Δια ζώσης διάλεξη Φιλοσοφικής: Μια ελπίδα και για την Αθήνα;

Δια ζώσης διάλεξη Φιλοσοφικής: Μια ελπίδα και για την Αθήνα;

Η πρώτη δια ζώσης διάλεξη από πέρσι τον Μάρτιο στη Φιλοσοφική Αθηνών είναι γεγονός! Πιο συγκεκριμένα, ο καταξιωμένος γλωσσολόγος καθηγητής Δ. Γούτσος, μαζί με 40 περίπου φοιτητές, έδωσαν και πάλι ζωή στον χώρο της Φιλοσοφικής, συζητώντας για το θέμα της «Διακειμενικότητας», το οποίο περιελάμβανε  παραλληλισμούς γεγονότων του παρελθόντος και της επικαιρότητας.

Η διάλεξη αυτή, αρχικά ήταν σχεδιασμένη να πραγματοποιηθεί σε μια αίθουσα εντός της Φιλοσοφικής, ωστόσο, η Κοσμητεία δεν τους παραχώρησε αίθουσα, κι έτσι το μάθημα εν τέλει έλαβε χώρα στα σκαλιά της Βιβλιοθήκης, το οποίο διήρκησε σχεδόν δύο ώρες. Ο καθηγητής, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες εκμεταλλεύτηκαν τις ιδανικές καιρικές συνθήκες και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, υπενθύμισαν πού είναι η πραγματική θέση των φοιτητών και απέδειξαν προς πάσα κατεύθυνση, με τον πλέον συμβολικό τρόπο, πως είναι δυνατή η επιστροφή των φοιτητών στις σχολές τους.

Πηγή Facebook: 1 χρόνος κλειστά Πανεπιστήμια – ΩΣ ΕΔΩ
+ posts

Ζήτα μου να γράψω για τον εαυτό μου· δεν έχω χειρότερο. Προτιμώ να με γνωρίσεις διαβάζοντας τα γραπτά μου, κατανοώντας την οπτική και την ψυχοσύνθεσή μου.
Ωστόσο, για τα διαδικαστικά της υπόθεσης, δηλώνω λάτρης κάθε μορφής τέχνης, ειδικά όταν αυτή απεικονίζεται με ρεαλιστικό τρόπο. Ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, φοιτητής, αρθρογράφος, podcaster και ποιητής. Δε με απασχολεί αν στο τέλος συμφωνήσουμε, με ενδιαφέρει ως το τέλος να συζητήσουμε.
Παράλειψή μου, να συστηθώ. Ανδρέας Μαντζεβελάκης, από τα ανατολικά τής πρωτεύουσάς μας.