Ακόμα μια μέρα στους δρόμους για τα αυτονόητα

Ακόμα μια μέρα στους δρόμους για τα αυτονόητα

Με κεντρικό σύνθημα «Αδελφή μου σε πιστεύω» 5.000 και πλέον διαδηλωτές και διαδηλώτριες βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία της Αθήνας την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου και πραγματοποίησαν πορεία κατά της συγκάλυψης του κυκλώματος βιαστών στη Θεσσαλονίκη.

Άνθρωποι από όλο το ηλικιακό φάσμα μα κυρίως αυτό της νεολαίας να πλειοψηφεί, ένωσαν βήμα και φωνές δηλώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την υποστήριξή τους προς τη Γεωργία και προς κάθε άλλο θύμα, στέλνοντας παράλληλα αιχμηρά μηνύματα προς την πολιτική και δικαστική εξουσία της χώρας και προς τους θύτες – προφανώς όχι μόνο του συγκεκριμένου περιστατικού.

Ο χαρακτήρας της διαδήλωσης είχε θέμα την αλληλεγγύη σε όλα τα θύματα του κυκλώματος βιασμού και την εναντίωση στην κουλτούρα αυτού και του victim blaming, λειτουργώντας παράλληλα σαν αποτρεπτική μορφή για τυχόν μελλοντικά συμβάντα, με ξεκάθαρο μήνυμα «ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ».

Ένα εκ των πολλών συνθημάτων ενάντια στην συγκάλυψη των βιαστών της 24χρονης Γεωργίας. Μια από τις πολλές πορείες που θα γίνουν το 2022 με πολλές δίκες (Λιγνάδη, Φιλιππίδη κ.α.) να εκδικάζονται. Οι αγώνες κατά του σεξισμού και της βίας παραμένουν πιο αναγκαίοι από ποτέ. (Βίντεο: Κατερίνα Δημητρέσκου)

Η πορεία τερμάτισε εκεί από όπου ξεκίνησε, στο Σύνταγμα, και παρά τον θερμό παλμό της, αξιοσημείωτο είναι πως δεν προκλήθηκε το παραμικρό επεισόδιο, με την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων να είναι ισχνή.

+ posts

Ζήτα μου να γράψω για τον εαυτό μου· δεν έχω χειρότερο. Προτιμώ να με γνωρίσεις διαβάζοντας τα γραπτά μου, κατανοώντας την οπτική και την ψυχοσύνθεσή μου.
Ωστόσο, για τα διαδικαστικά της υπόθεσης, δηλώνω λάτρης κάθε μορφής τέχνης, ειδικά όταν αυτή απεικονίζεται με ρεαλιστικό τρόπο. Ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, φοιτητής, αρθρογράφος, podcaster και ποιητής. Δε με απασχολεί αν στο τέλος συμφωνήσουμε, με ενδιαφέρει ως το τέλος να συζητήσουμε.
Παράλειψή μου, να συστηθώ. Ανδρέας Μαντζεβελάκης, από τα ανατολικά τής πρωτεύουσάς μας.