Ένα από τα πιο σκληρά πρόσωπα της καπιταλιστικής οικονομίας εμφανίζεται στην Ινδία, το οποίο σκιαγραφεί μυθιστοριογραφικά, αλλά συνάμα με σαφήνεια, ο Αραβίντ Αντίγκα, δημοσιογράφος και συγγραφέας της ομώνυμης χώρας, με το -μοναδικό- του βιβλίο, «Ο Λευκός Τίγρης».
Ο Μπαλράμ Χαλβάι, γέννημα-θρέμμα μιας φτωχικής οικογένειας στο χωριό Λαξμάνγκαρ, πρωταγωνιστής και πρωτοπρόσωπος αφηγητής, παρουσιάζει την αδικία, το απάνθρωπο χάσμα μεταξύ εξαθλίωσης και χλιδής, μέσω του δικού του βίου. Ανέκαθεν υπήρξε πιο έξυπνος από τους συμμαθητές του, διότι πρόσεχε, άκουγε, και κατανοούσε. Ξεχώριζε από την αγέλη. Αυτή του η ικανότητα θα τον διαφωτίσει σε κάθε στάδιο της ζωής του, βοηθώντας τον να ξεπεράσει κάθε δύσκολο σταυροδρόμι. Παράλληλα, παρατηρεί την διαφθορά που κυριαρχεί στον κόσμο, και η οποία αποτυπώνεται ιδιαίτερα στην πατρίδα του, μπροστά στα μάτια του, σε πολλές περιπτώσεις. Μεγάλοι Σοσιαλιστές, αντάρτες, λαδωμένοι βουλευτές, υπηρέτες-δούλοι των λίγων οικογενειών που βαστάνε το Κεφάλαιο, το οποίο μοιράζονται με τους πολιτικούς. Κατακρίνει, με ένα πολύ όμορφο στυλ ειρωνείας, την αδικία που ενυπάρχει σε καθετί στη σύγχρονη εποχή, και η οποία μπολιάζει τις ψυχές των ανθρώπων (ειδικά όσων αποκτούν πολλά χρήματα).
Ο Λευκός Τίγρης μεταμορφώνεται σταδιακά στο εσωτερικό του. Πλέον, έχοντας αφοσιώσει πλήρως το σύστημα και τον τρόπο λειτουργίας του, νιώθει έτοιμος να σπάσει τα δεσμά του, να αντικαταστήσει τα αφεντικά του, χωρίς ωστόσο να ξεχνάει τα αδέρφια του στην εργατική τάξη. Θα κάνει την ανατροπή;
Από τις εκδόσεις Μοντέρνους Καιρούς, ένα έργο επίκαιρο και αξιόλογο, το οποίο φέρνει τον αναγνώστη αντιμέτωπο με διάφορους προβληματισμούς περί της ανθρώπινης αδικίας.
Παύλος Γιαννόπουλος... Αμέ, έχω και εγώ ένα όνομα. Ένα όνομα και ένα επίθετο, ανάμεσα σε τόσα άλλα στον κόσμο ετούτο. Ένας απλός φοιτητής του Καποδιστριακού, συγκεκριμένα στο τμήμα των Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης, διαβάζοντας και γράφοντας συνεχώς, προσπαθώντας να αφυπνίσω συνειδήσεις προπαγανδίζοντας (αν υπάρχει τέτοια φράση), ώστε στον βαθμό που και εγώ μπορώ να δώσω το θετικό μου στίγμα σε μία Γη που βράζει. Σε κοινωνίες και άτομα που χρήζουν εν συναίσθησης και εν συνείδησης.
ΦΚ λέγεται το project που μπορεί να πετύχει και να μετουσιώσει τα παραπάνω. Mία φοιτητική ιστοσελίδα που χαρακτηρίζεται από μία ανιδιοτέλεια και μία αντικειμενική υποκειμενικότητα που στους καιρούς μας απουσιάζουν.