Εδώ στο μικρό μπαλκόνι…

Μικροί προβληματισμοί σε ένα κυκλαδίτικο βράδυ. Σε βράδια που όλες και όλοι μας έχουμε ζήσει. Και είναι αυτά τα αστέρια τα πολλά που το μυαλό τρελαίνουν. Το κάνουν να ξυπνά και να αναζητά αυτό που η καρδιά ποθεί βαθιά.

Εδώ στο μικρό μπαλκόνι…

Με θέα τα αμέτρητα αστέρια που επιτέλους τα φώτα δεν κρύβουν…

Στην μικρή μου ιδιαίτερη πατρίδα…

Πλασμένη από γη, κύματα, αιώνες και θάλασσα…

Σαν όλες τις Κυκλάδες…

Κι όμως μέσα σε τόση κυκλαδίτικη ομορφιά…

Σε τόσο φως και ουρανό…

Πρώτη φορά βρήκα ένα ψευγάδι στο μεγαλείο της φύσης που με μεγάλωσε εδώ…

Της λείπουν τα χρώματα των ματιών σου…

Η ατέλειωτη πανδαισία του καστανού…

Αυτό το χρώμα που χάνομαι σαν το κοιτώ…

Της λείπουν οι γραμμές του σώματός σου…

Αυτά τα μικρά χαμόγελά του που πεθαίνω να φιλώ…

Εδώ στο μικρό μπαλκόνι…

Και κοιτάζοντας τον σκοτεινό ουρανό…

Μου λείπουν τα χέρια σου γύρω από τον λαιμό…

Να χαζεύουμε αγκαλιά τον ουρανό…

Και τα χέρια να εξερευνούν τα κορμιά μες στο σκοτάδι…

Κύματα μανιασμένα στα βαθιά…

Τα αστέρια συντροφιά…

Και σώματα ονειρικά ενωμένα…

Οι ανάσες μας, η θάλασσα, εγώ κι εσύ ένα…

+ posts

Ονομάζομαι Βαγγέλης Βαλαβάνης. Συντάκτης, από τα ιδρυτικά μέλη του Φοιτητικού Κόσμου. Είμαι φοιτητής του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Αν και ερωτευμένος βαθιά με την Ιστορία και το Ιστορικό-Αρχαιολογικό, ο αέρας των Πανελληνίων με έστειλε στο εξωτικό και γυναικοκρατούμενο Πάντειο. Ιστορία, η πρώτη αγάπη. Πολιτικές Επιστήμες η δεύτερη. Η συγγραφή όμως, μια και μοναδική. Ίσως ο μοναδικός τρόπος να μπορώ να είμαι κοντά και στις δυο μου αγάπες. Να εκφράζομαι, να προβληματίζομαι, να αναδεικνύω τα κακώς κείμενα της εποχής μου, να δέχομαι και να ασκώ κριτική, να…να…να… Να ταξιδεύω και να αναπνέω.
Γιατί αυτό είναι η συγγραφή. Μια ανάσα μες στην σκόνη του κόσμου. Μια πράξη βαθιά πολιτική και συναισθηματική. Γιατί η γραφή ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα δημιουργήματα του Ανθρώπου. Ο τρόπος του να αποτυπώσει την ψυχή του, το αέναο πάθος του για τη ζωή και να ακολουθεί το βαθύ του χτυποκάρδι. Ένα ταξίδι για να τον ανακαλύψουμε και να τον κάνουμε καλύτερο. Και αυτός εδώ στον Φ.Κ. είναι και ο δικός μας στόχος. Γράψτε. Προβληματιστείτε. Ανακαλύψτε και Ονειρευτείτε για τον δικό σας. Για έναν κόσμο που μας αξίζει. Για τον δικό μας κόσμο. Τον Φοιτητικό Κόσμο.