Εκλογές ΣΕΓΑΣ

Εκλογές ΣΕΓΑΣ

Στις 31/03/2021 πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την αρχαιότερη ομοσπονδία της Ελλάδας, τον ΣΕΓΑΣ. Υποψήφιοι της προεδρικής θέσης του συνδέσμου ήταν η Τασούλα Κελεσίδου και η Σοφία Σακοράφα. Ανεξαρτήτως της νικήτριας προέδρου, φαίνεται πως σε κάθε περίπτωση μιλάμε για πρόεδρο θηλυκού γένους για το ΣΕΓΑΣ, κάτι το οποίο είναι πρωτόγνωρο καθώς και πρωτοπόρο για την ομοσπονδία.

Οι δυναμικές γυναίκες του ελληνικού αθλητισμού δείχνουν την παρουσία τους για ακόμη μια φορά και μέσα στο διοικητικό συμβούλιο. Με την αρχή της μεγάλης Ιστιοπλόου Σοφίας Μεκατώρου, χαράσσεται ένα νέο μονοπάτι σε έναν καλύτερο κόσμο ισότητας απέναντι στο γυναικείο φύλο. Το 2021 η Ελλάδα βίωσε την Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου με μια διαφορετική βαρύτητα, πιο έντονα, πιο δυνατά. Φέτος, η Μέρα της Γυναίκας ήταν μια μέρα που ντρεπόσουν να την κοιτάς στα μάτια. Αυτό όμως αποδεικνύεται πως μπορεί να αλλάξει και αυτό το οφείλουμε σε άξιες γυναίκες που πολεμάνε για την δικαιοσύνη και την ισότητα.

Η νίκη της προεδρίας του ΣΕΓΑΣ ανήκει πλέον στην Σοφία Σακοράφα με την νίκη της με 114 ψήφους με 7 ψήφους διαφορά από την Τασούλα Κελεσίδου (107). Σε αυτές τις εκλογές κέρδισε ο Στίβος. Το ήθος της νέας πλέον προέδρου, ο τρόπος με τον οποίον αντιμετωπίζει τις καταστάσεις και η δυναμικότητά της σαν αντιπρόεδρος της Βουλής μας δείχνει πως μια δραστήρια γυναίκα, όπως η -πλέον- πρόεδρος Σακοράφα είναι ο καθρέπτης του προσώπου του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων. Η δύναμη του Δ.Σ. όμως δεν μένει εκεί. Το νέο συμβούλιο αποτελείται από τους Στέλιος Δημότσιος, Αλέξης Αλεξόπουλος και τον Κώστα Κεντέρη, ενώ νέος εκπρόσωπος της ΕΟΕ (Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής) εκλέχθηκε ο Βασίλης Σεβαστής με 131 ψήφους απέναντι στους 91 ψήφους που συλλέχτηκαν για τον Κώστα Γκατσούδη. Ξεκινάει μια νέα εποχή για τον ελληνικό αθλητισμό καθώς φαίνεται ότι η εκλογή της Σοφίας Σακοράφα έχει εμπνεύσει, έχει αφυπνίσει και έχει ενθουσιάσει όλους τους φίλους του αθλητισμού.

Ο Στίβος ελπίζει πως μέσα στην συμφορά των εποχών μας θα δώσει για άλλη μια φορά το πράσινο φως και θα αναδείξει τον πολιτισμό με τον δικό του τρόπο.

Αναλυτικότερα η νέα σύνθεση του Συλλόγου έχει ως εξής:

Πρόεδρος

Σοφία Σακοράφα 114

Μέλη

Τασούλα Κελεσίδου 107

Αλέξης Αλεξόπουλος 102

Στέλιος Δημότσιος 101

Νίκος Τσώνης 100

Κώστας Κεντέρης 98

Βασίλης Οικονόμου 97

Κώστας Γκατσιούδης 96

Κωνσταντίνα Ρετσινά 96

Ηλίας Βασιλειάδης 92

Παρασκευή Παχατουρίδου 90

Γιώργος Γιατρουδάκης 85

Γιάννης Μπόλας 83

Γιάννης Λιούμπας 82

Χάρης Παπαδιάς 81

Γιάννης Θεμελίδης 78

Θανάσης Χασκής 76

Παναγιώτης Μελαχροινός 75

Γιάννης Μυστακίδης 75

Ιάκωβος Πετσούλας 75

Παναγιώτης Δημάκος 74

Αναπληρωματικοί

Πέτρος Μαντάς 74

Κώστας Τριαντάφυλλος 73

Ζωή Βαρέλη – Στεφανίδη 72

Φωτεινή Αραμπατζή 71

Κώστας Διαλυνάς 70

Κινδυλία Καρατζά 70

Δημήτρης Χαχάμης 70

Πολυξένη Αργειτάκη 69

Άγγελος Παυλακάκης 69

Γιάννης Βούρος 68

Κώστας Βινατσέλας 66

Βαγγέλης Χατσατουριάν 66

Κώστας Κουκοδήμος 63

Γιάννης Ψωμιάδης 63

Ηλίας Καφφές 61

Σάββας Νικολαίδης 43

Νίκος Κιβρακίδης 39

Αστέριος Τσιφτσόγλου 35

Δημήτρης Αποστολόπουλος 31

Ευφημία Μαρσέλλου 31

Καλλιόπη Ουζούνη 30

Βαγγέλης Βασιλείου 29

Βασίλης Ζήκας 28

Γιάννης Ποδιώτης 28

Γιώργος Συμεωνίδης 28

Χαράλαμπος Ανδρεάδης 24

Γιάννης Κατσαράς 7

Δημήτρης Πολυγένης 4

Γρηγόρης Λαμπράκης 2

Εξελεγκτική Επιτροπή

Ευδοκία Μπαρμπέρη 112

Κώστας Πιπερίδης 109

Χρήστος Χατζηχριστοδούλου 109

Λεωνίδας Τερζής 107

Δέσποινα Σφακιανάκη 101

Αντώνης Λάμπρου 96

Τακτικός Αντιπρόσωπος στην ΕΟΕ

Βασίλης Σεβαστής 131

Κώστας Γκατσιούδης 91

Αναπληρωματικός αντιπρόσωπος ΕΟΕ

Πολυξένη Αργειτάκη 128

Χαράλαμπος Ανδρεάδης 85

+ posts

Ονομάζομαι Γιώτης Πέτρος και είμαι μεγαλωμένος στην όμορφη πρωτεύουσα της Ελλάδας, την Αθήνα. Σήμερα, φοιτώ στο τμήμα της Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, παρόλα αυτά οι ασχολίες μου δεν μένουν στα πλαίσια αυτής της σχολής.
Η συγγραφή για εμένα είναι ο τρόπος να εκφράσω την ελευθερία που δεν μπορώ να βρω στον κόσμο μου. Η ενασχόλησή μου με την Τέχνη, την Μουσική και το Θέατρο με ώθησε στο να αποτυπώνω αυτόν τον κόσμο πάνω στο χαρτί.
Η αρθρογραφία που χρειάζεται η εποχή μας είναι στην σωστή ενημέρωση και στις πολύπλευρες απόψεις. Για αυτόν τον λόγο, ο Φοιτητικός Κόσμος αποτελεί για εμένα ένα εργαστήρι τέχνης που δημιουργεί ιδέες και τις μεταδίδει στους αναγνώστες του. Η φράση η οποία θεωρώ πως με χαρακτηρίζει και θα ήθελα καθένας να σκέφτεται στα καλά και στα δύσκολα είναι «χαμογέλα ρε, τι σου ζητάνε;»