Οι φοιτητές είπαν για άλλη μία φορά “Όχι στην Παν. Αστυνομία”

Οι φοιτητές είπαν για άλλη μία φορά “Όχι στην Παν. Αστυνομία”

Για εχθές, Παρασκευή (10/6) είχε υπάρξει η πρώτη επίσημη ανακοίνωση της Υπουργού Παιδείας, κ. Νίκης Κεραμέως, για την βέβαιη είσοδο της Ο.Π.Π.Ι. (Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων) στα πιο κεντρικά πανεπιστήμια της πρωτεύουσας: ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΑΣΟΕΕ.

Παρατάξεις και σχήματα του δημοκρατικού τόξου βρέθηκαν έξω από τα τρία μεγαλύτερα αθηναϊκά πανεπιστήμια, για να αντισταθούν στην επικείμενη είσοδο της ΟΠΠΙ, η οποία θα άλλαζε μία για πάντα την εικόνα στις Σχολές όπως την ξέρουμε. Και, πράγματι, η νέα αυτή αστυνομική ομάδα δεν εμφανίστηκε ποτέ. Ύστερα από αυτήν την νίκη των φοιτητών, όλες οι διαφορετικές συγκεντρώσεις συναντήθηκαν σε μία πορεία διαμαρτυρίας, που κατέληξε μπροστά στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αιτήματά της ήταν η κατάργηση του νέου νόμου-πλαισίου για τα ΑΕΙ και η μη υλοποίηση της ιδέας για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Πολλαπλές και συνεχόμενες φαίνεται να είναι οι αποτυχίες για την πρακτική εφαρμογή της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η φοιτητική κοινότητα, στην μεγάλη πλειονότητά της, αντιτίθεται στην ιδέα αυτή, η οποία προσπαθεί να εφαρμοστεί από την Υπουργό Παιδείας κοντά 2 χρόνια, τότε που οι Σχολές ήταν κλειστές και κανείς δεν ήξερε πότε και αν θα ξανανοίξουν. Και τα καταφέρνει. Αυτό που ζητάει η νεολαία είναι περισσότερη χρηματοδότηση για τα ΑΕΙ και ενίσχυση της δύναμης των πτυχίων της, άνοιγμα δηλαδή περισσότερων θέσεων εργασίας σε ένα πολύ αβέβαιο εργασιακό περιβάλλον, όπως είναι αυτό της χώρας μας.

Πηγή: left.gr

+ posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.