Καμία τύχη με την Ελλάδα το 2004: Μια ανάλυση του έπους της Εθνικής που δεν πρέπει να χάσεις

Καμία τύχη με την Ελλάδα το 2004: Μια ανάλυση του έπους της Εθνικής που δεν πρέπει να χάσεις

4 Ιουλίου χθες και δεν αποτελεί μόνο για τον αμερικανικό λαό μια εθνική επέτειο. 228 χρόνια αργότερα, μια μικρή γωνία της Μεσογείου θα σημείωνε ένα πραγματικό θαύμα στην ποδοσφαιρική Ιστορία. Το ποδόσφαιρο έχει γνωρίσει στα περίπου 200 χρόνια ύπαρξής του (γιατί αναφορές για αυτό -ως άθλημα που κλωτσάς μια μπάλα- έχουμε από τον 11ο αιώνα, αλλά και την αρχαιότητα) μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στη Γηραιά Ήπειρο… την κατάκτηση του Euro την Εθνική Ελλάδος. Κόντρα στις πιθανότητες, με ομάδες-μεγαθήρια του ευρωπαϊκού στερεώματος, παίχτες-θρύλους του αθλήματος, η Ελλάδα σημείωσε «διπλό» μέσα στο σπίτι της διοργανώτριας Πορτογαλίας. Μια ήττα που έχει καθορίσει όσο λίγες έναν εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών των καιρών μας, τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Κάθε έπος, βέβαια, έχουμε συνηθίσει κι εμείς οι Έλληνες να το συνοδεύουμε με την κλασσική υπερβολή και ενίοτε γραφικότητα κάποιων μίζερων. «Κοιμήθηκε ο Θεός», «Τυχεροί ήμασταν απέναντι στους Γάλλους», «Άγιο είχαμε απέναντι στους Τσέχους», «Ο Θεός της Ελλάδας ήταν εδώ» αποτελούν γραφικότητες που κάνουν κάθε σοβαρό λάτρη του ποδοσφαίρου να γελά, αλλά και όταν αναπαράγονται συνεχώς, να του προκαλούν μέχρι και θυμό.

Αναζητώντας κάποιο βίντεο για τη 17η επέτειο της Εθνικής Ελλάδος, έπεσα σε αυτή την εξαιρετική ανάλυση. Ο κ. Θέμης Καίσαρης, Διευθυντής Σύνταξης στο Sport24, με τη βοήθεια των αναλυτικών στοιχείων της Opta καταλύει τον μύθο της «τυχερής» Ελλάδας απέναντι στην Γαλλία, την Τσεχία και την Πορτογαλία (νίκες με 1-0 ή 0-1).

Αν όντως είστε λάτρεις του ποδοσφαίρου αξίζει να δείτε αυτή την ακριβή και εξαιρετική ανάλυση. Ο Θεός ποτέ δεν κοιμήθηκε… απλά η Ελλάδα κατέγραψε μια από τις κορυφαίες επιδόσεις στην αμυντική της λειτουργία στα 60 χρόνια της Ιστορίας του Euro. 

Απολαύστε την!

 

Πηγή: YouTube-> Sport24 

+ posts

Ονομάζομαι Βαγγέλης Βαλαβάνης. Συντάκτης, από τα ιδρυτικά μέλη του Φοιτητικού Κόσμου. Είμαι φοιτητής του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Αν και ερωτευμένος βαθιά με την Ιστορία και το Ιστορικό-Αρχαιολογικό, ο αέρας των Πανελληνίων με έστειλε στο εξωτικό και γυναικοκρατούμενο Πάντειο. Ιστορία, η πρώτη αγάπη. Πολιτικές Επιστήμες η δεύτερη. Η συγγραφή όμως, μια και μοναδική. Ίσως ο μοναδικός τρόπος να μπορώ να είμαι κοντά και στις δυο μου αγάπες. Να εκφράζομαι, να προβληματίζομαι, να αναδεικνύω τα κακώς κείμενα της εποχής μου, να δέχομαι και να ασκώ κριτική, να…να…να… Να ταξιδεύω και να αναπνέω.
Γιατί αυτό είναι η συγγραφή. Μια ανάσα μες στην σκόνη του κόσμου. Μια πράξη βαθιά πολιτική και συναισθηματική. Γιατί η γραφή ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα δημιουργήματα του Ανθρώπου. Ο τρόπος του να αποτυπώσει την ψυχή του, το αέναο πάθος του για τη ζωή και να ακολουθεί το βαθύ του χτυποκάρδι. Ένα ταξίδι για να τον ανακαλύψουμε και να τον κάνουμε καλύτερο. Και αυτός εδώ στον Φ.Κ. είναι και ο δικός μας στόχος. Γράψτε. Προβληματιστείτε. Ανακαλύψτε και Ονειρευτείτε για τον δικό σας. Για έναν κόσμο που μας αξίζει. Για τον δικό μας κόσμο. Τον Φοιτητικό Κόσμο.