Εκδήλωση: Δημοκρατικό κάλεσμα των μελών ΔΕΠ κατά της Παν. Αστυνομίας

Εκδήλωση: Δημοκρατικό κάλεσμα των μελών ΔΕΠ κατά της Παν. Αστυνομίας

Με την επιστροφή πίσω στις φοιτητικές μας ζωές, με την πολιτική σκηνή της χώρας να πολώνεται σε διάφορους τομείς -μπαίνουμε σε μια μακρά προεκλογική περίοδο- επιστρέφουν και τα μέτρα που το μέτωπο δημοκρατίας φοιτητών, ακαδημαϊκών, διοικητικών, εντός και εκτός Ελλάδος είχε αντισταθεί σθεναρά μέσα στο 2021. Ο λόγος για τον περίφημο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη και την Πανεπιστημιακή Αστυνομία (πατήστε εδώ για όλα τα ΦΚ Ρεπορτάζ για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία).

Ο κίνδυνος επιστρέφει; Η ίδια η κυβέρνηση που έδιωξε τον προηγούμενο εμπνευστή της, τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, μέσω του νέου Υπουργού Προ.Πο. διαμηνύει πως οι ειδικοί φρουροί έρχονται (ναι, αυτοί που δίχως κανένα ακαδημαϊκό ή άλλο κριτήριο επελέγησαν).

Η ανάρτηση στο Instagram του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την εκπαίδευση των ειδικών φρουρών. Σε έναν νεκρό χρόνο πολιτικά, μετά τις γιορτές, η κυβερνητική κίνηση ανησύχησε ένα μεγάλο μέρος του ακαδημαϊκού κόσμου.

Αξίζει να αναφέρουμε πως σε λιγότερο από ένα μήνα εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή που οι ακαδημαϊκοί της χώρας έκαναν απέναντι στο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη κατηγορώντας τους εμπνευστές τους για την αντισυνταγματικότητά του. Πράγματι, το άρθρο 16 του Συντάγματος κινδυνεύει και οι καθηγητές καλούν τους φοιτητές και όλη την κοινωνία σε εγρήγορση.

Κάνουν την αρχή αυτή την εβδομάδα με την παρακάτω εκδήλωση αυτή την Τετάρτη.

Οι Σύλλογοι πανεπιστημιακών από τα Πανεπιστήμια Αιγαίου, Δυτ. Αττικής, Θεσσαλίας, Ιωαννίνων, Παντείου, Πατρών σας καλούν να συμμετέχετε στη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα:

Αγαπάμε το δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Παλεύουμε για ένα καλύτερο δημόσιο δωρεάν Πανεπιστήμιο.

Λέμε ΟΧΙ στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022 στις 8 μμ στο κανάλι του συλλόγου ΔΕΠ Παντείου στο Youtube.

Θα παρέμβουν επίσης Σωματεία συμβασιούχων ερευνητών και διδασκόντων, Σύλλογοι ΕΔΙΠ, Διοικητικού Προσωπικού ΑΕΙ, Φοιτητών.

+ posts

Ονομάζομαι Βαγγέλης Βαλαβάνης. Συντάκτης, από τα ιδρυτικά μέλη του Φοιτητικού Κόσμου. Είμαι φοιτητής του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Αν και ερωτευμένος βαθιά με την Ιστορία και το Ιστορικό-Αρχαιολογικό, ο αέρας των Πανελληνίων με έστειλε στο εξωτικό και γυναικοκρατούμενο Πάντειο. Ιστορία, η πρώτη αγάπη. Πολιτικές Επιστήμες η δεύτερη. Η συγγραφή όμως, μια και μοναδική. Ίσως ο μοναδικός τρόπος να μπορώ να είμαι κοντά και στις δυο μου αγάπες. Να εκφράζομαι, να προβληματίζομαι, να αναδεικνύω τα κακώς κείμενα της εποχής μου, να δέχομαι και να ασκώ κριτική, να…να…να… Να ταξιδεύω και να αναπνέω.
Γιατί αυτό είναι η συγγραφή. Μια ανάσα μες στην σκόνη του κόσμου. Μια πράξη βαθιά πολιτική και συναισθηματική. Γιατί η γραφή ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα δημιουργήματα του Ανθρώπου. Ο τρόπος του να αποτυπώσει την ψυχή του, το αέναο πάθος του για τη ζωή και να ακολουθεί το βαθύ του χτυποκάρδι. Ένα ταξίδι για να τον ανακαλύψουμε και να τον κάνουμε καλύτερο. Και αυτός εδώ στον Φ.Κ. είναι και ο δικός μας στόχος. Γράψτε. Προβληματιστείτε. Ανακαλύψτε και Ονειρευτείτε για τον δικό σας. Για έναν κόσμο που μας αξίζει. Για τον δικό μας κόσμο. Τον Φοιτητικό Κόσμο.