφών που συνέβησαν σήμερα στο Δήμο μας. Ένα όμως είναι βέβαιο. Πρόκειται για τεράστιες ζημιές που σημειώθηκαν στο σύνολο των δραστηριοτήτων στο Δήμο μας».

Στην Αθήνα, υπήρξε έντονη βροχόπτωση το μεσημέρι, με πλημμυρικά φαινόμενα να εντοπίζονται σε περιοχές της δυτικής Αττικής. Στην περιφέρεια Αττικής, από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 4:30 το απόγευμα, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 100 κλήσεις, με 19 να αφορούν αντλήσεις υδάτων, 42 κοπές δέντρων, 25 μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο και 14 αφαιρέσεις αντικειμένων.

Ζάκυνθος, Κέρκυρα, Ηλεία και δυτική Αχαΐα χτυπήθηκαν νωρίτερα. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, πλημμύρισαν σπίτια και χωράφια με καλλιέργειες.

Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τις επόμενες ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά και στα νότια.

Πηγή: efsyn.gr

+ posts