Μαθημάτων συνέχεια στο Πάντειο/Υβριδικό μάθημα εξαμήνου «Δίκαιο και Κοινωνία»

Μαθημάτων συνέχεια στο Πάντειο/Υβριδικό μάθημα εξαμήνου «Δίκαιο και Κοινωνία»

Και ναι το Πάντειο είναι πλέον το μοναδικό Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα με 10 δια ζώσης μαθήματα, αντιμαθήματα και συζητήσεις. Άνοιξε 10 φορές, με πάνω από 200 φοιτητές να έρχονται στον κοινωνικό τους χώρο. Όπως μας είχε ενημερώσει ο κ. καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Δημήτρης Καλτσώνης, συνεχίζει να κάνει «υβριδικά» τα μαθήματά του, με τη συμμετοχή των φοιτητών να είναι έντονη και να αποδεικνύει πως τα Πανεπιστήμια όχι μόνο πρέπει, αλλά, με την κατάλληλη παροχή μέσων, μπορούν να ανοίξουν. Το μάθημα «Δίκαιο και Κοινωνία» είναι υποχρεωτικό μάθημα του Τμήματος της Κοινωνικής Πολιτικής και αποτελεί την πρώτη δυναμική επαφή των φοιτητών με την έννοια του Δικαίου, των Συνταγμάτων, το πνεύμα του Νόμου, καθώς επίσης και τα φαινόμενα που συνοδεύουν τη δημιουργία, την εφαρμογή και την κατάργηση των νόμων (πχ. η ανενέργεια του Νόμου).

Ο κ. Δημήτρης Καλτσώνης δήλωσε στον «Φοιτητικό Κόσμο»:

«Κάναμε σήμερα πάλι το μάθημα μεικτό. Μισοί δια ζώσης και μισοί διαδικτυακά στα πλαίσια της προσπάθειας που κάνουμε. Ήταν ένα πολύ ωραίο απόγευμα, αισθανθήκαμε όλοι πάρα πολύ όμορφα, γιατί, έτσι κι αλλιώς η Επιστήμη και η συνάντηση των ανθρώπων δίνουν χαρά από μόνα τους. Θα συνεχίσουμε τα μαθήματα και τον αγώνα, φοιτητές και καθηγητές μαζί, για ένα καλύτερο δημόσιο Πανεπιστήμιο!»

Περίπου 35 φοιτήτριες και φοιτητές προσήλθαν στο μάθημα δια ζώσης, με περίπου άλλους τόσους να παρακολουθούν διαδικτυακά. Ένα είναι σίγουρο… παρά την εξεταστική που πλησιάζει γίνονται διάφορα πραγματάκια στο Πάντειο. Άλλη μια συζήτηση; Εκδήλωση; Δια ζώσης μάθημα; Θα δείξει. Σύμφωνα με πηγές του Φ.Κ. πριν την εξεταστική, αλλά και μετά, αναμένονται ενδιαφέρουσες δράσεις στο Α.Ε.Ι. της Λεωφόρου Συγγρού.

Ο «Φ.Κ.» εννοείται θα είναι πάντα και πανταχού παρών να σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις!

+ posts

Ονομάζομαι Βαγγέλης Βαλαβάνης. Συντάκτης, από τα ιδρυτικά μέλη του Φοιτητικού Κόσμου. Είμαι φοιτητής του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Αν και ερωτευμένος βαθιά με την Ιστορία και το Ιστορικό-Αρχαιολογικό, ο αέρας των Πανελληνίων με έστειλε στο εξωτικό και γυναικοκρατούμενο Πάντειο. Ιστορία, η πρώτη αγάπη. Πολιτικές Επιστήμες η δεύτερη. Η συγγραφή όμως, μια και μοναδική. Ίσως ο μοναδικός τρόπος να μπορώ να είμαι κοντά και στις δυο μου αγάπες. Να εκφράζομαι, να προβληματίζομαι, να αναδεικνύω τα κακώς κείμενα της εποχής μου, να δέχομαι και να ασκώ κριτική, να…να…να… Να ταξιδεύω και να αναπνέω.
Γιατί αυτό είναι η συγγραφή. Μια ανάσα μες στην σκόνη του κόσμου. Μια πράξη βαθιά πολιτική και συναισθηματική. Γιατί η γραφή ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα δημιουργήματα του Ανθρώπου. Ο τρόπος του να αποτυπώσει την ψυχή του, το αέναο πάθος του για τη ζωή και να ακολουθεί το βαθύ του χτυποκάρδι. Ένα ταξίδι για να τον ανακαλύψουμε και να τον κάνουμε καλύτερο. Και αυτός εδώ στον Φ.Κ. είναι και ο δικός μας στόχος. Γράψτε. Προβληματιστείτε. Ανακαλύψτε και Ονειρευτείτε για τον δικό σας. Για έναν κόσμο που μας αξίζει. Για τον δικό μας κόσμο. Τον Φοιτητικό Κόσμο.