Ανήκεις σε ό,τι αγαπάς…

Ανήκεις σε ό,τι αγαπάς…

Της Παναγιώτας Μητσοπούλου, πρώην συντάκτριάς μας

Σκέψεις για την ημέρα των ερωτευμένων ή αλλιώς περιττές διακηρύξεις για τον έρωτα, γιατί τίποτα δεν τον εξηγεί περισσότερο πέρα από την ίδια την λέξη και το βίωμά της.


Ούσα εξαιρετικά ρομαντική και ονειροπόλα, κάθε χρόνο αυτή η μέρα μου φάνταζε τόσο σημαντική και στενοχωριόμουν που δεν γιόρταζα: δεν ήξερα ότι ο έρωτας και όλοι οι ερωτευμένοι του κόσμου, μόνοι ή μαζί, οφείλουν στον εαυτό τους να γιορτάζουν το θαύμα αυτό κάθε μέρα.

-Θαύμα ή αυταπάτη, αυτό θα το συζητήσουμε σε άλλο κείμενο-

Έρωτας είναι να νιώθεις κάτι οικείο και γνώριμο, ενώ μόλις το έχεις κοιτάξει στα μάτια.

Έρωτας είναι φόβος και σωτηρία μαζί: είναι φόβος για κάτι μαγικό που δεν πιστεύεις ότι βιώνεις και σωτηρία γιατί, όταν αρχίζεις να το ζεις απόλυτα και ολοκληρωτικά, γιατρεύεσαι από κάθε πληγή, ενώ με τον φόβο υποσκάπτεις πιο βαθιά τις ήδη υπάρχουσες.

Έρωτας είναι να αισθάνεσαι γεμάτ@ και άδει@ την ίδια στιγμή: γεμάτ@ γιατί όλα έχουν συμπληρωθεί, δεν σου λείπει τίποτα. Άδει@ αφού ότι μέσα σου κρύβεις, καλό ή κακό, αλήθεια ή ψέμα, φως και σκοτάδι, το έχεις παραδώσει σε εκείνον ή σε εκείνη.

Έρωτας είναι να ξεχνάς τον χρόνο, να ζεις την στιγμή και να χάνεσαι στο άγγιγμα που ξεπερνά την σάρκα: μπορεί να σε αγγίζει χωρίς να σε ακουμπά, είναι δυνατόν να σε έχει αγκαλιά ενώ εσείς κοιτάζεστε μέσα από μια κάμερα, ανταλλάσσετε ένα τρυφερό μήνυμα, ακούτε απλά ο ένας την φωνή του άλλου από το τηλέφωνο.

Έρωτας είναι να είσαι στις πιο δύσκολες στιγμές σου, να καταρρέεις και εκείν@ να σε βλέπει πιο δυνατό από πότε. Γιατί στα μάτια αυτού που σε αγαπά και αγαπάς είσαι πάντα εσύ, όσα εμπόδια και εγωισμοί μπουν ανάμεσά σας.

Γιατί εν τέλει αυτό σημαίνει όταν αγαπάς , με πάθος και αλήθεια :καταφέρνεις να κάνεις το ακατόρθωτο , κατορθωτό.

Έρωτας είναι να ξέρεις ότι είσαι αυθύπαρκτη οντότητα, ότι υπήρχες πριν τ@ συναντήσεις αλλά πλέον αδυνατείς να ζήσεις χωρίς εκείν@.

Στις φωτογραφίες είμαστε όμορφοι, όταν είμαστε ευτυχισμένοι. Ένας ερωτευμένος είναι πιο όμορφος από ποτέ, γιατί λάμπει μέσα του από ευτυχία και φωτίζεται ο κόσμος όλος. Αλλά κυρίως ο κόσμος ο δικός τους. Το μαζί που το ξέρουν μόνο εκείνοι.

Έρωτας είναι η ένωση αντίρροπων δυνάμεων σε πολλά αρμονικά σύνολα: Συνδυασμοί και χαρακτήρες, δυσκολίες και στιγμές ευτυχίας, γιατί δεν υπάρχει μόνο φως αλλά και απέραντο σκοτάδι.

Στον έρωτα, αγαπημένοι μου, όλα βιώνονται στην σιωπή, γιατί οι λέξεις, όπως και ό,τι έγραψα, είναι περιττά.

Τα μάτια μιλάνε, η σιωπή φωνάζει, η γεύση και η αφή γιατρεύουν και γιατρεύονται.

ΥΓ. Ανήκεις σε ό,τι αγαπάς, είχα γράψει σε ένα ποίημα κάποτε. Πράγματι έτσι είναι.

+ posts