Η επικοινωνία της Eπιστήμης στο Youtube

Η επικοινωνία της Eπιστήμης στο Youtube

Επιστήμη! Θετικές επιστήμες! Βιολογία, Χημεία, Φυσική, Μαθηματικά, Πληροφορική, Ιατρική κλπ.  

Μόνο που τα διαβάζει κάποιος, έχει ήδη κουραστεί. Για τους περισσότερους, η έννοια της Επιστήμης και οι εφαρμογές της φαντάζει κάτι το απόμακρο και μη προσιτό. Δυστυχώς στον κόσμο της τεχνολογίας στον οποίο ζούμε αρκετοί -για να μην πω πολλοί- δεν γνωρίζουν σε ποιες πήγες πρέπει να ανατρέξουν για να βεβαιωθούν για την εγκυρότητα ή μη μιας άποψης. Τρανταχτό παράδειγμα είναι η αναστάτωση και τα σενάρια συνωμοσίας για τα εμβόλια του Sars-Cov-2. Ξέρετε: τσιπάκια, κάμερες, και μηδέν εγκυρότητα στα λεγόμενά τους. Έτσι, κάποιοι επιστήμονες που αγαπούν αυτό που κάνουν αποφάσισαν να πρεσβεύσουν την επικοινωνία της Επιστήμης μέσω της πλατφόρμας του YouTube. Μέσα από τα κανάλια τους, σε βίντεο μερικών λεπτών προσπαθούν να εξηγήσουν με απλά λόγια και μέσω αξιόπιστων πηγών έννοιες όπως το άτομο, η λειτουργία των εμβολίων, ο γαλαξίας και οι εξωγήινοι!

(https://youtu.be/OxHrkwJLog4). Αν δεν με πιστεύετε, δείτε και μόνοι σας! Το καλύτερο όμως είναι ότι αυτά τα κανάλια έχουν αρχίσει εδώ και καιρό να αποκτούν δημοφιλία. Είναι ευχάριστο και ελπιδοφόρο ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται και αποκτά τριβή με διάφορες εκφάνσεις της Επιστήμης, έστω και από την παρακολούθηση ενός ολιγόλεπτου βίντεο. Σίγουρα γίνονται βήματα και αποκτούμε ερεθίσματα για την περαιτέρω ενασχόλησή μας. 

Πρώτα ας ενημερωθούμε ορθά, αυτό είναι το κλειδί για μια υγιής συζήτηση! Δε χρειάζεται να έχουμε πάντα δίκιο, αυτό που χρειάζεται είναι να κάνουμε βήματα για να έρθουμε ένα βήμα πιο κοντά στην εύρεση της αλήθειας! Κάντε ελεύθερα subscribe σε αυτά τα κανάλια και θα έρθετε πιο κοντά με την Επιστήμη μέσω του κινητού σας!  

Κανάλια που εκπροσωπούν την επικοινωνία της Επιστήμης στο YouTube: 

@the_mad_scientist: https://youtube.com/c/TheMadSc1ent1st  

@kathimerini_fysiki: https://youtube.com/c/%CE%9A%CE%B1%CE%B8% 

@_astronio_: https://youtube.com/c/Astronio  

@christos_papadimitriu: https://youtube.com/channel/UCzBw287tly0c2lE6a-9XymA  

@techtomeaboutit: https://youtube.com/c/TechtomeAboutit  

@smartchemistry.gr: https://youtube.com/c/SmartChemistry  

@biotechguy.gr: https://youtube.com/c/BiotechGuyScienceForAll  

@aplafysiki: https://youtube.com/c/StavrosLouverdis  

@theskeptictheory: https://youtube.com/c/TheSkepticTheory  

@rogue_astro: https://www.youtube.com/c/RogueAstrophysics  

@sciencebehindmusic: https://youtube.com/c/ScienceBehindMusic  

@human_nature_videos: https://youtube.com/channel/UC5_cOGjJLcGtAReRVqNctKw 

+ posts