Οι μέχρι τώρα εξελίξεις από την σεξουαλική παρενόχληση στην Νέα Σμύρνη

Οι μέχρι τώρα εξελίξεις από την σεξουαλική παρενόχληση στην Νέα Σμύρνη

Νέα Σμύρνη 5/05/2021

Αναφέρει η Δανάη, <<Χθες το βράδυ ο συγκεκριμένος τύπος με ακολούθησε για 300 μέτρα, από το τραμ Αιγαίου στη Νέα Σμύρνη μέχρι το σπίτι μου. Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει βγάλει το μόριό του καθώς έρχεται προς εμένα. Τρέμω στην ιδέα του τι θα είχε γίνει αν δεν είχα ήδη τα κλειδιά στο χέρι μου και δεν είχα κλείσει καλά την πόρτα. Αν τον αναγνωρίσει κάποιος παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μου. Έχει γίνει ήδη καταγγελία στο Α.Τ. Νέας Σμύρνης.>>

Πρώτα από όλα, θα θέλαμε να αναφέρουμε πως βρισκόμαστε στο πλευρό της κοπέλας και συγχαίρουμε την δύναμη που κατέβαλε για να ανεβάσει αυτήν την ανάρτηση. Το εν λόγω περιστατικό δεν είναι πρωτοφανές και αυτό είναι που μας σοκάρει εν έτει 2021. Ζούμε σε μια κοινωνία που ισχυριζόμαστε πως είναι εξελιγμένη, ενώ ταυτόχρονα φοβόμαστε να βγούμε από το σπίτι μας ή αντίστοιχα να γυρίσουμε. Το βίντεο αυτό, για ακόμα μια φορά, μας αποδεικνύει πως ο βιαστής δεν είναι ούτε καλυμμένος μαυροντυμένος, ούτε περίεργος. Ο βιαστής έχει ταυτότητα, φίλους, σχέση, οικογένεια. Στο χθεσινό περιστατικό ο θύτης ήταν ένα 25χρονο παλικάρι, αρκετά όμως ψυχικά διαταραγμένο για να πράξει κατά αυτόν τον τρόπο απέναντι στην κοπέλα. Με μια πράξη σεξουαλικής παρενόχλησης, άρρωστη και διεφθαρμένη σε δημόσιο χώρο που φαίνεται από τις φωτογραφίες και το βίντεο. Διδάξτε τα παιδιά σας, διδάξτε τους φίλους σας, διδάξτε τους γονείς σας για το τι είναι βιασμός, όπως έκανε σήμερα η Δανάη για να λάβει αυτός ο εφιάλτης τέλος από τις ζωές μας. Να κυκλοφορούμε ελεύθερα, όπως θέλουμε, όποτε θέλουμε και με όποιον θέλουμε. Αυτό είναι η Δημοκρατία.

* Το σημαντικό και ευχάριστο νέο όμως είναι πως ο θύτης βρέθηκε άμεσα, μέσω των δακτυλικών αποτυπωμάτων που άφησε στην πόρτα το προηγούμενο βράδυ. Το προφίλ του συγκεκριμένου ατόμου στο Facebook έχει βομβαρδιστεί με σοβαρές αντιδράσεις και το άτομο εξετάζεται από τις αστυνομικές αρχές! Ευχαριστούμε για την δύναμη που μας δίνεις Δανάη. Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε τον Βιασμό και κάθε είδους σεξουαλική παρενόχληση!

+ posts

Ονομάζομαι Γιώτης Πέτρος και είμαι μεγαλωμένος στην όμορφη πρωτεύουσα της Ελλάδας, την Αθήνα. Σήμερα, φοιτώ στο τμήμα της Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, παρόλα αυτά οι ασχολίες μου δεν μένουν στα πλαίσια αυτής της σχολής.
Η συγγραφή για εμένα είναι ο τρόπος να εκφράσω την ελευθερία που δεν μπορώ να βρω στον κόσμο μου. Η ενασχόλησή μου με την Τέχνη, την Μουσική και το Θέατρο με ώθησε στο να αποτυπώνω αυτόν τον κόσμο πάνω στο χαρτί.
Η αρθρογραφία που χρειάζεται η εποχή μας είναι στην σωστή ενημέρωση και στις πολύπλευρες απόψεις. Για αυτόν τον λόγο, ο Φοιτητικός Κόσμος αποτελεί για εμένα ένα εργαστήρι τέχνης που δημιουργεί ιδέες και τις μεταδίδει στους αναγνώστες του. Η φράση η οποία θεωρώ πως με χαρακτηρίζει και θα ήθελα καθένας να σκέφτεται στα καλά και στα δύσκολα είναι «χαμογέλα ρε, τι σου ζητάνε;»