Γ. Συνέλευση Παντείου: Με επιτυχία, συμμετοχή και αγωνιστική απόφαση

Γ. Συνέλευση Παντείου: Με επιτυχία, συμμετοχή και αγωνιστική απόφαση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου του Παντείου την Τετάρτη στις 14:00. Ύστερα από μία 4ωρη διαδικασία συζητήσεων και αντιπαραθέσεων, το σώμα της Συνέλευσης κατέληξε σε υπερψήφιση του πλαισίου που κατέθεσε η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας τηρούνταν τα μέσα προστασίας ενάντια στην πανδημία με μάσκες και σχετικές αποστάσεις.

H ΓΣ πραγματοποιήθηκε εν όψει του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου ενώ η απόφαση περιλαμβάνει συμμετοχή του Φοιτητικού Συλλόγου στην αντιιμπεριαλιστική πορεία, στις 17 Νοέμβρη, με προσυγκέντρωση στα Προπύλαια στις 16:30 μ.μ.

To πλάσιο της ΠΚΣ που ψηφίστηκε από το Σύλλογο Φοιτητών του Παντείου (10/11/2021). Φωτογραφία: Δημήτρης Δερμιτζάκης

Αναλυτικά, τα πλαίσια των πολιτικών δυνάμεων έλαβαν τις παρακάτω ψήφους:

ΠΚΣ: 86

Ενωτικό Αγωνιστικό Πλαίσιο: 55

Ανοιχτό Πλαίσιο: 40

Φωτογραφία: Δημήτρης Δερμιτζάκης

ΠΑΣΠ: 33

Bloco Ριζοσπαστικής Αριστεράς: 11

Παρέμβαση από εργάτη της COSCO

Φωτογραφία: Δημήτρης Δερμιτζάκης

Ιδιαίτερη υπήρξε η στιγμή που οι φοιτητές έδωσαν το λόγο στον κ. Μάρκο Μπεκρή, Πρόεδρο του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, το οποίο πρωτοστάτησε στο νικηφόρο αγώνα των εργατών της COSCO μετά το γνωστό εργατικό δυστύχημα. Εκείνος χαιρέτισε αγωνιστικά τη Γενική Συνέλευση και κάλεσε τους φοιτητές να συσπειρωθούν μαζί με τα εργατικά σωματεία και τους φορείς στην πορεία του Πολυτεχνείου υπό το σύνθημα «Φοιτητές-εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά».

Μετά την ψήφιση των πλαισίων δράσης για τις μέρες του Πολυτεχνείου κατατέθηκαν και 3 ψηφίσματα σχετικά με διάφορα άλλα θέματα, όπως η υγειονομική θωράκιση των φοιτητών του Παντείου από την πανδημία, η διαφάνεια και η καλύτερη οργάνωση του Φοιτητικού Συλλόγου του Παντείου και η αλληλεγγύη σε πολιτικούς κρατούμενους από τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ. Και τα 3 Ψηφίσματα εγκρίθηκαν από τη Γενική Συνέλευση του Παντείου.

Το ψήφισμα σχετικά με την υγειονομική θωράκιση των φοιτητών του Παντείου που υποστηρίχθηκε από την Γενική Συνέλευση

Το ΑΕΙ της Λεωφόρου Συγγρού μπαίνει και αυτό πλέον, όπως και όλη η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σε ρυθμούς Πολυτεχνείου. Μαζί με όλες και όλους τις φοιτήτριες και τους φοιτητές κι εμείς εδώ στον Φοιτητικό Κόσμο, που θα είμαστε παρόντες στη φετινή και ιδιαίτερη 48η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ονομάζομαι Βαγγέλης Βαλαβάνης. Συντάκτης, από τα ιδρυτικά μέλη του Φοιτητικού Κόσμου. Είμαι φοιτητής του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Αν και ερωτευμένος βαθιά με την Ιστορία και το Ιστορικό-Αρχαιολογικό, ο αέρας των Πανελληνίων με έστειλε στο εξωτικό και γυναικοκρατούμενο Πάντειο. Ιστορία, η πρώτη αγάπη. Πολιτικές Επιστήμες η δεύτερη. Η συγγραφή όμως, μια και μοναδική. Ίσως ο μοναδικός τρόπος να μπορώ να είμαι κοντά και στις δυο μου αγάπες. Να εκφράζομαι, να προβληματίζομαι, να αναδεικνύω τα κακώς κείμενα της εποχής μου, να δέχομαι και να ασκώ κριτική, να…να…να… Να ταξιδεύω και να αναπνέω.
Γιατί αυτό είναι η συγγραφή. Μια ανάσα μες στην σκόνη του κόσμου. Μια πράξη βαθιά πολιτική και συναισθηματική. Γιατί η γραφή ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα δημιουργήματα του Ανθρώπου. Ο τρόπος του να αποτυπώσει την ψυχή του, το αέναο πάθος του για τη ζωή και να ακολουθεί το βαθύ του χτυποκάρδι. Ένα ταξίδι για να τον ανακαλύψουμε και να τον κάνουμε καλύτερο. Και αυτός εδώ στον Φ.Κ. είναι και ο δικός μας στόχος. Γράψτε. Προβληματιστείτε. Ανακαλύψτε και Ονειρευτείτε για τον δικό σας. Για έναν κόσμο που μας αξίζει. Για τον δικό μας κόσμο. Τον Φοιτητικό Κόσμο.