Όταν ο Κ. Μητσοτάκης σύγκρινε τον Αποστολάκη με τον χουντικό Σπαντιδάκη/Τέλος πριν αρχίσει το Υπ. Πολιτικής Προστασίας

Όταν ο Κ. Μητσοτάκης σύγκρινε τον Αποστολάκη με τον χουντικό Σπαντιδάκη/Τέλος πριν αρχίσει το Υπ. Πολιτικής Προστασίας

Άτιμο διαδίκτυο, όπως και στην περίπτωση Πλεύρη, κρατάει τα καλύτερα «διαμαντάκια» και τα αποκαλύπτει όταν πρέπει. Ο κ. Αποστολάκης απέρριψε σήμερα την πρόταση του πρωθυπουργού για το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, ένα στοίχημα του Κ. Μητσοτάκη μετά την πύρινη λαίλαπα που επί 1 μήνα έκαιγε την Ελλάδα και πάνω σε αυτό βασίστηκε ο ανασχηματισμός. Πρώτο-πρώτο ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Οικονόμου, αλλά μάλλον η μνήμη του πρωθυπουργού αποδεικνύεται αρκετά κοντή.

  • Ποιος ήταν ο Γρ. Σπαντιδάκης; -> Στρατιωτικός, αρχηγός του ΓΕΣ (1965-1967) και ένας από τους πρωτεργάτες της χούντας των Συνταγματαρχών. Με την επιβολή της Χούντας το 1967 διορίστηκε Αντιπρόεδρος της πρώτης δικτατορικής κυβερνήσεως Κόλλια και Υπουργός Εθνικής Αμύνης. Τον Αύγουστο του 1975 καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών σε ισόβια κάθειρξη για εσχάτη προδοσία και στάση λόγω συμμετοχής του στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, με όλες τις σχετικές συνέπειες από την καταδίκη αυτή. Πέθανε το 1996, σε ηλικία 87 ετών.

«Δεν μπορώ να αποδεχθώ την πρόταση του κ. Μητσοτάκη υπό αυτές τις συνθήκες», δήλωσε συγκεκριμένα μιλώντας στο OPEN TV ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο κ. Αποστολάκης είχε θέσει δύο όρους προκειμένου να αναλάβει το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Ο ένας είναι να είναι επικεφαλής Υπουργείου και ο άλλος να υπάρχει διακομματική συναίνεση. Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Άμυνας, αυτοί οι όροι δεν τηρούνται.

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι και πριν τη δήλωση μη αποδοχής υπήρξε νέο τηλεφώνημα Τσίπρα-Αποστολάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευάγγελος Αποστολάκης φέρεται να είπε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: “Πρόεδρε, με παγίδευσαν. Μου είπαν ότι υπάρχει συναίνεση, αλλά όπως αποδείχθηκε δεν υπήρχε”.

Από τη δική του μεριά, ο Ευάγγελος Αποστολάκης φέρεται την περασμένη Δευτέρα να ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για την πρόταση που του έκανε ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει στη θέση του κ. Χαρδαλιά. Κατά την επικοινωνία τους, ο κ. Τσίπρας του ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια επιλογή, και με τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης την επιδιώκει, δηλαδή σε επίπεδο “εντυπώσεων και προσώπων” και όχι ουσίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση αλλά πρόσκληση σε αποστασία.

Ο κ. Αποστολάκης φέρεται ακολούθως να τον διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται με αυτούς τους όρους να αποδεχθεί να γίνει υπουργός της Δεξιάς, κάτι που τελικά κατέληξε σε ανακοίνωση και ανατροπή.

Σαν βόμβα έπεσε στο Μαξίμου η δήλωση του ναυάρχου ότι δεν αποδέχεται τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα ο ανασχηματισμός να εξελιχθεί σε παρωδία και να ακυρωθεί η μεγαλύτερη έκπληξη στη δομή της νέας κυβέρνησης.

+ posts

One thought on “Όταν ο Κ. Μητσοτάκης σύγκρινε τον Αποστολάκη με τον χουντικό Σπαντιδάκη/Τέλος πριν αρχίσει το Υπ. Πολιτικής Προστασίας

  1. Και είναι καλό αυτό; Πήρε δηλαδή έναν κορυφαίο υπουργό του Σύριζα και με πολύ υψηλά αξιώματα και τον κάλεσε να βάλει πλάτη για να διορθωθεί το φιάσκο με τις φωτιές. Αυτό δε δείχνει πολιτική υπέρβαση; Μπορούσε απλώς να βάλει τον Χαρδαλιά σε αυτή τη θέση, δεν το έκανε όμως γιατί ήθελε κάποιον πιο έμπειρο. Δηλαδή, κοντολογίς, εκλήθη ο Αποστολάκης να προσφέρει στη χώρα στην πιο κρίσιμη ανάγκη και απέρριψε την πρόταση.

Comments are closed.