Ανοιχτή συζήτηση για το Ν/Σ Κεραμέως + την επόμενη μέρα από φοιτητές του Παντείου (Πέμπτη 18/2 στη 13:00)

Ανοιχτή συζήτηση για το Ν/Σ Κεραμέως + την επόμενη μέρα από φοιτητές του Παντείου (Πέμπτη 18/2 στη 13:00)

Μετά την Πρωτοβουλία Συλλογής Υπογραφών για Γενική Συνέλευση, φοιτήτριες και φοιτητές του Παντείου προχωρούν σε μια νέα, ακόμα πιο ανοιχτή δράση. Αυτή την Πέμπτη 18/2, στη 13:00 το μεσημέρι, στον κήπο του Παντείου Πανεπιστημίου (έναν χώρο ανοιχτό με αποστάσεις και μέσα προστασίας), σας καλούν σε μια ανοιχτή συζήτηση για το νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. Ένα νομοσχέδιο βαθιά αντισυνταγματικό και αντιδημοκρατικό που έχει δεχθεί πυρά από ολόκληρη την ακαδημαϊκή κοινότητα. Ένα νομοσχέδιο επικίνδυνο για όλες/όλους τις/τους φοιτήτριες/φοιτητές και την νέα πραγματικότητα (;) που θα έχουν να αντιμετωπίσουν στις Σχολές τους. Όπως και οι ίδιοι οι φοιτητές αναφέρουν στην εκδήλωση τους στο Facebook:

«Ο νόμος Κεραμέως πέρασε. Τι σημαίνει, όμως, για τους φοιτητές και ποια είναι η επόμενη μέρα; Πώς θα συνεχιστεί ο αγώνας μας, ώστε να ανατραπεί; Κόντρα στην στασιμότητα, την ηττοπάθεια και την παραίτηση, μονάχα εμείς μπορούμε να προστατέψουμε το πανεπιστήμιό μας!

Ως φοιτητές του Παντείου, καλούμε όλους σε ανοιχτή συζήτηση στον κήπο του Παντείου την Πέμπτη, 18/02, στις 13.00, τηρώντας τα απαραίτητα μέσα προστασίας, ενώ καλούμε όλους τους φοιτητές να τοποθετηθούν και να εγείρουν όσα άλλα θέματα θεωρούν άξια συζήτησης.

Κανείς δεν περισσεύει. ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ, 18/02.

Υ.Γ. Όσοι δεν μπορούν να παραστούν αλλά επιθυμούν να πληροφορηθούν για όσα συζητηθούν, παρακαλούμε να πατήσουν «Ενδιαφέρομαι».

Η φοιτητική κοινότητα ήδη έχει αρχίσει να οργανώνεται δυναμικά. Μετά το Κέντρο Αγώνα Φοιτητριών-Φοιτητών Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου, που πρώτοι εδώ μάθατε στον Φ.Κ., το Πάντειο Πανεπιστήμιο δηλώνει και αυτό παρόν στην επόμενη μέρα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Το λινκ της εκδήλωσης στο Facebook: https://fb.me/e/1UgrjQfXy

Άραγε θα μείνει στα χαρτιά; Ποιος θα κερδίσει το μεγάλο στοίχημα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση; Μια Υπουργός που περνάει ριζικές αλλαγές όταν οι φοιτητές είναι κλειδωμένοι σπίτια τους και οι Σχολές κλειστές, ή ο φοιτητικός κόσμος που αρχίζει να οργανώνεται και σίγουρα δεν έχει πει την τελευταία του λέξη;

Ναύπλιο, Πάντειο και ποιος ξέρει μετά; Για όσες/όσους είστε εδώ στην Αθήνα αξίζει να περάσετε από αυτή την εκδήλωση που γίνεται από φοιτητές για φοιτητές.

+ posts

Ονομάζομαι Βαγγέλης Βαλαβάνης. Συντάκτης, από τα ιδρυτικά μέλη του Φοιτητικού Κόσμου. Είμαι φοιτητής του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Αν και ερωτευμένος βαθιά με την Ιστορία και το Ιστορικό-Αρχαιολογικό, ο αέρας των Πανελληνίων με έστειλε στο εξωτικό και γυναικοκρατούμενο Πάντειο. Ιστορία, η πρώτη αγάπη. Πολιτικές Επιστήμες η δεύτερη. Η συγγραφή όμως, μια και μοναδική. Ίσως ο μοναδικός τρόπος να μπορώ να είμαι κοντά και στις δυο μου αγάπες. Να εκφράζομαι, να προβληματίζομαι, να αναδεικνύω τα κακώς κείμενα της εποχής μου, να δέχομαι και να ασκώ κριτική, να…να…να… Να ταξιδεύω και να αναπνέω.
Γιατί αυτό είναι η συγγραφή. Μια ανάσα μες στην σκόνη του κόσμου. Μια πράξη βαθιά πολιτική και συναισθηματική. Γιατί η γραφή ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα δημιουργήματα του Ανθρώπου. Ο τρόπος του να αποτυπώσει την ψυχή του, το αέναο πάθος του για τη ζωή και να ακολουθεί το βαθύ του χτυποκάρδι. Ένα ταξίδι για να τον ανακαλύψουμε και να τον κάνουμε καλύτερο. Και αυτός εδώ στον Φ.Κ. είναι και ο δικός μας στόχος. Γράψτε. Προβληματιστείτε. Ανακαλύψτε και Ονειρευτείτε για τον δικό σας. Για έναν κόσμο που μας αξίζει. Για τον δικό μας κόσμο. Τον Φοιτητικό Κόσμο.