Θ. Καμπαγιάννης: Ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι ακατάλληλος ή εμπλεκόμενος

Θ. Καμπαγιάννης: Ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι ακατάλληλος ή εμπλεκόμενος

Ένα δριμύτατο «κατηγορώ» εξαπέλυσε ο Θανάσης Καμπαγιάννης, σε τόνους που δεν μας έχει συνηθίσει, εναντίον του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για την απόδραση και εξαφάνιση του ναζιστή Χρήστου Παππά (ποινή: 13 έτη και 3 μήνες κάθειρξη). Ο Παππάς είναι ο μόνος εκ των κατηγορούμενων για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης που δεν έχει παραδοθεί στις Αρχές ακόμη και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές. Ο γνωστός δικηγόρος των Αιγύπτιων αλιεργατών, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» και την κα. Ευγενία Λουπάκη, κατηγόρησε τον Μ. Χρυσοχοΐδη για εγκληματική καθυστέρηση. Τόνισε πως δεν έχει μήνες ή μέρες, αλλά ώρες για να βρει τον Χρήστο Παππά. Ο ναζιστής φυγόδικος μάλιστα, με βάση αποκάλυψη της «Καθημερινής», ήταν άγνωστο στις Αρχές για το που βρισκόταν στις 7 Οκτωβρίου, δηλαδή την ημέρα της καταδικαστικής απόφασης για τη Χρυσή Αυγή.

Η ολιγωρία της Ελληνικής Αστυνομίας είναι πράγματι εξωπραγματική. «Η «εξαφάνιση» του χιτλερικού κατακαθιού εξευτελίζει πλήρως την Ελληνική Αστυνομία. […]Αν δεν το πράξει είναι είτε παντελώς ακατάλληλος είτε εμπλεκόμενος και οφείλει να παραιτηθεί άμεσα». Ο Θανάσης Καμπαγιάννης έστρεψε τα πυρά του και προς την εισαγγελέα κα. Αδαμαντία Οικονόμου για την ευρύτερη στάση της στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης (μέχρι και η πρόεδρος του δικαστηρίου, κα. Μαρία Λεπενιώτη, την «άδειασε» σχετικά με τις αναστολές των χρυσαυγιτών).  

Πόσα χρόνια κάθειρξης να χωρέσουν σε μια φωτογραφία…Ο Χρήστος Παππάς στα αριστερά με το χιτλερικό κούρεμα, δίπλα από τον Ηλία Κασιδιάρη. Για όσες/όσους δεν θυμούνται ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου της ναζιστικής οργάνωσης στο Κοινοβούλιο. Τώρα έχει γίνει καπνός…
Και τι χάσαμε μωρέ; Έναν. Έναν μόνο και το έχετε κάνει ζήτημα. Χειροκρότημα για την Αστυνομία που κάνει τη δουλεία της δεν έχετε;

Μέχρι στιγμής ο υπουργός έχει τηρήσει πλήρη σιγή και ασχολείται με τους ελέγχους και τα μέτρα κατά του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη. Ένταλμα σύλληψης για τον Χρήστο Παππά έχει εκδοθεί και από την Interpol. Η Ελληνική Αστυνομία- ίσως- για πρώτη φορά βρίσκεται τόσο τραγικά έκθετη σε μια απόφαση της δικαιοσύνης, σε μια από τις σημαντικότερες δίκες του 21ου αιώνα. Στο στόχαστρο του Θανάση Καμπαγιάννη βρέθηκε και ο γνωστός για τις προκλητικές του δηλώσεις, συνδικαλιστής των Αστυνομικών Υπαλλήλων, κ. Σταύρος Μπαλάσκας, ο οποίος διαβεβαίωνε πως ούτε μια στο τρισεκατομμύριο δεν θα το σκάσουν οι κατηγορούμενοι.

Και τελικά ένας εκ των κατηγορούμενων το έσκασε. Μπορεί οι μέλισσες να κέρδισαν του λύκους και το δίκαιο λαϊκό αίτημα για την καταδίκη των υμνητών του Χίτλερ να έγινε πραγματικότητα, αλλά από ό,τι φαίνεται, λύκοι υπάρχουν αρκετοί ακόμα. Και το χειρότερο; Βρίσκονται εντός της Ελληνικής Αστυνομίας. Ένα πράγμα είναι σίγουρο: ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με έναν ναζιστή να κυκλοφορεί ελεύθερο, έχει εκτεθεί απίστευτα και αν έχει το ελάχιστο πολιτικό φιλότιμο, η παραίτησή του αποτελεί μονόδρομο.

Μια δήλωση που αξίζει να ακούσετε.

+ posts

Ονομάζομαι Βαγγέλης Βαλαβάνης. Συντάκτης, από τα ιδρυτικά μέλη του Φοιτητικού Κόσμου. Είμαι φοιτητής του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Αν και ερωτευμένος βαθιά με την Ιστορία και το Ιστορικό-Αρχαιολογικό, ο αέρας των Πανελληνίων με έστειλε στο εξωτικό και γυναικοκρατούμενο Πάντειο. Ιστορία, η πρώτη αγάπη. Πολιτικές Επιστήμες η δεύτερη. Η συγγραφή όμως, μια και μοναδική. Ίσως ο μοναδικός τρόπος να μπορώ να είμαι κοντά και στις δυο μου αγάπες. Να εκφράζομαι, να προβληματίζομαι, να αναδεικνύω τα κακώς κείμενα της εποχής μου, να δέχομαι και να ασκώ κριτική, να…να…να… Να ταξιδεύω και να αναπνέω.
Γιατί αυτό είναι η συγγραφή. Μια ανάσα μες στην σκόνη του κόσμου. Μια πράξη βαθιά πολιτική και συναισθηματική. Γιατί η γραφή ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα δημιουργήματα του Ανθρώπου. Ο τρόπος του να αποτυπώσει την ψυχή του, το αέναο πάθος του για τη ζωή και να ακολουθεί το βαθύ του χτυποκάρδι. Ένα ταξίδι για να τον ανακαλύψουμε και να τον κάνουμε καλύτερο. Και αυτός εδώ στον Φ.Κ. είναι και ο δικός μας στόχος. Γράψτε. Προβληματιστείτε. Ανακαλύψτε και Ονειρευτείτε για τον δικό σας. Για έναν κόσμο που μας αξίζει. Για τον δικό μας κόσμο. Τον Φοιτητικό Κόσμο.