Βιβλιοπροτάσεις: Σελάνα

Πόσα, πραγματικά, ξέρουμε για τον Παρθενώνα; Ακόμα περισσότερο, πόσα αγνοούμε για τον δημιουργό και τη ζωή του, πίσω από το Έργο; Ο Τάκης Θεοδωρόπουλος, καταξιωμένος ιστορικός μυθιστοριογράφος, μέσω μιας φανταστικής διήγησης, χαράζει την δραματική πορεία του Ικτίνου, του ανθρώπου στον οποίο στηρίχθηκαν ο Καλλικράτης, ο Φειδίας, ο Περικλής ο ίδιος… Πληροφορεί τον αναγνώστη για την «τυραννική» δημοκρατία της Αθήνας, την φιλοσοφική φλυαρία που ευδοκιμούσε εκεί, όπως και για τις κάθε είδους πλεκτάνες, τις οποίες αφηρημένα κατασκεύαζε η αμόρφωτη Εκκλησία του Δήμου και εκμεταλλευόντουσαν οι δημαγωγοί.

Ο Μεγάλος Αρχιτέκτονας, ο άσημος βίος του. Έρμαιο μιας πανέμορφης γυναίκας-δαιμόνιο, της οποίας η σωστή καθοδήγηση θα τον οδηγήσει στην πραγμάτωση του στόχου για τον οποίο γεννήθηκε. Ένα βιβλίο-ταξίδι σε πολλές ελληνικές πόλεις της Μεσογείου, σε διάφορους πολιτισμούς της Μέσης Ανατολής, μια διαρκής χρονική επιστροφή στην πτωτική πορεία της πόλης της Θεάς, μέχρι την ανέγερση του Ναού. Πολλοί θα πλακωθούν από τα μάρμαρα, άλλοι σωματικά, άλλοι ψυχικά. Ο ίδιος ο Ικτίνος ξέρει ότι η Κατασκευή του έχει σημάνει την αρχή του τέλους του. Θα τα καταφέρει τελικά; Ή ο Περικλής θα αθετήσει την υπόσχεση που είχε δώσει μπροστά στην λαοθάλασσα της Πνύκας;

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

+ posts

Παύλος Γιαννόπουλος... Αμέ, έχω και εγώ ένα όνομα. Ένα όνομα και ένα επίθετο, ανάμεσα σε τόσα άλλα στον κόσμο ετούτο. Ένας απλός φοιτητής του Καποδιστριακού, συγκεκριμένα στο τμήμα των Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης, διαβάζοντας και γράφοντας συνεχώς, προσπαθώντας να αφυπνίσω συνειδήσεις προπαγανδίζοντας (αν υπάρχει τέτοια φράση), ώστε στον βαθμό που και εγώ μπορώ να δώσω το θετικό μου στίγμα σε μία Γη που βράζει. Σε κοινωνίες και άτομα που χρήζουν εν συναίσθησης και εν συνείδησης.
ΦΚ λέγεται το project που μπορεί να πετύχει και να μετουσιώσει τα παραπάνω. Mία φοιτητική ιστοσελίδα που χαρακτηρίζεται από μία ανιδιοτέλεια και μία αντικειμενική υποκειμενικότητα που στους καιρούς μας απουσιάζουν.