ΕΛΤΑ-ΕΛΤΑ Courier: Απεργία και συγκέντρωση έξω από το Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης

ΕΛΤΑ-ΕΛΤΑ Courier: Απεργία και συγκέντρωση έξω από το Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ-ΕΛΤΑ Courier ήταν συγκεντρωμένοι χθες το απόγευμα (8-12-2021) έξω από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το οποίο βρίσκεται δίπλα απ’ το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Καθώς περνούσα τον δρόμο, είδα ανθρώπους να συνομιλούν κρατώντας πανό και φυλλάδια. Κάποια μάλιστα ήταν σκορπισμένα και στο δρόμο. Τους πλησίασα, και έτσι κατάφερα να αποσπάσω μερικές από τις θέσεις και τα αιτήματα των αγανακτισμένων απεργών. Ανέφεραν πως αυτή η 48ωρη απεργία είναι αποτέλεσμα της οικονομικής πίεσης που δέχονται, καθώς και της αγανάκτησής τους. Συγκεκριμένα, η εταιρία δεν τους δίνει τις άδειες, τους υποχρεώνει να δουλεύουν υπερωρίες, αλλά και να διανύουν τεράστιες αποστάσεις για τις οποίες και δεν πληρώνονται, ενώ ταυτόχρονα κόβονται οι μισθοί και τα δικαιώματά τους. Προσπαθούν, λοιπόν, μέσα απ’ αυτή την απεργία να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο τους αντιλαμβάνεται η Διοίκηση των ΕΛΤΑ, αφού τους αντιμετωπίζει ως αναλώσιμους.

Έτσι, όλοι οι εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ-ΕΛΤΑ Courier καλούνται μέχρι και αύριο (9-12-2021) να διεκδικήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα, τα οποία υποβαθμίζονται όλο και περισσότερο.
Απεργούν για να καταργηθεί η ενοικιαζόμενη εργασία.

Να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι που εργάζονται στο δίκτυο των ΕΛΤΑ-ΕΛΤΑ Courier με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και ενοικίασης από της μητρικές εταιρίες των ΕΛΤΑ Α.Ε. και ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ Α.Ε.

Να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις στους μισθούς όλων των εργαζομένων (μόνιμους, αορίστου, ορισμένου, ενοικίασης). Να υπάρξει δηλαδή άμεση ένταξη των ενοικιαζόμενων εργαζομένων στο δίκτυο των ΕΛΤΑ-ΕΛΤΑ Courier και στο μισθολόγιο των ΕΛΤΑ και Ταχυμεταφορέων ΕΛΤΑ έχοντας κατοχυρωμένα όλα τα νόμιμα εργασιακά δικαιώματα.

Επίσης, να υπάρχει σταθερός χρόνος εργασίας όπως προβλέπεται (5ήμερο-7ωρο-35ωρο) σε συνδυασμό με τα βαρέα και ανθυγιενά ένσημα για όλους τους εργαζομένους του κλάδου. Να σταματήσει η εντατικοποίηση, ενώ αναγκαία είναι η παροχή ατομικών μέσων προστασίας στους εργαζομένους κάθε δύο χρόνια [καμία διανομή σε ακραίες καιρικές συνθήκες]. Τέλος, να δοθούν οι οφειλόμενες άδειες και οι απλήρωτες υπερωρίες, όπως επίσης και ολόκληρη η αποζημίωση στους απολυμένους των ΕΛΤΑ από τη διοίκηση.

Σήμερα το απόγευμα μίλησα με γυναίκες, άνδρες, νέους, μεσήλικους οι οποίοι ανεξαρτήτως θέσεως (μόνιμοι, ενοικίασης κ.λπ.), διεκδικούν μαζί τα εργασιακά τους δικαιώματα που καταπατώνται κατ’ εξακολούθηση. Γιατί στις μέρες μας η δουλειά έχει γίνει ένας αγώνας πάλης με το κατεστημένο, με την εξουσία, που ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να πιει αίμα ανθρώπων μόνο και μόνο για να ξεδιψάσει την λύσσα της για το χρήμα. Γι’ αυτό και αποφάσισα να γράψω αυτό το μικρό άρθρο. Για να υπενθυμίσω σε όλους τι αντιμετωπίζουν χρόνια τώρα άνθρωποι στους χώρους εργασίας και να διαδώσω το έργο τους και την έντιμη προσπάθεια που κάνουν αυτή τη στιγμή.

+ posts

Ονομάζομαι Κατερίνα Δημητρέσκου, κατάγομαι από την Ρόδο και σπουδάζω στο Τμήμα Μέσων Επικοινωνίας και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Δηλώνω λάτρης των τεχνών, αλλά την μεγαλύτερη αγάπη την τρέφω για τον κόσμο του θεάτρου. Είμαι ένα πνεύμα ανήσυχο και μ’ αρέσει να καταπιάνομαι με όσα πράγματα με κάνουν ευτυχισμένη. Ένα απ’ αυτά είναι η γραφή, που μέσω αυτής μπορώ και μοιράζομαι σκέψεις, συναισθήματα, προβληματισμούς κ.α. με τον υπόλοιπο κόσμο.