Αύριο οι αποκαλύψεις για τις τηλεφωνικές υποκλοπές δια στόματος πρωθυπουργού

Αύριο οι αποκαλύψεις για τις τηλεφωνικές υποκλοπές δια στόματος πρωθυπουργού

Αύριο αναμένεται να τοποθετηθεί δημοσίως ο κ. Μητσοτάκης για το μεγάλο θέμα των ημερών, τις τηλεφωνικές υποκλοπές που έγιναν το δεύτερο εξάμηνο του 2021 και αποκαλύφθηκαν πριν λίγες μέρες, οδηγώντας στην παραίτηση το στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, αλλά και τον διοικητή της ΕΥΠ, κ. Παναγιώτη Κοντολέοντα.

Πρώτη οδηγία που έχει δοθεί από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για το τελευταίο αυτό σκάνδαλο. Παράλληλα, η κυβέρνηση δέχθηκε το αίτημα του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής επί του θέματος, καθώς ο επιφανέστερος Έλληνας πολίτης που “προσβλήθηκε” από το ισραηλίτικο λογισμικό Predator και που κάπως αγόρασε η ΕΥΠ και ήρθε σε συμφωνία με τις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας και της Αρμενίας ήταν ο Νίκος Ανδρουλάκης, ευρωβουλευτής και πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ.

Ο πρωθυπουργός ζημιώνεται προσωπικά από την υπόθεση-σκάνδαλό και δέχεται σε ατομικό επίπεδο τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης, αφού είχε δηλώσει ότι το πρώτο γραφείο της ΕΥΠ θα είναι το δικό του, και ο έλεγχος της δημόσιας κρατικής υπηρεσίας θα είναι στα δικά του χέρια για να υπάρξει η καλύτερη δυνατή διαφάνεια. Οπότε, είτε εμπλέκεται και ο ίδιος ή δεν κατάφερε να διατηρήσει τον έλεγχό της. Ο ίδιος λέει ότι με την αυριανή ομιλία του θα ξεκαθαριστεί κάθε σπιθαμή του θέματος και όλα θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας.

Ορθό θα είναι να αποκαλυφθούν πραγματικά τα πάντα σε σχέση με τις τηλεφωνικές υποκλοπές, τα νούμερα και τα ονόματα όσων “χτυπήθηκαν” από το λογισμικό. Έστω τα νούμερα. Όπως και το τι πληροφορίες λάβανε οι ξένες μυστικές υπηρεσίες, ώστε να γνωρίζουμε αν τίθεται θέμα εθνικής ασφάλειας και αν έχουν κλαπεί απόρρητα κρατικά στοιχεία. Όπως και να έχει, η δημοκρατία της χώρας μας απέκτησε μία ακόμα νέα μεγάλη πληγή στην ήδη μαζικά υποβαθμισμένη δημοκρατία της.

+ posts