ΑΣΟΕΕ: Άσυλο παιδεραστίας

ΑΣΟΕΕ: Άσυλο παιδεραστίας

Του Ανδρέα-Γεώργιου Σκίννερ, εξωτερικού μας συνεργάτη και φοιτητή στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου

Αν τα κόμματα κυκλοφορούσαν τα «best of» τους, η Νέα Δημοκρατία θα συμπεριλάμβανε αδιαμφισβήτητα το «Άσυλο ανομίας». Μία πολιτική τοποθέτηση βγαλμένη από τα εκπαιδευτικά εγχειρίδια της σύγχρονης (Ακρο)δεξιάς, το λεγόμενο «Νόμος και Τάξη» (βλ. Τζόνσον, Όρμπαν, Σαλβίνι, Τραμπ κ.ο.κ.), την οποία εδώ και δυόμισι χρόνια έχει «φάει» με το κουτάλι το ΟΠΑ (ΑΣΟΕΕ).

Πράγματι, η ΑΣΟΕΕ ήταν από τα «αγαπημένα» ΑΕΙ της ΝΔ από την προεκλογική περίοδο του 2019, όταν δεσμεύτηκε να καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο λόγω της ισχυρής παρουσίας ενός συγκεκριμένου ιδεολογικού χώρου και, ήδη από το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης της Δεξιάς, τα ΜΑΤ μπήκαν στο ΟΠΑ, εγκλωβίζοντας τότε φοιτητές στον προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου.

Στις παραμονές του πρώτου λοκντάουν, το ΟΠΑ «φιλοξένησε» αστυνομικό με πολιτικά, ο οποίος (αν και, υποτίθεται, εκτός υπηρεσίας) ήταν όχι μόνο οπλισμένος, αλλά απείλησε και φοιτητές με το όπλο του. Κι αν η κατάσταση ηρέμησε το επόμενο διάστημα, καθώς τα πανεπιστήμια ήταν κλειστά, το «θαύμα» έγινε, ο Πρύτανης του ΟΠΑ «διαπομπεύθηκε» και άνοιξε ο δρόμος για την πανεπιστημιακή αστυνομία. Σε νεκρό χρόνο. Σε κλειστή σχολή. Καθόλου ύποπτο.

Ο Πρύτανης που ήταν τελικά το “θύμα” και αποδείχθηκε συνεργός της πραγματικής ανομίας στην ΑΣΟΕΕ, του κυκλώματος διαφθοράς που γνώριζε και επέτρεπε στον καθηγητή Δράκο να διδάσκει κανονικά.

Τον ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου και του «εύκολου υπόπτου» ανέλαβε εκ νέου, λοιπόν, προσφάτως η ΑΣΟΕΕ, με την είδηση ότι καθηγητής δέχθηκε επίθεση εντός του πανεπιστημίου. Δυο-τρεις μέρες αργότερα, η αστυνομία έκανε και πάλι έφοδο στο πανεπιστήμιο, προχωρώντας σε 6 συλλήψεις για εντελώς άσχετο λόγο (έχτιζαν «στέκι» – άλλη συζήτηση αυτή με τις καταλήψεις).

Το επίμαχο βίντεο με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν φοιτητές. Τον τοκογλύφο και παιδεραστή καθηγητή, Αναστάσιο Δράκο, μάλλον τον ξέχασαν. Πηγή: Φοιτητικά Νέα

Η σημασία του Ασύλου για τη Νέα Δημοκρατία φάνηκε όταν κατήργησε τη νομική προστασία του* στον τρίτο της μόλις νόμο (άρθρο 64 του ν. 4623/2019). Η συζήτηση γύρω από το άσυλο, όμως, για κάποιον μυστηριώδη λόγο, δεν έπαψε τότε. Η «πανάκεια» της κυβέρνησης (ως γαρ αυτό παρουσιάστηκε) απέτυχε· το ναρκεμπόριο ήκμασε, οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις επίσης, και η αστυνομία επαινέβαινε μονάχα εις βάρος διαδηλώσεων και καταλήψεων. Ήδη ουν «αχνοφαίνεται» τι θεωρεί η ΝΔ ανομία.

Γιατί η ΝΔ δε βλέπει ακαδημαϊκό άσυλο, αλλά άσυλο ανομίας. Συνεπώς, δεν υπάρχει περιθώριο διαλόγου με τη Δεξιά στο θέμα αυτό· δε μιλάμε για το ίδιο πράγμα. Και αν η Αριστερά πάντα ήξερε τι εννοούσε η ΝΔ ως «ανομία», το μένος της Κυβέρνησης απέναντι στις καταλήψεις το επιβεβαίωσε. Από τότε που τα ΜΑΤ «καθάριζαν» τα Εξάρχεια ξεβρακώνοντας περαστικούς (εκεί είχανε Χούντα) μέχρι σήμερα, όπου σε ΣΕΜΦΕ, ΑΠΘ και πλέον ΑΣΟΕΕ «καθαρίζουν» τα στέκια (άλλη συζήτηση αυτή).

