Μισαλλόδοξο παραλήρημα

Ένα βίντεο-παραλήρημα, βουτηγμένο στο μίσος και τον παραλογισμό, το οποίο «αλίευσε» αναγνώστριά μας και δεν μπορούσαμε να μην σας δείξουμε, ειδικά με αφορμή τις μέρες που ζούμε. Ένα παραλήρημα κλασικό, από αυτά που μεταδίδονται εδώ και δεκαετίες στη χώρα, στις εκκλησίες και κόντρα σε κάθε μήνυμα ελπίδας που συνοδεύει αυτές τις μέρες. Δυστυχώς αυτές οι ομιλίες και τα κηρύγματα αποτελούν τον κανόνα και όχι την εξαίρεση στην ελληνική Εκκλησία. Ένας κανόνας που έρχεται σε απόλυτη ρήξη τόσο με τα ίδια τα λεγόμενα του Ιησού Χριστού, τον οποίο δήθεν τιμά ο συγκεκριμένος ιερωμένος που μιλάει. Ας πάρουμε λοιπόν μια γεύση της «χριστιανοταλιμπανοσύνης» του συγκεκριμένου (για όσους αντέξουν να δουν τα 5 λεπτά του βίντεο είναι ήρωες).

Χθες, Μεγάλη Παρασκευή (17/4/2020), ώρα 8:00, στον Ναό του Αγίου Νικολάου στα Πευκάκια, στην Αθήνα, με φωνή σπαρακτική, ο εν λόγω ιερέας ξεκίνησε το «κήρυγμά» του. «Λαθραίοι (σ.σ. λαθρομετανάστες), κακοί, κακοποιοί, λωποδύτες, επίσημοι και ανεπίσημοι κυκλοφορούν ελεύθεροι». Μέχρι στιγμή η εισαγωγή είναι γνωστή και θυμίζει λίγο Κυριάκο Βελόπουλο, πριν εκλεγεί. Προφανώς ο πάτερ, πέραν της αρχιερατικής φέρει και … αστυνομική στολή και ενημερώνει τους πολίτες που βρίσκονταν στον ναό (;) ή αυτούς που τον παρακολουθούν, για το τι γίνεται στον έξω κόσμο, όσο αυτοί μένουν σπίτι. Μετά το σκηνικό βίας και αναρχίας θα επιτεθεί και στην Ιερά Σύνοδο. «Αρχιερείς απέκλεισαν τον Ιησού. Αίσχος!!! Αυτό δεν θα σβηστεί από την Ιστορία (σ.σ. και ιστορικός ο πάτερ).Οργή και κατάρα στα κεφάλια αυτών (τρέμε Χαρδαλιά) που στέρησαν σώμα και αίμα κυρίου από τους πιστούς». Ρατσισμός, μίσος και κατάρες σε…πλήρη αρμονία, νομίζω, τόσο με τη σημασία της ημέρας (Μ.Παρασκευή- Αποκαθήλωση Χριστού), όσο και με το ευρύτερο μήνυμα των ημερών. Από την αγανάκτηση του παπά  δεν θα γλιτώσει ούτε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, καθώς αυτός και γενικά όλοι οι καναλάρχες είναι κάπου μαζεμένοι και συζητούν πως θα μας μεταδώσουν το «ψέμα» του κορωνοϊού! Συνομωσία, λοιπόν, ο κορωνοϊός για να μας αποστερήσουν το σώμα του Ιησού, που τόσο άνετα οικειοποιείται ο εν λόγω ιερέας, όπως και κάθε αντίστοιχα φανατισμένος κληρικός. Από το ντεκόρ λείπουν μονάχα δυο χρυσαυγίτες να γεμίζουν το κάδρο. Ο «προφήτης» του ναού αναφέρεται και στους γιατρούς των νοσοκομείων (για τους λάθους λόγους) πως δεν μπορούν να μιλήσουν, γιατί θα τους απολύσουν (και εκπρόσωπος τύπου ο πάτερ). «Αυτή είναι η Δημοκρατία! Να τη χαίρεστε!»(είδατε πως ταιριάζουν 2 χρυσαυγίτες στο κάδρο) «Προτιμώ να πεθάνω από γρίπη παρά να έχω εσάς». Ζητάει συγγνώμη από το λαό του Θεού του (άραγε σε ποιον πιστεύει αυτός και σε ποιον εμείς;). Και σαν καλός χριστιανός, όπως πλένουμε τα χέρια μας με το αντισηπτικό, κάνει και τον σταυρό του (το κλασικό ξέπλυμα μετά από ένα μισαλλόδοξο κήρυγμα). Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον και σώσον ημάς… και κυρίως ποιον να σώσει ο Ιησούς; Αυτόν που μόλις πάτησε πάνω του και είπε το τροπάριό του. Και πάντα ο οχετός ξεπλένεται με τον σταυρό.

