Εκδήλωση για το Παλαιστινιακό Ζήτημα (Δευτέρα, 17:00) από την Πρωτοβουλία Φοιτητών/-τριών Παντείου

Εκδήλωση για το Παλαιστινιακό Ζήτημα (Δευτέρα, 17:00) από την Πρωτοβουλία Φοιτητών/-τριών Παντείου

Άλλο ένα δια ζώσης μάθημα αυτή την εβδομάδα διοργανώνεται στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, και μάλιστα από φοιτήτριες και φοιτητές. Η Πρωτοβουλία Φοιτητών/-τριών Παντείου ενάντια στο Νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, φοιτητές του Α.Ε.Ι. από διαφορετικά τμήματα και πολιτικούς χώρους, διοργανώνουν αυτή τη Δευτέρα 17 Μαΐου στις 17:00 το απόγευμα ένα διαφορετικό δια ζώσης μάθημα. Η διάλεξη με τίτλο «Ιστορικές και διεθνείς προεκτάσεις του Παλαιστινιακού Ζητήματος» θα πραγματοποιηθεί από τον κ. Νεκτάριο Μπουγδάνη. 

Μάλιστα, όπως ενημερώνουν και οι ίδιοι οι φοιτητές της Πρωτοβουλίας στην εκδήλωσή τους στο Facebook (εκδήλωση):  

«Τις τελευταίες ημέρες η παγκόσμια επικαιρότητα επικεντρώνεται στην εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων και τις εξώσεις στο Σέιχ Τζαρά, με τις τελευταίες επιθέσεις του Ισραήλ να αφήνουν δεκάδες νεκρών, μεταξύ τους 9 παιδιά. 

Ως Πρωτοβουλία φοιτητών/φοιτητριών Παντείου ενάντια στον νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, αναγνωρίζουμε την ανάγκη που νιώθουν όλοι οι φοιτητές/φοιτήτριες να επιστρέψουν στις σχολές τους, και συνδυάζουμε την ανάγκη αυτή με την ανάγκη να σπάσει η «συστημική» προπαγάνδα γύρω από το Παλαιστινιακό. 

Καλούμε όλους τους φοιτητές/φοιτήτριες και ενδιαφερομένους/ενδιαφερόμενες στον κήπο του Παντείου τη Δευτέρα, 17/05, στις 17:00, να παρακολουθήσουν το δια ζώσης μάθημα του υποψηφίου διδάκτορα, Νεκταρίου Μπουγδάνη, με θέμα «Ιστορικές και διεθνείς προεκτάσεις του παλαιστινιακού ζητήματος.». 

Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.». 

Μετά τον Σύλλογο Μελών Δ.Ε.Π., είναι πράγματι πολύ ευχάριστο και υγιές να βλέπουμε τις φοιτήτριες και τους φοιτητές του Παντείου να οργανώνουν και αυτοί κάτι διαφορετικό με στόχο κάθε εβδομάδα -γιατί όχι και κάθε μέρα (αν ήταν εφικτό)- το Πανεπιστήμιό τους να είναι ζωντανό. Αυτή τη Δευτερά αξίζει, σε όποιο Α.Ε.Ι. κι αν σπουδάζετε, να στηρίξετε αυτή τη διαφορετική διάλεξη που θα επιχειρήσει να ρίξει φως σε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί αφάνταστα μια μικρή λωρίδα γης από το 1948, χύνει το δηλητήριο του μίσους ανάμεσα σε 2 λαούς και σπέρνει αδιάκριτα το θάνατο. Εικόνες που όλες και όλους μας έχουνε συγκλονίσει την τελευταία περίοδο. 

Ένα μικρό παιδί, λίγες στιγμές αφού έχασε τον πατέρα του στο αέναο ανθρωποκυνηγητό

Ο Φοιτητικός Κόσμος θα είναι εκεί παρών όπως σας έχει συνηθίσει, ενώ ήδη οι συντάκτες μας προσπαθούν να παρακολουθούν τις εξελίξεις που τρέχουν δραματικά στο Ισραήλ. 

(Παλαιστίνη: Το χρονικό ενός ακόμη αιματοκυλίσματος) 

(Απάνθρωπος ο ισλαμικός φονταμενταλισμός, αλλά για τον σιωνιστικό ιμπεριαλισμό πότε θα μιλήσουμε;)  

Με μάσκες και αποστάσεις στο Κήπο του Παντείου Πανεπιστημίου, σας περιμένουν οι φοιτητές του Α.Ε.Ι. σε μια διαφορετική δια ζώσης διάλεξη… γιατί δεν πρέπει να είμαστε απλοί παρατηρητές των εικόνων και των γεγονότων, αλλά να μαθαίνουμε, να προβληματιζόμαστε και να γνωρίζουμε. Ειδικά όταν πρόκειται για 2 λαούς της γειτονίας μας. 2 λαούς που έχουμε ιδιαίτερες σχέσεις ως χώρα και δυστυχώς οι «ακραίοι» τους κάθε φορά μαζί βάζουν νερό στο μύλο της βίας και του αίματος. 2 λαούς εγκλωβισμένους σε ένα ατέλειωτο πρόβλημα, εις βάρος κυρίως του παλαιστινιακού λαού… και μόνο με την κατανόηση, την ερμηνεία και τον προβληματισμό μπορούμε να λύσουμε ένα πρόβλημα. Μία κοινωνία (εθνική ή παγκόσμια) που οι άνθρωποι της κατανοούν και επιθυμούν να λύσουν τα προβλήματά της μόνο καλύτερη μπορεί να γίνει. Για αυτό μια συζήτηση για το Παλαιστινιακό Ζήτημα μόνο καλύτερους πολίτες μπορεί να μας κάνει. 

Ραντεβού στο Πάντειο αύριο στις 17:00. 

+ posts

Ονομάζομαι Βαγγέλης Βαλαβάνης. Συντάκτης, από τα ιδρυτικά μέλη του Φοιτητικού Κόσμου. Είμαι φοιτητής του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Αν και ερωτευμένος βαθιά με την Ιστορία και το Ιστορικό-Αρχαιολογικό, ο αέρας των Πανελληνίων με έστειλε στο εξωτικό και γυναικοκρατούμενο Πάντειο. Ιστορία, η πρώτη αγάπη. Πολιτικές Επιστήμες η δεύτερη. Η συγγραφή όμως, μια και μοναδική. Ίσως ο μοναδικός τρόπος να μπορώ να είμαι κοντά και στις δυο μου αγάπες. Να εκφράζομαι, να προβληματίζομαι, να αναδεικνύω τα κακώς κείμενα της εποχής μου, να δέχομαι και να ασκώ κριτική, να…να…να… Να ταξιδεύω και να αναπνέω.
Γιατί αυτό είναι η συγγραφή. Μια ανάσα μες στην σκόνη του κόσμου. Μια πράξη βαθιά πολιτική και συναισθηματική. Γιατί η γραφή ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα δημιουργήματα του Ανθρώπου. Ο τρόπος του να αποτυπώσει την ψυχή του, το αέναο πάθος του για τη ζωή και να ακολουθεί το βαθύ του χτυποκάρδι. Ένα ταξίδι για να τον ανακαλύψουμε και να τον κάνουμε καλύτερο. Και αυτός εδώ στον Φ.Κ. είναι και ο δικός μας στόχος. Γράψτε. Προβληματιστείτε. Ανακαλύψτε και Ονειρευτείτε για τον δικό σας. Για έναν κόσμο που μας αξίζει. Για τον δικό μας κόσμο. Τον Φοιτητικό Κόσμο.