ΑΠΘ: Αίμα, βία και χημικά των ΜΑΤ-Φόβος φοιτητών και καθηγητών

ΑΠΘ: Αίμα, βία και χημικά των ΜΑΤ-Φόβος φοιτητών και καθηγητών

Δεν έχει τελειωμό αυτό το πραγματικό πογκρόμ αστυνομικής βίας στο ΑΠΘ. Χθες δυνάμεις των ΜΑΤ, την ώρα που πανελλαδικά πραγματοποιούνταν πορείες κατά της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, τα ΜΑΤ του κ. Θεοδωρικάκου και με την ντροπιαστική ανοχή του πρύτανη (;) κ. Παπαϊωάννου προχώρησαν σε κρεσέντο βίας και αίματος. Συγκλονίζουν οι εικόνες που μας ήρθαν από την Θεσσαλονίκη από τον ανταποκριτή μας.

Οι φοιτητές του ΑΠΘ (να θυμίσουμε δεν είναι κανείς κατά της βιβλιοθήκης, γιατί τα κεντρικά Μ.Μ.Ε. χθες έτσι το αναπαρήγαγαν) καθημερινά βρίσκονται εκεί στη Σχολή Θετικών Επιστημών και διαμαρτύρονται διεκδικώντας την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το ΑΕΙ. Χθες και επίσημα, το δίλημμα που έθεσε ο Κ. Μητσοτάκης «με τη βαριοπούλα ή τη βιβλιοθήκη» καταρρίφθηκε πλήρως με τις αστυνομικές δυνάμεις να φτάνουν μέχρι μέσα στο ΑΠΘ, να πετούν χημικά ασυστόλως και μάλιστα έξω από την ήδη υπάρχουσα Βιβλιοθήκη.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν το μεσημέρι μετά την φοιτητική πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι διαδηλωτές πέταξαν μπογιές και πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις και οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά. Τα επεισόδια ξεκίνησαν μπροστά από την είσοδο της πρώην κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό» και συνεχίστηκαν μπροστά από το Αστεροσκοπείο και στον ευρύτερο χώρο. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε δύο προσαγωγές ατόμων που φέρεται να συμμετείχαν στα επεισόδια. Λίγο μετά τις 18:00 η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Ανταποκριτής μας στο Αριστοτέλειο μας απέστειλε σοκαριστικές εικόνες φοιτητών που δέχθηκαν ανελέητα χτυπήματα από τους άνδρες των ΜΑΤ την ίδια ώρα που τα «παλικάρια» του κ. Θεοδωρικάκου έλαβαν φύλο πορείας για την Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου (ΕΚΠΑ) και ετοιμάζονται να φέρουν την #ασφάλειαπαντού.

Διαβάζουμε από το voria.gr: Σύμφωνα με το OPEN, συνολικά 360 άτομα πήραν φύλλα πορείας, 260 για την Αττική και αστυνομικά τμήματα πέριξ της πανεπιστημιούπολης της Αθήνας και 100 για τη Θεσσαλονίκη και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, και θα αναλάβουν άμεσα δράση.

Οι μονάδες της πανεπιστημιακής αστυνομίας δεν θα αντικαταστήσουν τα ΜΑΤ στο ΑΠΘ όσο γίνονται οι εργασίες κατασκευής της βιβλιοθήκης στην πρώην κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό», σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου μέσου, αλλά θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά σε αυτές για όσο διαρκούν οι εργασίες κατασκευής.

Διάβαζαν και τα ΜΑΤ ερχόντουσαν πετώντας χημικά. Φοβούνται οι καθηγητές-ακυρώνουν παραδόσεις

Όπως αναφέρουν φοιτητές στο voria.gr η Βιβλιοθήκη ήταν γεμάτη με φοιτητές που διάβαζαν για την εξεταστική τους. «Ευτυχώς που τα άτομα που κάθονταν κοντά στα παράθυρα πρόλαβαν να τα κλείσουν εγκαίρως και δεν μπήκε μέσα ο καπνός από τα χημικά», σημειώνουν, ενώ καταγγέλλουν πως δεν γίνεται δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν χρήση δακρυγόνων μπροστά από μια Βιβλιοθήκη με τόσο κόσμο.

Να σημειωθεί πως την ώρα που εκτυλίσσονταν τα επεισόδια, οι φοιτητές εξήλθαν από τη Βιβλιοθήκη μαζί με διδακτικό προσωπικό και φώναζαν να σταματήσουν άμεσα.

Έξω από την Κεντρική Βιβλιοθήκη σημειώθηκε πετροπόλεμος με τους διαδηλωτές και τις δυνάμεις των ΜΑΤ, με τους δεύτερους να απαντούν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Ο φόβος έχει επικρατήσει για τα καλά στο ΑΠΘ, το οποίο είναι ακυβέρνητο σε αχαρτογράφητά νερά με ένα Πρύτανη εγκληματικά και φανερά αδιάφορο για τους φοιτητές του που τους ανοίγουν τα κεφάλια και πιστός στην κομματική γραμμή. Θέλει πάση θυσία να συνηθίσουν την Αστυνομία μέσα στο ΑΠΘ.

Το ερώτημα είναι, αν τα χέρια του έχουν το αίμα ενός φοιτητή την επόμενη μέρα, οι δυο μπράβοι που τον συνοδεύουν μέσα στο ΑΕΙ θα είναι αρκετοί για να τον προστατέψουν;

+ posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.