Ναδάλ: Σε δημοπρασία φανέλα του για την στήριξη της δομής στη Ριτσώνα

Η πραγματική αλληλεγγύη δεν γνωρίζει σύνορα, φυλές, θρησκεύματα και κάπως έτσι γράφονται μικρές όμορφες ιστορίες ανθρώπων. Ο Ραφαέλ Ναδάλ είναι ένας από τους ανθρώπους του αθλητισμού που έχουν αποδείξει το πόσο ενδιαφέρονται για τον άλλο. Ας ελπίσουμε όταν γίνει αυτή η δημοπρασία μια ακόμη όμορφη ιστορία να ξαναγραφτεί με τον κορυφαίο τενίστα (ποιος ξέρει;) να επισκεφτεί και τη χώρα μας. Το θέμα διάλεξε ο συντάκτης μας Βαγγέλης Βαλαβάνης.

Μία κίνηση ανθρωπιάς από τον θρύλο του τένις. Θέτει φανέλα του σε δημοπρασία για να ενισχύσει τη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Ριτσώνα.

Ο σπουδαίος Ισπανός αθλητής του τένις, Ραφαέλ Ναδάλ, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Ιρλανδού προπονητή τένις, Γουέσλι Ο’Μπράιεν, αποφάσισε να θέσει φανέλα του σε δημοπρασία και τα έσοδα που θα μαζευτούν θα αξιοποιηθούν στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Ριτσώνα της Αττικής.

Συγκεκριμένα, τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά ιατρικών μηχανημάτων που θα τοποθετηθούν στην δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Ριτσώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους αθλητές που αποδέχθηκαν να θέσουν σε δημοπρασία προσωπικά τους πράγματα, είναι και οι Γιουσέιν Μπολτ και Φραντς Μπεκενμπάουερ.

Πηγή: https://www.news247.gr/

+ posts

Ονομάζομαι Βαγγέλης Βαλαβάνης. Συντάκτης, από τα ιδρυτικά μέλη του Φοιτητικού Κόσμου. Είμαι φοιτητής του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Αν και ερωτευμένος βαθιά με την Ιστορία και το Ιστορικό-Αρχαιολογικό, ο αέρας των Πανελληνίων με έστειλε στο εξωτικό και γυναικοκρατούμενο Πάντειο. Ιστορία, η πρώτη αγάπη. Πολιτικές Επιστήμες η δεύτερη. Η συγγραφή όμως, μια και μοναδική. Ίσως ο μοναδικός τρόπος να μπορώ να είμαι κοντά και στις δυο μου αγάπες. Να εκφράζομαι, να προβληματίζομαι, να αναδεικνύω τα κακώς κείμενα της εποχής μου, να δέχομαι και να ασκώ κριτική, να…να…να… Να ταξιδεύω και να αναπνέω.
Γιατί αυτό είναι η συγγραφή. Μια ανάσα μες στην σκόνη του κόσμου. Μια πράξη βαθιά πολιτική και συναισθηματική. Γιατί η γραφή ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα δημιουργήματα του Ανθρώπου. Ο τρόπος του να αποτυπώσει την ψυχή του, το αέναο πάθος του για τη ζωή και να ακολουθεί το βαθύ του χτυποκάρδι. Ένα ταξίδι για να τον ανακαλύψουμε και να τον κάνουμε καλύτερο. Και αυτός εδώ στον Φ.Κ. είναι και ο δικός μας στόχος. Γράψτε. Προβληματιστείτε. Ανακαλύψτε και Ονειρευτείτε για τον δικό σας. Για έναν κόσμο που μας αξίζει. Για τον δικό μας κόσμο. Τον Φοιτητικό Κόσμο.