Εισβολή της Αστυνομίας στη ΣΕΜΦΕ

Εισβολή της Αστυνομίας στη ΣΕΜΦΕ

Εισβολή της Αστυνομίας (ΟΠΚΕ) πραγματοποιήθηκε χθες 15/10/2021 στο ΕΜΠ, πιο συγκεκριμένα στη ΣΕΜΦΕ (Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, μετά από επικοινωνία του κοσμήτορα της Σχολής, κ. Κουρκούλη, γνωστοποιώντας ψευδή στοιχεία.

Τι πραγματικά έγινε; Πριν από κάποιους μήνες αναρχικοί εισβάλλουν, για ακόμα μία φορά, στη ΣΕΜΦΕ εν ώρα εκδήλωσης των φοιτητικών συλλόγων ξυλοκοπώντας φοιτητές και προκαλώντας υλικές καταστροφές στο κτίριο. Μία από αυτές ο χώρος στον οποίο σχήμα της σχολής, σχήμα των ΕΑΑΚ (ΑΝ.ΑΡ.ΠΑ.) με αναγνωρισιμότητα, χρησιμοποιούσε ως στέκι τα τελευταία αρκετά χρόνια (να σημειωθεί ότι ο χώρος αυτός δεν είχε κάποια άλλη χρησιμότητα και φυσικά δεν χρησιμοποιούταν για προσωπική χρήση). Φοιτητές είχαν ζητήσει από τον κοσμήτορα να επισκευάσει τον χώρο κι εκείνος αδιαφορούσε. Μετά από τις επανειλημμένες τους προσπάθειες τον ενημέρωσαν ότι εφόσον δεν δρα εκείνος θα ανακαινίσουν εκείνοι τον χώρο.

Σήμερα όμως που ξεκίνησαν οι εργασίες, ο κοσμήτορας της Σχολής κάλεσε τις αστυνομικές αρχές και έκανε καταγγελία στο ΑΤ Ζωγράφου ότι “φοιτητές πραγματοποιούν εν αγνοία του αυθαίρετο χώρο αναψυχής”. Αυτά παρουσιάζονται από τα ΜΜΕ καλώντας μάλιστα τους φοιτητές ως αντιεξουσιαστές. Εισβάλλουν λοιπόν ομάδες της Αστυνομίας και κατεδαφίζουν ότι πρόφτασαν να επισκευάσουν οι φοιτητές, με δικά τους έξοδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε δήλωσή του ο κοσμήτορας Σταύρος Κουρκούλης υποστήριξε πως θα παρέμενε κλειστή η ΣΕΜΦΕ σήμερα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για “την παραβίαση της ακαδημαϊκής δεοντολογίας και για τις παράνομες ενέργειες”, γεγονός που δεν ισχύει καθώς όλοι οι φοιτητές του ΕΜΠ είχαν ενημερωθεί από την προηγούμενη μέρα ότι το Πανεπιστήμιο θα παραμείνει κλειστό λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών.

+ posts