Επανάσταση με στυλ!

Επανάσταση με στυλ!

Τον τελευταίο καιρό όλο και πιο συχνά συναντούμε τις λέξεις second hand ρούχα, thrifting, handmade αξεσουάρ, vintage κλπ. Ειδικά κατά την διάρκεια και μετά την καραντίνα, αρκετά άτομα αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν τον χρόνο που είχαν και έτσι, με όπλα τους την όρεξη και την φαντασία, δημιούργησαν πανέμορφους λογαριασμούς σε Instagram και Facebook με όλα τα παραπάνω.

Ποια όμως η φιλοσοφία και ο λόγος για να διαλέξεις τέτοιου είδους κομμάτια;

Κόντρα στην μαζική βιομηχανία ρούχων που μας θέλουν όλους ίδιους και τυποποιημένους, επιλέγοντας second hand ρούχα και handmade αξεσουάρ μπορείς να φτιάξεις το δικό σου μοναδικό στυλ. Χωρίς να σου επιβάλλει κανένας τι θα φορέσεις, έχεις την απόλυτη ελευθερία να ντύνεσαι όπως εσύ επιθυμείς. Ταυτόχρονα, με αυτή την κίνηση δίνεις την ευκαιρία σε ένα ρούχο καλά διατηρημένο να ξανά φορεθεί, κάνοντας έτσι με ένα δικό σου τρόπο ανακύκλωση! Μπορείς, επίσης, να το δεις ως μια προσωπική επανάσταση στην κουλτούρα του καπιταλισμού που σε σπρώχνει στο να καταναλώνεις ασταμάτητα υλικά αγαθά -υλικά αγαθά πολυεθνικών που πολλές φορές φτιάχνονται  στο βωμό της εκμετάλλευσης εργατικών χεριών-. Και, φυσικά, η δικαιολογία είναι η μόδα!

Τι σημαίνει αυτό το μπλουζάκι δεν είναι πια της μόδας και το πετάμε; Τη μόδα εμείς την φτιάχνουμε και για τον καθένα είναι ξεχωριστή υπόθεση. Τίποτα δεν πάει χαμένο, ακόμα και μια μικρή μεταποίηση μπορεί να σου προσφέρει ένα ολοκαίνουριο ρούχο που πάντα ήθελες.

Και το πιο ρομαντικό -αν θέλετε- για εμένα, είναι ότι το παλτό για παράδειγμα που θα πάρεις από μια τέτοια επιχείρηση έχει τη δική του ιστορία. Δεν φοράς απλά λίγο ύφασμα αλλά αναμνήσεις! Για αυτό θεωρώ πως το second hand έχει μια παραπάνω αξία.

Αλλά για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα για αυτό το μαγικό κόσμο, μπορείτε το  Σαββατοκύριακο 5-6 Ιουνίου και ώρες 12:00-20:00 να επισκεφθείτε το Vintage|Second hand|Handmade Bazaar στο οποίο θα συμμετέχουν κορίτσια των οποίων η δουλειά θα σας ταξιδέψει. Ραντεβού, λοιπόν, στην οδό Βάκχου 5 στο νεοκλασικό του 17ου συστήματος προσκόπων Ακρόπολης, μέσα στα γραφικά στενάκια της Πλάκας και μόλις 2 λεπτά από το μετρό της Ακρόπολης.

Ενδεικτικά κάποιοι λογαριασμοί που μπορείς να ξεκινήσεις το ταξίδι σου:

@tante.maro

@osmia.lignaria

@lets.be.wired

@emeraldbones_vintage

@oceanavintage

@thrift_sixx

@2ohome

+ posts