ΗΠΑ: Η έρευνα που αποδεικνύει ότι οι αρχές στοχοποιούν τους μαύρους

Μια ιδιαίτερα διαφωτιστική έρευνα του CNN που καταρρίπτει κάθε ενδοιασμό σχετικά με τη φυλετική διάκριση και τη βία που ασκούν οι αστυνομικοί στις Η.Π.Α. Οι αριθμοί τρομάζουν. Το θέμα διάλεξε ο συντάκτης μας Βαγγέλης Βαλαβάνης για την Επικαιρότητα του Φ.Κ.

Τα νούμερα από τις επίσημες στατιστικές των ΗΠΑ αποδεικνύουν ότι ο μαύρος πληθυσμός στοχοποιείται από την αστυνομία της χώρας.

Το πόσο άνιση είναι η συμπεριφορά της αστυνομίας και των αρχών των Η.Π.Α. στο μαύρο πληθυσμό σε σχέση με αυτή στο λευκό είναι κάτι που το έχουμε υποψιαστεί όλοι, ιδιαίτερα μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινέαπολις.

Ωστόσο, τα στοιχεία που δημοσιεύει το CNN σε έρευνά του είναι σοκαριστικά ακόμα για τους υποψιασμένους διότι επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους.

Έχουμε να κάνουμε με μία ξεκάθαρα ρατσιστική συμπεριφορά. Τα περιστατικά για τα οποία η αστυνομία χρησιμοποιεί βία είναι πολλαπλάσια για τους μαύρους. Μιλάμε για 273 ανά 100.000 πληθυσμού ενώ τα αντίστοιχα για τους λευκούς είναι 76 ανά 100.000. Υπάρχει όμως και συνέχεια.

Ως γνωστόν οι ΗΠΑ διαθέτει, κατά αναλογία με τον πληθυσμό της, το μεγαλύτερο αριθμό φυλακισμένων στον κόσμο. Στη μέκκα του καπιταλισμού είναι φυλακισμένοι 655 άνθρωποι ανά 100.000 ενώ το νούμερο που αφορά τις υπόλοιπες προηγμένες δυτικές χώρες είναι πολύ μικρότερο (75 για τη Γερμανία, 98 για την Ιταλία, μόλις 41 για την Ιταλία).

Από αυτό το νούμερο όμως πάλι το μεγαλύτερο μέρος έχει να κάνει με μαύρους. Αν και ο μαύρος πληθυσμός αντιπροσωπεύει μόνο το 12% της αμερικανικής επικράτειας, το αντίστοιχο ποσοστό του μαύρου πληθυσμού των φυλακών εκτινάσσεται στο 33%!

Πως να μην ξεσηκώνονται οι μαύροι στις ΗΠΑ; 

Πηγή: https://www.news247.gr/

Ονομάζομαι Βαγγέλης Βαλαβάνης. Συντάκτης, από τα ιδρυτικά μέλη του Φοιτητικού Κόσμου. Είμαι φοιτητής του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Αν και ερωτευμένος βαθιά με την Ιστορία και το Ιστορικό-Αρχαιολογικό, ο αέρας των Πανελληνίων με έστειλε στο εξωτικό και γυναικοκρατούμενο Πάντειο. Ιστορία, η πρώτη αγάπη. Πολιτικές Επιστήμες η δεύτερη. Η συγγραφή όμως, μια και μοναδική. Ίσως ο μοναδικός τρόπος να μπορώ να είμαι κοντά και στις δυο μου αγάπες. Να εκφράζομαι, να προβληματίζομαι, να αναδεικνύω τα κακώς κείμενα της εποχής μου, να δέχομαι και να ασκώ κριτική, να…να…να… Να ταξιδεύω και να αναπνέω.
Γιατί αυτό είναι η συγγραφή. Μια ανάσα μες στην σκόνη του κόσμου. Μια πράξη βαθιά πολιτική και συναισθηματική. Γιατί η γραφή ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα δημιουργήματα του Ανθρώπου. Ο τρόπος του να αποτυπώσει την ψυχή του, το αέναο πάθος του για τη ζωή και να ακολουθεί το βαθύ του χτυποκάρδι. Ένα ταξίδι για να τον ανακαλύψουμε και να τον κάνουμε καλύτερο. Και αυτός εδώ στον Φ.Κ. είναι και ο δικός μας στόχος. Γράψτε. Προβληματιστείτε. Ανακαλύψτε και Ονειρευτείτε για τον δικό σας. Για έναν κόσμο που μας αξίζει. Για τον δικό μας κόσμο. Τον Φοιτητικό Κόσμο.