Με ημερομηνία δημοσίευσης 23 Δεκεμβρίου 2015 η συγκεκριμένη γελοιογραφία είναι πάντα επίκαιρη (Πηγή:Politik-Fear)

Τουλάχιστον ο παπάς (ο άλλος χαρακτηρισμός δεν μας επιτρέπεται) είπε πως προτιμά να πεθάνει. Δείγμα της αστείρευτης αγανάκτησης του. Το ερώτημα είναι: όταν και όποτε γίνει αυτό, που θα καταλήξει; Στην κόλαση ή στον παράδεισο; Και τότε ποιος θα τον ελεήσει άραγε; Food for thought…

Όλα τα παραπάνω δεν είναι ούτε προϊόν μυθοπλασίας, ούτε και αφορούν σε κάποια μειονότητα του εκκλησιαστικού σώματος,αλλά είναι η πραγματική και χειρότερη πανδημία. Αυτή του μίσους, η οποία υπήρξε, υπάρχει και θα υπάρχει (;) και μετά τον κορωνοϊό. Το παν είναι να κρατηθούμε μακριά από αυτή την ασχήμια και το εκάστοτε τέρας, όποια στολή κι αν φοράει (αστυνομική, ιερατική κ.α.) που μεταδίδει το φόβο και την ασχήμια. Να μην συνηθίσουμε το τέρας, γιατί στο τέλος θα του μοιάσουμε (όπως έχει πει και ο Μάνος Χατζιδάκις). Μικροί μαθαίναμε πως τα τέρατα στοιχειώνουν τα παραμύθια μας και πως πάντα στο τέλος χάνουν. Στην πραγματικότητα είναι πολλά περισσότερα και είναι στο δικό μας χέρι αν θα τους μοιάσουμε ή αν θα τα νικήσουμε όπως πάντα γινόταν πριν «ζήσουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα». Η ζωή νικά το θάνατο και το φως το σκοτάδι. Αυτό είναι το μήνυμα των ημερών. Κρατήστε αυτό και προστατέψτε αυτούς που αγαπάτε από ανάλογους οχετούς. Και μην ξεχνάτε, άνοιξη έχουμε και καλοκαιράκι στο βάθος.

Καλή Ανάσταση να έχουμε.

+ posts

Ονομάζομαι Βαγγέλης Βαλαβάνης. Συντάκτης, από τα ιδρυτικά μέλη του Φοιτητικού Κόσμου. Είμαι φοιτητής του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Αν και ερωτευμένος βαθιά με την Ιστορία και το Ιστορικό-Αρχαιολογικό, ο αέρας των Πανελληνίων με έστειλε στο εξωτικό και γυναικοκρατούμενο Πάντειο. Ιστορία, η πρώτη αγάπη. Πολιτικές Επιστήμες η δεύτερη. Η συγγραφή όμως, μια και μοναδική. Ίσως ο μοναδικός τρόπος να μπορώ να είμαι κοντά και στις δυο μου αγάπες. Να εκφράζομαι, να προβληματίζομαι, να αναδεικνύω τα κακώς κείμενα της εποχής μου, να δέχομαι και να ασκώ κριτική, να…να…να… Να ταξιδεύω και να αναπνέω.
Γιατί αυτό είναι η συγγραφή. Μια ανάσα μες στην σκόνη του κόσμου. Μια πράξη βαθιά πολιτική και συναισθηματική. Γιατί η γραφή ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα δημιουργήματα του Ανθρώπου. Ο τρόπος του να αποτυπώσει την ψυχή του, το αέναο πάθος του για τη ζωή και να ακολουθεί το βαθύ του χτυποκάρδι. Ένα ταξίδι για να τον ανακαλύψουμε και να τον κάνουμε καλύτερο. Και αυτός εδώ στον Φ.Κ. είναι και ο δικός μας στόχος. Γράψτε. Προβληματιστείτε. Ανακαλύψτε και Ονειρευτείτε για τον δικό σας. Για έναν κόσμο που μας αξίζει. Για τον δικό μας κόσμο. Τον Φοιτητικό Κόσμο.