Κάτι σάπιο υπάρχει στη Δημοκρατία μας!

Κάτι σάπιο υπάρχει στη Δημοκρατία μας!

Ένα σύντομο και συνοπτικό κείμενο που συμπυκνώνει εύστοχα τα πολλά παράλογα και αντισυνταγματικά που έχουν μαζευτεί και τα ΜΜΕ δεν επιθυμούν καν να παραδεχτούν την ύπαρξή του. Το κείμενο διάλεξε ο συντάκτης μας Βαγγέλης Βαλαβάνης.

Του κ. Τάσου Παππά

Μαζεύονται πολλά και ανησυχητικά που σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν υπάρχει κάτι σάπιο στο βασίλειο της κοινοβουλευτικής μεταδημοκρατίας.

■ Τρεις πολιτικοί αρχηγοί ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη για την παραβίαση της -αντισυνταγματικής για πολλούς νομικούς- απόφασης της κυβέρνησης να απαγορεύσει όλες τις εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Είναι αδιάφορο για τους κυβερνώντες και τους αξιωματούχους της αστυνομίας ότι και μάσκες φορούσαν οι λίγοι τολμηροί και τις αποστάσεις ασφαλείας κρατούσαν. Συγκέντρωση τεσσάρων ατόμων για την κατάθεση στεφάνου είναι παράνομη. Εννιά άτομα στο ρεβεγιόν είναι νόμιμο.

■ Οδηγούνται στο αστυνομικό τμήμα τρεις συνδικαλιστές του κλάδου του επισιτισμού με νόμιμα χαρτιά εξόδου επειδή σήκωσαν πανό έξω από το μέγαρο Μαξίμου για να διαμαρτυρηθούν επειδή η κυβέρνηση έχει αφήσει τους εργαζόμενους στο έλεος της οικονομικής πανδημίας. Τρεις νοματαίοι ήταν, δεν οπλοφορούσαν, δεν κουβαλούσαν μολότοφ, δεν έβριζαν, δεν επιχείρησαν να μπουκάρουν στο άβατο, άρα ήταν καθ’ όλα τυπικοί και νόμιμοι. Χαλούσαν όμως την εικόνα που έχει φιλοτεχνήσει ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης και έπρεπε να συνετιστούν για να μη βρεθούν μιμητές.

■ Νεαρά άτομα που θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη του δολοφονημένου Αλέξη συλλαμβάνονται και κρατούνται επί ώρες στη ΓΑΔΑ χωρίς νερό, χωρίς πρόσβαση σε δικηγόρους, χωρίς στοιχειώδη μέτρα προστασίας, με τον κορονοϊό να θερίζει. Στο αίτημα δικηγόρων που βρίσκονταν ανάμεσα στους προσαχθέντες να έρθει ένας υπεύθυνος να δώσει εξηγήσεις, η απάντηση των αστυνομικών οργάνων, χαμηλόβαθμων και υψηλόβαθμων, ήταν η εξής: «Εμείς εντολές εκτελούμε». Ο πολιτικός προϊστάμενός τους υπερηφανεύεται για την αποτελεσματικότητα της αστυνομίας και την τήρηση της νομιμότητας, σαλπίζει τη μηδενική ανοχή διεκδικώντας μηδενική ενοχή, κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι χαϊδεύει τους μπαχαλάκηδες και μας προειδοποιεί ότι ο έλεγχος για την τήρηση της καραντίνας, αν χρειαστεί, θα γίνει σπίτι-σπίτι. Όχι βίλα-βίλα. Οπότε, αν χτυπήσουν την πόρτα σας αχάραγα, να ξέρετε ότι δεν θα είναι ο γαλατάς.

Η βουλευτής του Μέρα25, κα. Αγγελική Αδαμοπούλου, που γίνεται η πρώτη βουλευτής που αίρεται η ασυλία της κατόπιν αιτήματος της Ένωσης των Αστυνομικών-δήθεν για απρεπείς αναφορές στους αστυνομικούς.

