Εθελοντική Αιμοδοσία 15-16/3 στην Ιατρική του ΕΚΠΑ-Προσφέρουμε ζωή

Εθελοντική Αιμοδοσία 15-16/3 στην Ιατρική του ΕΚΠΑ-Προσφέρουμε ζωή

*Από την ομάδα Αιμοπετάλιο-ΕΚΠΑ

Σας προσκαλούμε σε μια ακόμα Εθελοντική Αιμοδοσία του Αιμοπεταλίου, της φοιτητικής ομάδας εθελοντικής αιμοδοσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Τρίτη 15 και Τετάρτη 16 Μαρτίου, στο Παπουλάκειο Αναγνωστήριο (Κτήριο 14) της Ιατρικής Σχολής, και ώρες 10:30-16:00.

Η αιμοληψία θα πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που θα μας εξασφαλίσει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.).

Όπως πάντα, η αιμοδοσία μας θα είναι εθελοντική και οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο.

Παρακαλείστε θερμά να έχετε μαζί σας ταυτότητα και ΑΜΚΑ.

Παράλληλα, θα υπάρχει δυνατότητα ενημέρωσης για την εθελοντική δωρεά αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων, αλλά και λήψης δείγματος από την παρειά για την εγγραφή στην Εθνική και Παγκόσμια Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη μετάδοσης της COVID-19. Για τον έλεγχο του αριθμού των προσερχομένων και την αποφυγή συνωστισμού, θα πρέπει να κλείσετε το ραντεβού σας ηλεκτρονικά (https://forms.gle/DpdhdGDXZkUcSYBn8) ή μέσω τηλεφώνου στα 2132146716 και 2132146726 (καθημερινές, 9:00-15:00).

Πριν την αιμοδοσία:

  • Να έχετε κοιμηθεί πάνω από 6 ώρες.
  • Να έχετε φάει πρωινό ή ελαφρύ γεύμα τουλάχιστον 1 ώρα πριν.
  • Να μην έχετε πιει πολύ το προηγούμενο βράδυ (με ένα ποτό δεν υπάρχει πρόβλημα).
  • Να έχουν περάσει τουλάχιστον 3 μήνες από την προηγούμενη αιμοδοσία αν είστε άντρες και 4 μήνες αν είστε γυναίκες.
  • Να έχουν περάσει τουλάχιστον 4 μήνες από τότε που κάνατε piercing ή tattoo.
  • Να μην είστε κρυωμένοι.
  • Να μην έχετε πάρει ασπιρίνη ή αντιβίωση τις τελευταίες 7 ημέρες.
  • Οι κοπέλες να μην είναι σε έμμηνο ρύση ή να έχουν ολοκληρώσει την περίοδό τους τουλάχιστον 3 μέρες πριν.
  • Για να έρθετε να μας βρείτε στην Ιατρική μπορείτε να περπατήσετε από τη στάση μετρό «Αμπελόκηποι» (850μ.) ή να χρησιμοποιήσετε τα εξής λεωφορεία: 230 από μετρό «Αμπελόκηποι» ή από την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου (στάση Νοσοκ. Παίδων), 622 ή 815 από στάση μετρό «Ευαγγελισμό» ή «Πανεπιστήμιο» (στάση Αγ. Θωμάς),140 (στάση Λαϊκό).

Είμαστε στη διάθεσή σας για την επίλυση οποιασδήποτε απορίας (facebook: αιμοπετάλιο/aimopetalio, email: aimopetalio2002@gmail.com).

Σας περιμένουμε!

+ posts