Ελιγμός της κυβέρνησης: Για Σεπτέμβρη αναβάλλεται το ντεμπούτο της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Ελιγμός της κυβέρνησης: Για Σεπτέμβρη αναβάλλεται το ντεμπούτο της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Για το ζήτημα της πανεπιστημιακής αστυνομίας τοποθετήθηκε, μεταξύ άλλων, στο MEGA ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος. Κάνοντας λόγο για “επαναστατική γυμναστική” των φοιτητικών συλλόγων, που ξεκίνησε από το ΕΜΠ και επεκτάθηκε στο ΑΠΘ, στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, δήλωσε ότι βάσει του νομοσχεδίου η αστυνομία θα εγκατασταθεί από Σεπτέμβρη.

Ο υφυπουργός με επανειλημμένη τη χρήση της φράσης «επαναστατική γυμναστική» αναφερόταν βεβαίως- υποτιμητικά- σε δράσεις φοιτητικών συλλόγων τόσο στο ΕΜΠ, όσο και στα άλλα αναφερόμενα ιδρύματα όπως και στο ΑΠΘ με τις πολύμορφες δράσεις επανοικειοποίησης του πανεπιστημιακού χώρου. Να σημειωθεί ότι παρά την προσπάθεια του υφυπουργού να πείσει ότι το ίδιο το νομοσχέδιο προβλέπει αυτό το χρονοδιάγραμμα, η ανακοίνωση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με πρότερες δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τοποθέτηση του σώματος «ασφαλείας» τον Απρίλη.

Όπως και να έχει, το φοιτητικό κίνημα φαίνεται να βρίσκεται σε αναβρασμό εν όψει και του συλλαλητηρίου της Πέμπτης 14 Απρίλη, καταλήψεων και συνελεύσεων/συντονισμών συλλόγων όπως μετέδωσε και ο “ΦΚ”.

One thought on “Ελιγμός της κυβέρνησης: Για Σεπτέμβρη αναβάλλεται το ντεμπούτο της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Comments are closed.