Εργαζόμενοι ΕΜΠ: Κινδύνευσαν ζωές/Ανύπαρκτος ο Πρύτανης/Ανίκανη η ΕΛ.ΑΣ.

Εργαζόμενοι ΕΜΠ: Κινδύνευσαν ζωές/Ανύπαρκτος ο Πρύτανης/Ανίκανη η ΕΛ.ΑΣ.

Δριμύτατη καταγγελία των εργαζομένων στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο απέναντι στην ανικανότητα της Αστυνομίας, που μετά από μήνες δράσης κυκλωμάτων στην Πολυτεχνειούπολη, επέλεξε να δράσει με μεθόδους «φαρ ουέστ». Από αδέσποτες σφαίρες κινδύνευσαν φοιτητές και εργαζόμενοι. Δριμύ κατηγορώ και προς τον Πρύτανη του ΕΜΠ, κ. Μπουντουβή (αναλυτικά εδώ η στάση του απέναντι στην υποτιθέμενη λύση της Πανεπιστημιακή Αστυνομίας).

Ο «Φοιτητικός Κόσμος» επικοινώνησε ήδη με φοιτητές του ΕΜΠ σχετικά με το περιστατικό που έλαβε χώρα. Το αποκαλυπτικό ΦΚ Ρεπορτάζ σχετικά με την επέμβαση της Αστυνομίας και την ντροπιαστική καταστροφή των εγκαταστάσεων των φοιτητών θα δημοσιευτεί τις προσεχείς μέρες. Η έρευνά μας συνεχίζεται με το συμπέρασμα να είναι ένα: φοιτητές και εργαζόμενοι κινδύνευσαν, η Αστυνομία γνώριζε τα πρόσωπα του κυκλώματος κι επέλεξε ένα ντου από παντού στην Πολυτεχνειούπολη, όταν αυτοί απλά μπήκαν μέσα. Ζωές γιατί να κινδυνεύσουν παραμένει ένα βασικό ερώτημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου των Εργαζομένων στο ΕΜΠ:

Εικόνες και γεγονότα απαράδεκτα και ασύμβατα με το δημόσιο πανεπιστήμιο έλαβαν χώρα σήμερα το πρωί, στα πλαίσια αστυνομικής επιχείρησης στη Φοιτητική Εστία του Ζωγράφου στο χώρο της Πολυτεχνειούπολης, όταν άρχισαν να πέφτουν πυροβολισμοί, να σπρώχνονται, να απειλούνται και να εκφοβίζονται εργαζόμενοι, και να κυνηγούν οι αστυνομικοί με όπλα φοιτητές. Όλα αυτά συμβαίνουν σε εξεταστική περίοδο και την ώρα που φοιτητές έδιναν μάθημα και εργαζόμενοι προσέρχονταν στην εργασία τους.

Οι σύλλογοι των εργαζομένων και των φοιτητών επανειλημμένα έχουν καταγγείλει τη δράση διαφόρων ύποπτων κυκλωμάτων στη συγκεκριμένη εστία και έχουν ζητήσει την επέμβαση της Πρυτανείας για να δοθεί ένα τέλος.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη. Η ίδια που εξακολουθεί να καταστέλλει τους αγώνες των συλλόγων των φοιτητών και των εργαζομένων και προσπαθεί με κάθε τρόπο να προβάλει στην κοινωνία την ανομία των Πανεπιστημίων, για να δικαιολογήσει την ίδρυση και είσοδο της ΟΠΠΙ εντός των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων.

Οι φοιτητικές εστίες ανήκουν στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Οι μονάδες καταστολής όμως υπήρχαν μέσα στο Ίδρυμα και οι πυροβολισμοί έπεσαν κοντά σε σχολές που δίνονταν μαθήματα. Η Πρυτανεία έλαμψε για άλλη μια φορά με την απουσία της. Οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι είμασταν εκεί αλλά η Διοίκηση απούσα. Ήταν ενήμερη για τη σημερινή επιχείρηση η Πρυτανεία ή όχι; Η απάντηση δική σας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: ΑΜΕΣΑ η Πρυτανεία να λύσει το ζήτημα της στέγασης των φοιτητών της παλιάς εστίας που αυτή τη στιγμή έχει σπασμένες πόρτες και ζημιές από την επέμβαση της αστυνομίας και όχι μόνο, και να πάρει θέση για τα γεγονότα η Σύγκλητος.

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΜΠ

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΜΠ

Σύλλογος Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού ΕΜΠ

+ posts