Αθήνα: 2 συγκεντρώσεις κι ένα μεγάλο αντιπολεμικό ΟΧΙ

Αθήνα: 2 συγκεντρώσεις κι ένα μεγάλο αντιπολεμικό ΟΧΙ

Εν βρασμώ του πολέμου στην Ουκρανία, διεθνώς άρχισαν να γίνονται διαμαρτυρίες, πορείες, συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις από εκείνους που πραγματικά πλήττονται από κάθε πολεμική σύγκρουση: τους αθώους πολίτες, τους λαούς όλου του κόσμου. Χθες, σειρά είχε και η χώρα μας και συγκεκριμένα η πρωτεύουσα, στην οποία έγινε μία συγκέντρωση υπέρ της Ουκρανίας στο Σύνταγμα στις 18:00 και μία αντιπολεμική πορεία στα Προπύλαια στις 19:00, εκδηλώσεις οι οποίες βρήκαν ανταπόκριση από πολύ κόσμο που βρίσκεται υπέρ του ουκρανικού λαού, υπέρ της ειρήνης και κατά της βίας, του ιμπεριαλισμού και του θανάτου για το κέρδος.

Η μαζική διαδήλωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα για τις εχθροπραξίες και τον πόλεμο που ξεκίνησε ο Πούτιν εις βάρος της Ουκρανίας ένωσε φωνές ελληνικές και ουκρανικές, αλλά και άλλες, σε έναν συμβολισμό ότι όλοι είμαστε άνθρωποι και πρέπει να είμαστε κατά της βίας και του πολέμου αλλά και #μετηνουκρανία, όπως έγραφε το hastag που ήταν και το μήνυμα της διαδήλωσης, ξεκάθαρα στοχευμένο ενάντιας στην Ρωσία και τον Πούτιν και τις πολεμικές επιχειρήσεις που διεξάγουν στην Ουκρανία. Μίλησαν επιφανείς πολίτες, Ουκρανοί και Έλληνες, για την σημασία της ειρήνης και τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως εγγυητή της. Άνθρωποι ανεξαρτήτως εθνικότητας που πιστεύουν στα ιδανικά της ειρήνης και της ελευθερίας διαδήλωσαν με στόχο να φωνάξουν την αγανάκτησή τους απέναντι στον αιματηρό πόλεμο των τελευταίων ημερών που σκορπάει τον φόβο, την δυστυχία και τον θάνατο.

Μία ώρα μετά την εκκίνηση της συγκέντρωσης, άρχισε και η δυναμική αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική πορεία που ξεκίνησε από τα Προπύλαια και κατευθύνθηκε προς το Σύνταγμα. Αιτήματα της ο άμεσος τερματισμός των πολεμικών επιχειρήσεων της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς και η απεμπλοκή της Ελλάδας από τα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και τις ιμπεριαλιστικές τους πολιτικές. Όλα τα κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και το ΚΚΕ έδωσαν το παρόν, σε μία πορεία πολύ ήρεμη και ταυτόχρονα δυναμική και ειρηνική, όπως της αρμόζει, και με ελάχιστη -προς έκπληξη- αστυνομική φύλαξη.

Αν και οι 2 εκδηλώσεις είχαν κάποιους διαφορετικούς στόχους και ιδεολογία, στηρίζουμε όλοι μας αδιαμφισβήτητα το κοινό σημείο: τον τερματισμό του πολέμου και την κάθετη επιβολή της ειρήνης, για πάντα. Γιατί οι πόλεμοι γίνονται για το κέρδος και τα κέρδη αυτά τα αποκομίζονται οι “μεγάλοι” κάθε χώρας, την ίδια στιγμή που οι “μικροί” σφάζονται για την δική τους ευημερία. Ας δώσουμε πλέον, εν έτει 2022, τέλος σε κάθε ιμπεριαλιστική και επεκτατική πολιτική.

+ posts

Τις καλημέρες, καλησπέρες και καληνύχτες μου και από μένα. Ονομάζομαι Αγγελική Πολυκράτη, είμαι παιδί του 2002, σπουδάζω στο Τμήμα Φιλολογίας του ΕΚΠΑ και προσπαθώ να ζω τη λεγόμενη "φοιτητική ζωή" στα χρόνια του κορονοϊού! Σαν το "Έρωτας στα χρόνια της χολέρας" ένα πράγμα!
«Σ' έναν κόσμο που βράζει και φλέγεται», το να αποτυπώνει κανείς τη σκέψη του με λέξεις που έχουν μια αλήθεια να σου πουν είναι η πιο τρυφερή επανάσταση. Έτσι, λοιπόν, μπήκα κι εγώ στην όμορφη ομάδα του Φοιτητικού Κόσμου για να επαναστατούμε παρέα με τον δικό μας τρόπο με τις... λέξεις!

+ posts

Παύλος Γιαννόπουλος... Αμέ, έχω και εγώ ένα όνομα. Ένα όνομα και ένα επίθετο, ανάμεσα σε τόσα άλλα στον κόσμο ετούτο. Ένας απλός φοιτητής του Καποδιστριακού, συγκεκριμένα στο τμήμα των Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης, διαβάζοντας και γράφοντας συνεχώς, προσπαθώντας να αφυπνίσω συνειδήσεις προπαγανδίζοντας (αν υπάρχει τέτοια φράση), ώστε στον βαθμό που και εγώ μπορώ να δώσω το θετικό μου στίγμα σε μία Γη που βράζει. Σε κοινωνίες και άτομα που χρήζουν εν συναίσθησης και εν συνείδησης.
ΦΚ λέγεται το project που μπορεί να πετύχει και να μετουσιώσει τα παραπάνω. Mία φοιτητική ιστοσελίδα που χαρακτηρίζεται από μία ανιδιοτέλεια και μία αντικειμενική υποκειμενικότητα που στους καιρούς μας απουσιάζουν.