Καλή Χρονιά! Σας ευχαριστούμε για το 2021 που μεγαλώσαμε μαζί

Καλή Χρονιά! Σας ευχαριστούμε για το 2021 που μεγαλώσαμε μαζί

4 χρόνια. Ειδικά σε εμάς τους παλαιότερους φαίνεται απίστευτο. 2018-2022 και κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού όλο και περισσότερα νέα πρόσωπα και άνθρωποι ήρθαν. Το 2021 μας αγκαλιάσατε και μας στείλατε στον έβδομο ουρανό. Πάνω από 120.000 επισκέψεις σε 1 χρόνο και συνολικά πάνω από 170.000 επισκέψεις σε 21 μήνες ηλεκτρονικής παρουσίας.

Στους δρόμους, σε πορείες, στην πρώτη γραμμή των γεγονότων, όλων όσων μας αφορούν, σε χιόνια και βροχές ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα και πανταχού παρούσες και παρόντες για εσάς. Μια ομάδα από νέες και νέους διαφορετικούς μεταξύ τους που ο καθένας βάζει το δικό του χρώμα, άρωμα και πινελιά στον ΦΚ. Έναν Κόσμο που κι εσείς αγκαλιάσατε και κάνατε μέρος σας καθημερινά, σε κάθε σας ανάγνωση, κλικ, επίσκεψη, αντίδραση στα social media και κοινοποίηση.

Ζούμε στη χώρα όπου το να είσαι νέος θεωρείται ένα μειονέκτημα και ισοδυναμεί με τη φυγή στο εξωτερικό. Ζούμε σε μια χώρα όπου το δικαίωμα στην Ενημέρωση των πολιτών της και οι βασικές αρχές της Δημοσιογραφίας και η αξία του Πλουραλισμού, αμφισβητούνται έντονα. Έχουμε απέναντί μας μια κυβερνητική αρχή κι ένα Υπουργείο Παιδείας που επιχειρεί άνευ επιχειρημάτων και μέσω της καταστολής να σαρώσει κάθε δημοκρατική κατάκτηση στον χώρο της Παιδείας και απεχθάνεται κάθε τι δημόσιο. Απεχθάνεται εμάς και τα ΑΕΙ μας που η ίδια Υπουργός παραμελεί. Σε κάθε αλλαγή, νόμο και νέο που μας απασχολεί, απέναντι σε κάθε διαστρέβλωση της Αλήθειας, εμείς θα είμαστε εκεί. Να αρθρογραφούμε. Να απαντάμε με επιχειρήματα σε κάθε “αλλαγή” που βαφτίζουν και λιβανίζουν ως την τέλεια λύση ΜΜΕ που βλέπουν την Νεολαία ως απειλή. Να σας δίνουμε βήμα να εκφραστείτε, να γράψετε, να φωνάξετε για αυτά που σας απασχολούν.

Απέναντι στην μιντιακή μονοφωνία που αποτελεί κίνδυνο για την ίδια τη Δημοκρατία. Εκεί όπου βρίσκονται οι πιο βαθιές σκέψεις και προβληματισμοί του κάθε νέου. Στους αγώνες και τις διεκδικήσεις της νέας γενιάς… εκεί θα βρείτε εμάς και τις πένες μας.

Ανεξάρτητοι. Με συνεταιριστικό και αμεσοδημοκρατικό τρόπο λειτουργίας. Πάντα ανοιχτοί σε νέα μέλη για την Συντακτική μας Ομάδα (δεν έχετε παρά να στείλετε μήνυμα στη σελίδα μας). Επικαιρότητα, Απόψεις, Ιστορία, Επιστήμη, Συνεντεύξεις, Αθλητισμός, Πολιτισμός, Λογοτεχνική Γωνιά… η παλέτα του δικού μας Κόσμου. Πολλά και διάφορα σας περιμένουν με το νέο έτος.

Προσδεθείτε… γιατί το 2022 θα είναι εντελώς διαφορετικό από το 2020 και το 2021.

Και το 2022 θα είμαστε εδώ. Γιατί δύναμή μας είστε εσείς.

Σας ευχόμαστε ολόψυχα το 2022 να είστε γεμάτοι Υγεία, Αγάπη και πολλές στιγμές με τους ανθρώπους που αγαπάτε!

Σας ευχαριστούμε πολύ από καρδιάς για αυτό το ταξίδι.

Για τον ΦΚ που μαζί σας δημιουργήσαμε. Είστε έτοιμοι για τη συνέχεια;

Καλή Χρονιά!

Ονομάζομαι Βαγγέλης Βαλαβάνης. Συντάκτης, από τα ιδρυτικά μέλη του Φοιτητικού Κόσμου. Είμαι φοιτητής του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Αν και ερωτευμένος βαθιά με την Ιστορία και το Ιστορικό-Αρχαιολογικό, ο αέρας των Πανελληνίων με έστειλε στο εξωτικό και γυναικοκρατούμενο Πάντειο. Ιστορία, η πρώτη αγάπη. Πολιτικές Επιστήμες η δεύτερη. Η συγγραφή όμως, μια και μοναδική. Ίσως ο μοναδικός τρόπος να μπορώ να είμαι κοντά και στις δυο μου αγάπες. Να εκφράζομαι, να προβληματίζομαι, να αναδεικνύω τα κακώς κείμενα της εποχής μου, να δέχομαι και να ασκώ κριτική, να…να…να… Να ταξιδεύω και να αναπνέω.
Γιατί αυτό είναι η συγγραφή. Μια ανάσα μες στην σκόνη του κόσμου. Μια πράξη βαθιά πολιτική και συναισθηματική. Γιατί η γραφή ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα δημιουργήματα του Ανθρώπου. Ο τρόπος του να αποτυπώσει την ψυχή του, το αέναο πάθος του για τη ζωή και να ακολουθεί το βαθύ του χτυποκάρδι. Ένα ταξίδι για να τον ανακαλύψουμε και να τον κάνουμε καλύτερο. Και αυτός εδώ στον Φ.Κ. είναι και ο δικός μας στόχος. Γράψτε. Προβληματιστείτε. Ανακαλύψτε και Ονειρευτείτε για τον δικό σας. Για έναν κόσμο που μας αξίζει. Για τον δικό μας κόσμο. Τον Φοιτητικό Κόσμο.