Η αποτυχία, όμως, της Κυβέρνησης δε φάνηκε μόνο από το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα συζητείται και κατηγορείται το άσυλο, ωσάν να έχουμε ακόμα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (θυμίζω ότι ο ν.4623/2019 δεν ήταν καινοτόμος· ο νόμος Διαμαντοπούλου, ήτοι ν.4009/2011, είχε προβεί στην ίδια κατάργηση, προτού επανέλθει με τον ν.4485/2017, τον νόμο Γαβρόγλου). Αλλά το άσυλο δεν προστάτευε ποτέ την όποια ανομία· η ΕΛΑΣ μπορούσε πάντα να επέμβει και ο λόγος που δεν το έκανε είναι η έλλειψη βούλησης (ακμάζουν γαρ το ναρκεμπόριο και η σεξουαλική παρενόχληση).

Για αυτό μηχανεύτηκε το συμβάν με την «Αλληλεγγύη στις καταλήψεις» του Μπουραντώνη (Πρύτανη ΟΠΑ) και δρομολογήθηκαν οι κάμερες, η ελεγχόμενη είσοδος και η πανεπιστημιακή αστυνομία. Γιατί το άσυλο πρέπει να σπάσει. Κι αν δε σπάει από ένα κομμάτι χαρτί, η ΝΔ θα το σπάσει με το γκλομπ. Κι εκεί που «κόλλησαν» και οι ΟΠΠΙ και οι κάμερες και η ελεγχόμενη είσοδος, να σου πάλι που δημιουργείται ένα κλίμα νομιμοποίησης της καταστολής της «ανομίας». Η σημασία του Ασύλου για τη Νέα Δημοκρατία φάνηκε πρόσφατα όταν ανακοινώθηκε η προμήθεια τουρνικέ για 4 ΑΕΙ (το ΕΚΠΑ, το ΑΠΘ, το ΠΑΠΕΙ και φυσικά την ΑΣΟΕΕ) μέσω δωρεάς για την ασφάλεια των πανεπιστημίων αυτών· για προμήθεια δωρεάν ράπιντ τεστ ούτε λόγος. Μάλιστα προωθούσε την απόκτηση αυτών των Τουρνικέ ήδη από τον Ιούλιο, την ώρα που η ακαδημαϊκή κοινότητα αγωνιούσε να μάθει τους όρους με τους οποίους θα γυρνούσε στον χώρο των πανεπιστημίων, με αποτέλεσμα τα ΑΕΙ να εγκαταλειφθούν στο έλεος του ιού. Τα προμηθεύτηκε, λοιπόν, τώρα, τώρα που ξεκινά τάχα και η εκπαίδευση των ΟΠΠΙ, τώρα που προλαβαίνει.

Παρεμπιπτόντως, ο καθηγητής που δέχθηκε επίθεση στην ΑΣΟΕΕ αποδείχθηκε υπόδικος παιδεραστής. Και υπήρχε Πειθαρχικό εναντίον του, παγωμένο από τον Μάρτιο, όπως αποκάλυψε ο Πρύτανης του ΟΠΑ. Και η Υπουργός γνώριζε από τον Μάρτιο, όπως αποκάλυψε το tvxs. Και δίδασκε κανονικά. Και ερχόταν σε επαφή με παιδιά. Και οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις ακμάζουν, παρά την κατάργηση του «ασύλου ανομίας».

Η εξήγηση είναι μία: τα σεξουαλικά εγκλήματα δε θεωρούνται ανομία για τη ΝΔ. Γιατί, όχι μόνο δεν τα καταπολεμά, αλλά τα προστατεύει μάλιστα. Γιατί, εντελώς τυχαία, ο καθηγητής αυτός, ονόματι Αναστάσιος Δράκος, τυχαίνει και δις διορισμένος υπό ΝΔ. Ώστε περάσαμε από το άσυλο ανομίας σε άσυλο παιδεραστίας.

Αν δεν μπορεί το κράτος να μας προστατέψει από παιδεραστές, ή μάλλον όταν το κράτος έμπρακτα τους στηρίζει, σε ποιον θα στραφούμε για προστασία; Στην κοινότητά μας. Εντελώς τυχαία, την κοινότητά μας καταστέλλει τόσον καιρό η ΝΔ. Ώστε είναι πια σαφές ότι έχουμε ο ένας τον άλλον μονάχα, και η Κυβέρνηση είναι απέναντί μας.

Υ.Γ. Τον Νίκο Γεωργιάδη τον θυμάστε;

Υ.Γ.2 Στα Παραπολιτικά η Υπουργός δήλωσε ότι έρχεται νέο νομοσχέδιο, με περιεχόμενο το «Πανεπιστήμιο 2030». Τώρα που προλαβαίνει.

Υ.Γ.3 Ένα άρθρο ¾ για το άσυλο· ούτε για την πανδημία, ούτε για την παιδεραστία. Αυτό ακριβώς που προσπαθεί η Κυβέρνηση.

Υ.Γ.4 Κάποτε έταξα κάπου ένα άρθρο, το οποίο δε θα μπορούσα ποτέ όντως να γράψω. Ας θεωρηθεί αυτό υποκατάστατο.

*Λεπτομέρεια που τονίζω σε Γενικές Συνελεύσεις και παντού: το άσυλο είναι ιδέα και δεν μπορεί να καταργηθεί από έναν νόμο· μονάχα η νομική του προστασία μπορεί να καταργηθεί. Το άσυλο θα καταργηθεί μονάχα εάν επιτραπεί στο κράτος και την αστυνομία να μονιμοποιηθεί εντός του πανεπιστημίου. Όπως επί Χούντας. Λευτεριά στους φοιτητές, λευτεριά στα πανεπιστήμια, λευτεριά στην επιστήμη.

+ posts