Και τώρα Ματίας, τι κάνουμε;

Και τώρα Ματίας, τι κάνουμε;

Η φετινή σεζόν είναι μία που θα θυμούνται για πολλά χρόνια οι φίλοι της ΑΕΚ. Επιστροφή στα “Πάτρια Εδάφη”, στη Νέα Φιλαδέλφεια, πρωτάθλημα μετά το 2018 και μετά το 1994 στο τότε Νίκος Γκούμας, κύπελλο μετά το 2016 και νταμπλ μετά το 1978, το τρίτο στην ιστορία της.

Ο “αρχιτέκτονας” Αλμέιδα έγινε ένας από τους αγαπημένους της εξέδρας. Από την αμφισβήτηση στη Σαν Χοσέ, στη δόξα μέσω της “Ένωσης” στην πρώτη του μάλιστα χρονιά στην Ευρώπη. Και στην Ελλάδα υπήρχε αμφισβήτηση, αλλά ευτυχώς για όλους τους φίλους της ΑΕΚ επικράτησε η υπομονή. Πήρε το χρόνο του, προέβαλε το έργο του, και στο τέλος κέρδισε.

Η ΑΕΚ γύρισε από το Βόλο με το Κύπελλο μαζί, έχοντας ήδη στις αποσκευές της και το Πρωτάθλημα. Ο κόσμος που λαχταρούσε αυτές τις στιγμές ετοίμαζε θερμή υποδοχή. Το είχε ανάγκη σε μία έντονα συναισθηματικά φορτισμένη αγωνιστική περίοδο με αφορμή και την επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ευφορία γεννά νέες λαχτάρες. Σε κάνει να ονειρεύεσαι κι άλλο και το βασικότερο, να θες να νιώσεις όσο το δυνατόν συχνότερα το ίδιο συναίσθημα. “Άντε και του χρόνου σεντόνι”. Μία φράση που ίσως περιτριγύριζε, έστω και στιγμιαία, το μυαλό του κάθε Αεκτζή. Μπορεί και όχι. Σταδιακά όμως τούτη η φράση θα τρυπώνει στο μυαλό πιο έντονα. Και δεδομένου του ποδοσφαίρου που έπαιξε η ΑΕΚ στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν, σχεδόν απαίτηση. Αν τυχόν γίνει απαίτηση, ο Αλμέιδα θα είναι ο κύριος υπεύθυνος. Αυτός ενέπνευσε.

Με γνώμονα το παρελθόν, η πρωταθληματική ΑΕΚ του 2023 πείθει περισσότερο από αυτή του 2018. Βγάζει περισσότερη σιγουριά στον αγωνιστικό χώρο, πολύ πάθος και συναίσθημα στο παιχνίδι της και δίψα για νίκη. Ακόμη μία ειδοποιός διαφορά του τότε με το τώρα είναι ότι δεν άλλαξε το καλοκαίρι ο προπονητής. Μετά το πρωτάθλημα του 2018, ο Μανόλο Χιμένεθ αποχώρησε με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να τον αντικαθιστά. Το πέρασμά του δεν ήταν και το καλύτερο, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει το Φεβρουάριο του 2019. Για την ιστορία, η ΑΕΚ τερμάτισε 3η την επόμενη χρονιά.

Φέτος, όχι μόνο δεν φεύγει ο Αλμέιδα, αλλά ανανέωσε και μέχρι το 2028. Εμπιστοσύνη απ’ όλες τις πλευρές στο έπακρον. Αυτό το ξέρει καλά ο Αργεντίνος προπονητής. Γι’ αυτό θεωρώ ότι του χρόνου θα φανεί το πραγματικό μέταλλο που έχει φτιάξει. Γιατί το σημαντικότερο είναι να παραμείνεις στην κορυφή, όχι να φτάσεις. Και του χρόνου, οι μνηστήρες θα είναι πιο δυνατοί, θεωρητικά πάντοτε.

Συνεπώς, τι κάνουμε Ματίας; Το σίγουρο είναι χαμηλά τη μπάλα, συγκέντρωση στη νέα σεζόν με σταθερό κορμό (η αρχή έγινε με τον Χατζισαφί που ανανέωσε) και στοχευμένες κινήσεις, όπως αυτή του Πάολο Φερνάντες στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Αν το κάνει πράξη, ίσως κουνήσει σεντόνι. Αν όχι και εφησυχαστεί στα περσινά; Buenas noches!

Η ΑΕΚ θα αγωνιστεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 8 ή 9 Αυγούστου και ο δεύτερος στις 15 του ίδιου μήνα.

+ posts

Ονομάζομαι Βασίλης Βουτσινάς και είμαι τεταρτοετής φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού με ειδικότητα στη δημοσιογραφία. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Σε αντίθεση με τα πολλά βήματα που προσπαθούσα να κάνω για να μάθω να περπατάω, δεν έβγαζα πολλές λέξεις από το στόμα μου με αποτέλεσμα να μη μιλάω πολύ. Άσχημο αυτό για κάποιον που θεωρητικά θα ήθελε να γίνει δημοσιογράφος.

Ξαφνικά όμως μεγαλώνοντας η λογοδιάρροιά μου δεν είχε σταματημό, καταλαβαίνοντας ότι μου αρέσει να μιλάω με τον κόσμο ακατάπαυστα και να συναναστρέφομαι με αυτόν. Κάπου εκεί ήρθε και η τεράστια αγάπη που έχω για το ποδόσφαιρο. Αφού πρωτίστως προσπάθησα να κλοτσάω σωστά το τόπι με όχι τόσο καλά αποτελέσματα, αποφάσισα να συνδυάσω το μπλα-μπλα μου με το ποδόσφαιρο.

Έτσι λοιπόν, στα 14 μου μάλιστα, αποφάσισα να ασχοληθώ με την αθλητική δημοσιογραφία και να κάνω οτιδήποτε περνάει από το χέρι μου, για να γίνω ένας από τους κυρίους που βλέπουμε στις τηλεοράσεις και ακούμε στα ραδιόφωνά μας. Από σελίδες στο Facebook και διάφορα sites, στα Podcast στο Spotify -Τι είπες τώρα!- και στο ραδιόφωνο του Παντείου, μία προσπάθεια η οποία νιώθω ότι αντικατοπτρίζει τον χαρακτήρα μου εν μέρει. Την ανυπομονησία και τη λαχτάρα του να κάνεις κάτι και να σε γεμίζει στο έπακρον. Λατρεύω, επίσης, τη μπύρα, το φαΐ, τον ύπνο, το ωραίο φύλο, τη μουσική, τα ντιριντάχτα, τα ταξίδια. Γενικά οτιδήποτε μας κάνει να περνάμε καλά. Γιατί μια ζωή την έχουμε βρε αδερφέ!