Οι τελευταίες συμφωνίες του «Μαέστρου» (;)

Ναι, αν και ναδαλικός, «πονάει». Ναι, αν και φαίνεται πως θα μπορούσε να συνεχίσει σε επαγγελματικό επίπεδο για άλλη μία δεκαετία, χρειάζεται και αυτός την προσωπική του ανάπαυση. Ο λόγος δεν γίνεται για κανέναν άλλο πέραν του Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος, βαδίζοντας πλέον στα 39 του χρόνια, έχει χορτάσει τρεις δεκαετίες στα κορτ και ετοιμάζεται και για μία σύντομη περιήγηση και σε τέταρτη. Όλοι μας, λάτρεις της αντισφαίρισης και μη, αναμένουμε να δούμε τι άλλο μπορεί να μας προσφέρει ο γερόλυκος Ελβετός.

Ο Ρότζερ Φέντερερ πανηγυρίζει την νίκη του επί του Ράφα Ναδάλ στον Ημιτελικό του Γουίμπλετον (12/7/2019).

Φυσικά, με τον ερχομό του κορωνοϊού, όλες οι διοργανώσεις στο άθλημα ανά τον κόσμο απαγορεύθηκαν και ακυρώθηκαν μονομιάς. Το γεγονός αυτό, ανακούφισε εμφανώς τον «Βασιλιά» και το τεχνικό τιμ του, καθώς τον Φλεβάρη υποβλήθηκε σε διπλή αρθροσκοπική επέμβαση στο -βασανισμένο διαρκώς την προηγούμενη σεζόν- δεξί γόνατό του και δεν θα μπορούσε να αγωνιστεί, ούτως ή άλλως, καθόλου κατά τη διάρκεια της περιόδου του χώματος και του γρασιδιού (Απρίλιος-Ιούλιος). Έτσι, ο ίδιος δεν χρειάστηκε να πιεστεί στις φυσιοθεραπείες ώστε να προλάβει να υπερασπιστεί τους βαθμούς που είχε κερδίσει στο χορτάρι πέρυσι.

Βέβαια, σε μία απόφαση μάλλον προνοητική, με στόχο την περαιτέρω μακροζωία της καριέρας του Ελβετού, ο ίδιος και το επιτελείο του αποφάσισαν να απέχει από το υπόλοιπο «ασθενικό» 2020, ώστε να είναι πανέτοιμο το γόνατο για την επόμενη χρονιά (εφόσον κυλήσουν όλα ομαλά με την εξάπλωση του ιού, προφανώς). Όντας στο νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης την δεδομένη στιγμή, σίγουρα θα απωλέσει θέσεις στο τουρ, εφόσον τα τουρνουά της σκληρής επιφάνειας διεξαχθούν κανονικά. Ανάθεμα, όμως, αν ο «Μαέστρος» ενδιαφέρεται έστω και ελάχιστα για την βαθμολογία, έχοντας ανέβει στον «θρόνο» της κατάταξης πολλαπλές φορές και για μεγάλα χρονικά διαστήματα (310 εβδομάδες, παγκόσμιο προσωπικό ρεκόρ διατήρησης της 1ης θέσης).

Σε αγώνα εναντίον του Στέφανου Τσιτσιπά.

«Να διασκεδάζω τον κόσμο για όσο χρονικό διάστημα μου απομένει», ο πρώτος στόχος του Ρότζερ, με τον δεύτερο να είναι, ασφαλώς, η κατάκτηση ενός ή δύο Grand Slam τίτλων, προτιμότερα το Γουίμπλεντον, ώστε να καταφέρει να κρατήσει μία διαφορά από τους επίδοξους κυνηγούς του (ο ίδιος μετράει 20, Ναδάλ με 19, Τζόκοβιτς με 17) και να εδραιώσει ξανά την κυριαρχία του, να επιβεβαιωθεί ως ο κορυφαίος που έπιασε ποτέ ρακέτα στην ιστορία του αθλήματος. Όχι ότι ο αριθμός των τίτλων θα αλλάξει κάτι στη σκέψη όσων ασχολούνται με το τέννις. Ο τρόπος που μετέβαλε το αμυντικό, σερβίς-βολέ παιχνίδι του 80’ και του 90’ σε επιθετικό και δυνατό παιχνίδι από την baseline, πράγμα που συνέβαλε και στην καθιέρωση των 2 ανταγωνιστών του, όπως και το χορευτικό και δεξιοτεχνικό στυλ με το οποίο κινείται και χτυπάει το κίτρινο μπαλάκι, αποτελούν 2 παράγοντες που δύσκολα θα τον αφήσουν να εκπέσει από τον θρόνο. Όμως, αρκετά με τα λόγια.

Ας ελπίσουμε πως θα έχουμε την τύχη να προλάβουμε να ξαναπολαύσουμε τον ίδιο στα κορτ, με την ευλογία του κορωνοϊού.

+ posts

Παύλος Γιαννόπουλος... Αμέ, έχω και εγώ ένα όνομα. Ένα όνομα και ένα επίθετο, ανάμεσα σε τόσα άλλα στον κόσμο ετούτο. Ένας απλός φοιτητής του Καποδιστριακού, συγκεκριμένα στο τμήμα των Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης, διαβάζοντας και γράφοντας συνεχώς, προσπαθώντας να αφυπνίσω συνειδήσεις προπαγανδίζοντας (αν υπάρχει τέτοια φράση), ώστε στον βαθμό που και εγώ μπορώ να δώσω το θετικό μου στίγμα σε μία Γη που βράζει. Σε κοινωνίες και άτομα που χρήζουν εν συναίσθησης και εν συνείδησης.
ΦΚ λέγεται το project που μπορεί να πετύχει και να μετουσιώσει τα παραπάνω. Mία φοιτητική ιστοσελίδα που χαρακτηρίζεται από μία ανιδιοτέλεια και μία αντικειμενική υποκειμενικότητα που στους καιρούς μας απουσιάζουν.