Μαζική προσέλευση στο Πάντειο στο μάθημα για το Ν/Σ Χατζηδάκη/Προσεχώς στο YouTube του Φ.Κ. για 1η φορά

Μαζική προσέλευση στο Πάντειο στο μάθημα για το Ν/Σ Χατζηδάκη/Προσεχώς στο YouTube του Φ.Κ. για 1η φορά

Με πολύ μεγάλη επιτυχία διεξήχθη χθες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο το αντι-μάθημα του κ. Ιωάννη Κουζή με θέμα το εργασιακό νομοσχέδιο Βρούτση-Χατζηδάκη. Για 7η φορά το Πάντειο άνοιξε, με τις φοιτήτριες και τους φοιτητές του να δίνουν πνοή στο χώρο. Παρά τη ζέστη και την εξεταστική που πλησιάζει, πάνω από 60 άτομα ήρθαν για να παρακολουθήσουν το αντι-μάθημα με τίτλο: «Η σημασία και οι συνέπειες του νέου εργασιακού Ν/Σ (Βρούτση-Χατζηδάκη).

Ο κ. καθηγητής κατόπιν μιας σύντομης εισαγωγής της επέλασης του νεοφιλελεύθερου δόγματος στην εργασία και του εδάφους που «έχει στρωθεί» για να έρθει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, προχώρησε σε ερωτήσεις προς τις φοιτήτριες και τους φοιτητές. Μέσα από τις ερωτήσεις και τη συζήτηση, ο κ. Κουζής ξεδίπλωσε όλα τα γκρίζα σημεία και τα αχαρτογράφητα νερά που οι 2 Υπουργοί Εργασίας (τέως Βρούτσης, νυν Χατζηδάκης) επιχειρούν να βυθίσουν ολόκληρες γενιές. Μέσα σε 125 άρθρα, που δυστυχώς τα Μ.Μ.Ε. της Λίστας Πέτσα ουδέποτε θα αναδείκνυαν, κρύβονται σημεία και τέρατα, όπως η πλήρης κατάργηση του 8ώρου, η απελευθέρωση του εργοδότη από κάθε έλεγχο, η καταστρατήγηση των ανεξάρτητων θεσμών κ.ά.

Παρόντες στα ελληνικά Πανεπιστήμια και πιστοί στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση σας, ήμασταν και σε αυτό το δια ζώσης μάθημα στο Πάντειο… με μια μικρή διαφορά. Αυτή τη φορά θα έχετε την άνεση και να παρακολουθήσετε τα σημαντικότερα σημεία του μαθήματος, δηλώσεις του ίδιου του κ. Κουζή και φοιτητών από την άνεση του κινητού σας ή του υπολογιστή σας. 7 συντάκτες από τα συνολικά 23 μέλη της Συντακτικής μας Ομάδας (Μελίνα Ρέκα, Κατερίνα Δημητρέσκου, Μανώλης Θεοχάρης, Παύλος Γιαννόπουλος, Κώστας Ρουκανάς, Δημήτρης Δερμιτζάκης και Βαγγέλης Βαλαβάνης) καλύψαμε για 1η φορά ένα δια ζώσης μάθημα! Με ένα τόσο επίκαιρο και καυτό νομοσχέδιο που έχει εγείρει-και δικαίως-πολλαπλές εντάσεις και ενστάσεις στον κόσμο της Εργασίας, θεωρούμε πως ένα μάθημα που εξηγεί αναλυτικά όλες τις σκοτεινές πτυχές του πρέπει να υπάρχει κάπου. Για όλες και όλους όσους δεν μπορούσαν να παρευρεθούν. Γιατί η κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων μας αφορά. Γιατί εμείς οι νέοι είμαστε το επόμενο εργατικό δυναμικό της χώρας.

Έχουμε χρέος ως πολίτες να γνωρίζουμε όλα όσα μας αφορούν. Όλα όσα αφορούν τα δικαιώματά μας. Και όσα τα καταργούν δεν πρέπει -ακόμα και αν γίνουν «νόμοι» για κάποιους- να εφαρμοστούν ποτέ. Από ένα κενό και άδικο νόμο η φωνή μας έχει μεγαλύτερη αξία. Το δίκαιο είναι αυτό που γράφει τους πραγματικούς νόμους και αυτό που τους άδικους και κενούς τους πετάει στον κάλαθο των αχρήστων… μαζί και τους εμπνευστές τους.

Αυτή η βιντεοσκόπηση είναι μόνο η αρχή για εμάς στον Φ.Κ. και σύντομα το αντι-μάθημα του κ. Κουζή θα είναι διαθέσιμο για εσάς στο κανάλι μας στο YouTube!

+ posts

Ονομάζομαι Βαγγέλης Βαλαβάνης. Συντάκτης, από τα ιδρυτικά μέλη του Φοιτητικού Κόσμου. Είμαι φοιτητής του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Αν και ερωτευμένος βαθιά με την Ιστορία και το Ιστορικό-Αρχαιολογικό, ο αέρας των Πανελληνίων με έστειλε στο εξωτικό και γυναικοκρατούμενο Πάντειο. Ιστορία, η πρώτη αγάπη. Πολιτικές Επιστήμες η δεύτερη. Η συγγραφή όμως, μια και μοναδική. Ίσως ο μοναδικός τρόπος να μπορώ να είμαι κοντά και στις δυο μου αγάπες. Να εκφράζομαι, να προβληματίζομαι, να αναδεικνύω τα κακώς κείμενα της εποχής μου, να δέχομαι και να ασκώ κριτική, να…να…να… Να ταξιδεύω και να αναπνέω.
Γιατί αυτό είναι η συγγραφή. Μια ανάσα μες στην σκόνη του κόσμου. Μια πράξη βαθιά πολιτική και συναισθηματική. Γιατί η γραφή ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα δημιουργήματα του Ανθρώπου. Ο τρόπος του να αποτυπώσει την ψυχή του, το αέναο πάθος του για τη ζωή και να ακολουθεί το βαθύ του χτυποκάρδι. Ένα ταξίδι για να τον ανακαλύψουμε και να τον κάνουμε καλύτερο. Και αυτός εδώ στον Φ.Κ. είναι και ο δικός μας στόχος. Γράψτε. Προβληματιστείτε. Ανακαλύψτε και Ονειρευτείτε για τον δικό σας. Για έναν κόσμο που μας αξίζει. Για τον δικό μας κόσμο. Τον Φοιτητικό Κόσμο.

One thought on “Μαζική προσέλευση στο Πάντειο στο μάθημα για το Ν/Σ Χατζηδάκη/Προσεχώς στο YouTube του Φ.Κ. για 1η φορά

Comments are closed.