«Βασιλιάς Όττο»: Το θαύμα του 2004 γίνεται ταινία! (vid)

Κι όμως ο μόνος Όθωνας που πραγματικά αγάπησαν οι Έλληνες θα γίνει ταινία. Ο δικός μας Όττο Ρεχάγκελ θα μας επισκεφτεί στις κινηματογραφικές αίθουσες πολύ σύντομα. Το θέμα διάλεξε ο συντάκτης μας Βαγγέλης Βαλαβάνης για τον Αθλητισμό του Φ.Κ.

Δεν χορταίνουμε να βλέπουμε το teaser τρέιλερ.

Δεκαέξι χρόνια ακριβώς έχουν περάσει από το έπος του 2004, όταν η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου με προπονητή τον Όττο Ρεχάγκελ, βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης κατακτώντας το Euro και τρελαίνοντας όλους τους Έλληνες.

Την αναπάντεχη αυτή νίκη και επιτυχία που μας πλημμύρισε συγκίνηση, χαρά και περηφάνια, αναμένεται να την ξαναζήσουμε μέσα από το ντοκιμαντέρ «Βασιλιάς Όττο» που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2021 από την Tanweer.

Ο Κρίστοφερ Αντρέ Μαρκς στο σκηνοθετικό τιμόνι θα γυρίσει τον χρόνο 16 χρόνια πίσω, σε εκείνο το καλοκαίρι του 2004 που γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η σύνοψη της ταινίας έχει ως εξής:
Το καλοκαίρι του 2004, η Ελλάδα μάγεψε την Ευρώπη με την πιο αναπάντεχη νίκη της στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Οι θεατές ανά τον κόσμο παρακολούθησαν με δυσπιστία και δέος τα αουτσάιντερ του θεσμού, μία ομάδα, η οποία χωρίς να έχει καμία απολύτως νίκη σε σημαντική διοργάνωση, κατατρόπωσε τους γίγαντες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ο αρχιτέκτονας πίσω από αυτό τον απροσδόκητο θρίαμβο ήταν ο θρυλικός Γερμανός προπονητής, ο ‘Βασιλιάς’ Όττο Ρεχάγκελ. Έχοντας σημειώσει τεράστιες επιτυχίες για την χώρα του, πήρε την παράτολμη απόφαση να εγκαταλείψει την αυτοκρατορία του, για να αναλάβει την αδύναμη Ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου. Αυτή είναι ιστορία για το πως δύο εκ διαμέτρου αντίθετες κουλτούρες ενώθηκαν, μίλησαν την ίδια γλώσσα και έγραψαν μαζί ένα νέο κεφάλαιο στην Ελληνική μυθολογία.

Πηγή: https://www.reader.gr/

+ posts

Ονομάζομαι Βαγγέλης Βαλαβάνης. Συντάκτης, από τα ιδρυτικά μέλη του Φοιτητικού Κόσμου. Είμαι φοιτητής του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Αν και ερωτευμένος βαθιά με την Ιστορία και το Ιστορικό-Αρχαιολογικό, ο αέρας των Πανελληνίων με έστειλε στο εξωτικό και γυναικοκρατούμενο Πάντειο. Ιστορία, η πρώτη αγάπη. Πολιτικές Επιστήμες η δεύτερη. Η συγγραφή όμως, μια και μοναδική. Ίσως ο μοναδικός τρόπος να μπορώ να είμαι κοντά και στις δυο μου αγάπες. Να εκφράζομαι, να προβληματίζομαι, να αναδεικνύω τα κακώς κείμενα της εποχής μου, να δέχομαι και να ασκώ κριτική, να…να…να… Να ταξιδεύω και να αναπνέω.
Γιατί αυτό είναι η συγγραφή. Μια ανάσα μες στην σκόνη του κόσμου. Μια πράξη βαθιά πολιτική και συναισθηματική. Γιατί η γραφή ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα δημιουργήματα του Ανθρώπου. Ο τρόπος του να αποτυπώσει την ψυχή του, το αέναο πάθος του για τη ζωή και να ακολουθεί το βαθύ του χτυποκάρδι. Ένα ταξίδι για να τον ανακαλύψουμε και να τον κάνουμε καλύτερο. Και αυτός εδώ στον Φ.Κ. είναι και ο δικός μας στόχος. Γράψτε. Προβληματιστείτε. Ανακαλύψτε και Ονειρευτείτε για τον δικό σας. Για έναν κόσμο που μας αξίζει. Για τον δικό μας κόσμο. Τον Φοιτητικό Κόσμο.