Με τους σύγχρονους ρυθμούς ζωής να γίνονται όλο και πιο γρήγοροι, στο κυνήγι του κέρδους και της ύλης που προβάλλει ο καπιταλισμός της ανοιχτής αγοράς, τα άτομα παρουσιάζουν ολοένα και περισσότερα προβλήματα: ψυχολογικής, ερωτικής, φιλικής, πνευματικής φύσεως, όπως και απώλειας ελεύθερου χρόνου, που συνήθως παρασκευάζει όλα τα προηγούμενα προβλήματα. Ο Αμερικανός συγγραφέας Άλλαν Πέρσυ «διαβάζει» άριστα τους αφορισμούς και τους στοχασμούς του μεγάλου φιλόσοφου, Φρίντριχ Νίτσε, σε μία προσπάθεια να μεταφέρει τις σκέψεις του Γερμανού στο κοινό λίγο πιο επικαιροποιημένες, μέσω της συγγραφής ενός βιβλίου αυτοβοήθειας.

Το έργο προφανώς έχει χαρακτήρα συμβουλευτικό. Σίγουρα δεν γίνεται κανείς να συμφωνήσει πλήρως και με τις 99 (μικρές) θεματικές που παρουσιάζονται μέσα στις σελίδες του, ενώ αρκετοί ενδέχεται να διαφωνήσουν με τις «λύσεις» που προσπαθεί να δώσει σε κάθε περίσταση ο Νίτσε μέσω του Πέρσυ. Αξίζει όμως να ρίξετε μια ματιά, καθώς διαγράφονται απλοποιημένα μερικά πολύ δύσκολα ζητήματα, όπως η ισορροπία μεταξύ έπαρσης και αυτοεκτίμησης, η διαφορά ανάμεσα σε πραγματική και ψεύτικη σχέση φιλίας-αγάπης, η φιλοσοφία ως μέσο καταπολέμησης του στρες που προκαλεί η ασφυκτική ρουτίνα, αντί της ασύστολης κατανάλωσης αντικαταθλιπτικών και φαρμάκων που προωθούν τεράστιες φαρμακοβιομηχανίες και οι ψυχολόγοι που συνεργάζονται μαζί της, δημιουργώντας ουσιαστικά ψυχικές παθήσεις, μέσω των οξύτατων παρενεργειών των βαρέων-βαρέων χαπιών τους (φαινόμενο ανακύκλωσης).
Βήμα-βήμα, όπως υποστήριζε ο μεγάλος φιλόσοφος, μέσω μικρών βελτιωτικών ενεργειών, θα καταφέρουμε συνολικά να αναβαθμιστούμε ως Kοινωνία. Η απλότητα και το μικρό μέγεθος του βιβλίου, σε σχέση με την πολυπλοκότητα των θεμάτων που διαπραγματεύεται, το συνιστούν αναγκαίο για τον κάθε προβληματισμένο με την σημερινή «πορεία» του ανθρώπου και την δυνητική καταστροφική κατάληξή του.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.
Παύλος Γιαννόπουλος... Αμέ, έχω και εγώ ένα όνομα. Ένα όνομα και ένα επίθετο, ανάμεσα σε τόσα άλλα στον κόσμο ετούτο. Ένας απλός φοιτητής του Καποδιστριακού, συγκεκριμένα στο τμήμα των Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης, διαβάζοντας και γράφοντας συνεχώς, προσπαθώντας να αφυπνίσω συνειδήσεις προπαγανδίζοντας (αν υπάρχει τέτοια φράση), ώστε στον βαθμό που και εγώ μπορώ να δώσω το θετικό μου στίγμα σε μία Γη που βράζει. Σε κοινωνίες και άτομα που χρήζουν εν συναίσθησης και εν συνείδησης.
ΦΚ λέγεται το project που μπορεί να πετύχει και να μετουσιώσει τα παραπάνω. Mία φοιτητική ιστοσελίδα που χαρακτηρίζεται από μία ανιδιοτέλεια και μία αντικειμενική υποκειμενικότητα που στους καιρούς μας απουσιάζουν.