Θ. Πλεύρης: Ένας αντιεμβολιαστής στο Υπ. Υγείας και υπέρμαχος των νεκρών μεταναστών;

Θ. Πλεύρης: Ένας αντιεμβολιαστής στο Υπ. Υγείας και υπέρμαχος των νεκρών μεταναστών;

Και ναι: έχουμε τον νικητή του ανασχηματισμού. Μπορεί να αρχίσουμε να λέμε για τον «τουρίστα» πλέον Βασίλη Κικίλια ή για την ξεφούσκωτη μάνικα του Μ. Χρυσοχοΐδη που δεν κατόρθωσε να βάλει εκείνος την Πανεπιστημιακή Αστυνομία στα Α.Ε.Ι., αλλά εδώ δεν χωράνε αστεία. Πρόκειται για μια επικίνδυνη επιλογή του Κ. Μητσοτάκη. Πλέον, όλο το στρατόπεδο της σκληρής-σαμαρικής δεξιάς της ΝΔ έχει υπουργοποιηθεί και δεν φημίζονται καθόλου για τις δημοκρατικές απόψεις τους ούτε για το πόσο κεντροδεξιοί είναι. Ας αφήσουμε τον Μάκη Βορίδη και τον Άδωνι Γεωργιάδη. Κρίσιμο το Υπουργείο του πρώτου, σημαντικό του δεύτερου (αν και ακόμα αναμένουμε τις μπουλντόζες στο Ελληνικό).

Ζητώ συγγνώμη για το ανεπίσημο ύφος… Αλλά τον Πλεύρη στο Υπουργείο Υγείας;!!! Σε μια περίοδο με το ΕΣΥ  υπό νέα πίεση, τα κρούσματα να μην πέφτουν κάτω από τα 2.000, τους αντιεμβολιαστές με δυναμική παρουσία στο κέντρο της Αθήνας (με τους «Έλληνες» του κατάδικου της Χρυσής Αυγής, Η. Κασιδιάρη, να κάνουν αισθητή την παρουσία τους) και τους εμβολιασμούς ιδιαίτερα πεσμένους αριθμητικά, ο Κ. Μητσοτάκης διάλεξε τον φανατικό υποκινητή βίας κατά των μεταναστών και αντιεμβολιαστή(;) Θανάση Πλεύρη για Υπουργό Υγείας. Ναι… λογική επιλογή φαίνεται.

Τι κρύβεται πίσω από την επιλογή του πρωθυπουργού;

Υπήρχαν καλύτεροι υποψήφιοι; Σίγουρα. Ακόμα κι αν η πολιτική της κυβέρνησης που στοχεύει όχι στην πειθώ, αλλά στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών (όταν εκείνη δεν έχει ενισχύσει το ΕΣΥ όπως θα έπρεπε) είναι σε κακή κατεύθυνση, δεν μπορείς να βάζεις ήδη σε ένα καράβι με χαλασμένο τιμόνι, έναν καπετάνιο δίχως χέρια. Γιατί μπορεί να ακούγεται αστείο, αλλά το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε απολύτως λάθος χέρια. Δείτε το γιατί ακριβώς από κάτω:

Τι έλεγε ο κ. Πλεύρης το 2010, ως βουλευτής του ΛΑΟΣ (τότε που και ο κ. Γεωργιάδης είχε βέβαια ανάλογες απόψεις): “Μου δόθηκε η εντύπωση ενός απόλυτα πατερναλιστικού προτύπου της Ιατρικής. Έβλεπα επιστήμονες που ήταν οι κατεξοχήν υπεύθυνοι να πείσουν τον κόσμο για τον εμβολιασμό” (σημειώνεται πως ανάμεσά τους ήταν ο κ. Τσιόδρας).

«Και να προσπαθούν να τον πείσουν με ένα φοβικό συναίσθημα, όταν έχουμε ένα καινούργιο σκεύασμα μη δοκιμασμένο, στα όρια των πειραματικών ελέγχων, δεν είχαν γίνει όλες οι κλινικές φάσεις, αποφάσισε ο ΠΟΥ να τεθεί σε κυκλοφορία πιο γρήγορα αλλά αυτό δε σημαίνει ότι υπήρχαν κάποιες προϋποθέσεις. Ακούγαμε επιστήμονες να βγαίνουν και να λένε ότι είναι εγκληματική αμέλεια αν δεν πάτε να κάνετε το εμβόλιο χωρίς να μπορούν να απαντήσουν ποια είναι αυτή η αναγκαιότητα. Είμαστε στη φιλελεύθερη πολιτική ότι ο ασθενής αποφασίζει τι θέλει να κάνει και δεν θα πιέζεται».

Υπουργός Υγείας με γραμμή αντιεμβολιαστή Βελόπουλου… Ο Κ. Μητσοτάκης μπορεί να ικανοποίησε τις ορέξεις του κ. Σαμαρά και όλα τα δικά του παιδιά (και πρώην παιδιά του Λ.Α.Ο.Σ. και του Καρατζαφέρη) να έγιναν υπουργοί, αλλά η δικιά σου, η δικιά μου, η Υγεία όλων μας δεν είναι το παιχνιδάκι για τους ενοίκους της μπλε πολυκατοικίας της ΝΔ. Άραγε, τι μετράει περισσότερο για τον πρωθυπουργό: να ικανοποιεί τις ορέξεις του κ. Σαμαρά φοβούμενος για την πειθαρχία του κόμματός του ή η υγεία όλων των πολιτών;

Την απάντηση μας την έδωσε σήμερα.

+ posts

Ονομάζομαι Βαγγέλης Βαλαβάνης. Συντάκτης, από τα ιδρυτικά μέλη του Φοιτητικού Κόσμου. Είμαι φοιτητής του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Αν και ερωτευμένος βαθιά με την Ιστορία και το Ιστορικό-Αρχαιολογικό, ο αέρας των Πανελληνίων με έστειλε στο εξωτικό και γυναικοκρατούμενο Πάντειο. Ιστορία, η πρώτη αγάπη. Πολιτικές Επιστήμες η δεύτερη. Η συγγραφή όμως, μια και μοναδική. Ίσως ο μοναδικός τρόπος να μπορώ να είμαι κοντά και στις δυο μου αγάπες. Να εκφράζομαι, να προβληματίζομαι, να αναδεικνύω τα κακώς κείμενα της εποχής μου, να δέχομαι και να ασκώ κριτική, να…να…να… Να ταξιδεύω και να αναπνέω.
Γιατί αυτό είναι η συγγραφή. Μια ανάσα μες στην σκόνη του κόσμου. Μια πράξη βαθιά πολιτική και συναισθηματική. Γιατί η γραφή ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα δημιουργήματα του Ανθρώπου. Ο τρόπος του να αποτυπώσει την ψυχή του, το αέναο πάθος του για τη ζωή και να ακολουθεί το βαθύ του χτυποκάρδι. Ένα ταξίδι για να τον ανακαλύψουμε και να τον κάνουμε καλύτερο. Και αυτός εδώ στον Φ.Κ. είναι και ο δικός μας στόχος. Γράψτε. Προβληματιστείτε. Ανακαλύψτε και Ονειρευτείτε για τον δικό σας. Για έναν κόσμο που μας αξίζει. Για τον δικό μας κόσμο. Τον Φοιτητικό Κόσμο.