■ Αίρεται η ασυλία βουλευτίνας της αντιπολίτευσης ύστερα από μήνυση σωματείου αστυνομικών το οποίο θεώρησε πως θίχτηκε από αναφορές που έκανε στην ομιλία της στη Βουλή ότι μπορεί να υπάρχουν θύλακοι στην ΕΛ.ΑΣ. που προκαλούν σκοπίμως επεισόδια για να διαλύονται οι διαδηλώσεις. Τέτοιου τύπου καταγγελίες έχουν γίνει πολλές φορές και στη Βουλή και στη δημόσια συζήτηση. Υπάρχουν μαρτυρίες, υπάρχουν φωτογραφίες, υπάρχουν βίντεο που αποδεικνύουν ότι η συγκεκριμένη καταγγελία της βουλευτίνας δεν είναι στον αέρα. Ποινικοποίηση της κριτικής λέγεται αυτό σε απλά ελληνικά. Είναι όμως πλειοψηφία και κάνουν ό,τι γουστάρουν.

■ Αίρεται η ασυλία πρώην αναπληρωτή υπουργού ύστερα από μήνυση εκδότη για συκοφαντική δυσφήμηση. Ήταν η δεύτερη φορά. Η πρώτη προσπάθεια απέτυχε επειδή απουσίαζαν (επίτηδες ή δικαιολογημένα) πολλοί βουλευτές της συμπολίτευσης. Κορυφαίος υπουργός ζήτησε συγνώμη από τον μηνυτή και ο ίδιος ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε (σε ποιον άραγε;) ότι δεν θα επιτρέψει να επαναληφθεί αυτό το φαινόμενο. Ο μηνυτής έλαβε το μήνυμα, επανήλθε κι αυτή τη φορά οι βουλευτές της συμπολίτευσης συμπεριφέρθηκαν σαν καλά και πειθαρχημένα στρατιωτάκια. Στην απορία που φέρεται να είχε διατυπώσει πριν από χρόνια ο ιδρυτής του κόμματος, «Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;», δόθηκε μια απάντηση.

■ Ένας από τους πιο προβεβλημένους πολιτικούς της χώρας, υπουργός για πολλά χρόνια, αντιπρόεδρος σε κυβέρνηση συνεργασίας, αρχηγός κόμματος της αντιπολίτευσης, επιφανής συνταγματολόγος, υποστηρίζει δημοσίως ότι κατά τη γνώμη του υπήρξε απόπειρα πολιτικής, ψυχικής αλλά και σωματικής εξόντωσης συναδέλφου του από τους πολιτικούς αντιπάλους του. Καλά το πολιτικής, καλά το ψυχικής –ανήθικα πράγματα έτσι κι αλλιώς– αλλά εκείνο το σωματικής εξόντωσης γιατί περνάει στο ντούκου; Τόσους εισαγγελείς έχει η χώρα. Ούτε ένας δεν αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει, έστω για τα μάτια του κόσμου, μια έρευνα για να διαπιστώσει αν πρόκειται για βάσιμη καταγγελία ή για ανάρμοστο ρητορικό εξτρεμισμό; Ύποπτη αδιαφορία. Προφανώς βολεύει να αιωρείται μια βιτριολική άποψη. Είναι άνευ σημασίας αν ισχύει.

■ Στην περιοχή της ενημέρωσης γίνονται σημεία και τέρατα (κυρίως το δεύτερο). Η κυβέρνηση μπουκώνει και στα φανερά και στα μουλωχτά με δημόσιο χρήμα τα μέσα που την στηρίζουν, διευκολύνει τους ιδιοκτήτες των καναλιών στο θέμα των δόσεων για την τηλεοπτική άδεια, παίρνοντας για αντάλλαγμα τη μονοφωνία. Στήνεται μεθοδικά ένα καθεστώς που θυμίζει μονοκομματικά συστήματα. Για τα περισσότερα τηλεοπτικά δίκτυα τα άλλα κόμματα δεν υπάρχουν. Τα κυβερνητικά στελέχη εκφωνούν χωρίς αντίλογο τις θέσεις της κυβέρνησης και όταν η πραγματικότητα τους περιγελά, κάνουν αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση ερήμην της. Συκοφαντεί τους πολιτικούς αντιπάλους της είτε κατασκευάζοντας θέματα, είτε σιγοντάροντας τον κιτρινισμό πρόθυμων δημοσιολόγων, παρεμβαίνει ακόμη και σε φιλικά μέσα ενημέρωσης, απαιτώντας από τις διευθύνσεις τους να φιμώσουν τις ενοχλητικές φωνές και, όταν την καταγγέλλουν επωνύμως δημοσιογράφοι που κάθε άλλο παρά απέναντί της ήταν, κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για σταλινισμό. Αδίστακτη.

Πηγή: https://www.efsyn.gr/

+ posts