Μια στιγμή

Μια στιγμή

Η αναγνώστριά μας επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Για μια στιγμή, θα είναι μια άλλη οπτική. Θα είναι για μια στιγμή, η μελωδία η καινούργια που θα σε ταξιδέψει. Ή μπορεί να είναι η σκέψη σου που θα κατορθώσει πραγματικά να τρέξει πιο μακριά από την στεριά και τα στερεά. Μια ιστορία, ένα γεγονός, ένα πάθος.

Ένας χορός θα είναι για μια στιγμή που θα σε απελευθερώσει, ένα βαθύ βλέμμα – βλέμμα χαμένο μα τόσο καλά συνειδητοποιημένο. Ένας ήλιος που θα μείνει γύρω σου να σε ζεσταίνει φαντασιακά. Θα είναι για μια στιγμή το μονόγραμμα του Ελύτη, ή κάτω από ένα σύννεφο το ερωτικό ποίημα του Τάσσου Λειβαδίτη. Δεν μπορεί για μια στιγμή να μην το βλέπεις, να μην βλέπεις το γυμνό σώμα που φρόντισε να σου μάθει ο Ρίτσος.

Γιατί σίγουρα «το ανείπωτο μεγεθύνεται και μεγαλουργεί» και μπορεί να είναι τόσο απόλυτα όμορφο το χάος, όσο εσύ του επιτρέψεις. Όσο εσύ, για μία στιγμή το αφήσεις και όσο εσύ, για μια στιγμή, του απαγορεύσεις να (μην) σε αγγίξει. Μα δεν είναι τίποτα άλλο που για μια στιγμή έστω δεν μπορεί να μην βλέπεις, πέρα από το ότι σε πληγώνει ο χειμώνας όταν είναι τόσο αναρίθμητος και μονόχρωμος. Μην τον αφήνεις όμως, γιατί οι 7 νάνοι μπορούν να σε μεταφέρουν στον πίνακα που νοητά σχεδίασες. Και ίσως τελικά κάπως έτσι, η μία στιγμή να γίνει μαγική. Για μία στιγμή.

+ posts