Πάντειο: Δεληβοριάς, Soloup και άνθρωποι της Τέχνης μιλούν για το 1821 (Τρίτη, 19:00)

Πάντειο: Δεληβοριάς, Soloup και άνθρωποι της Τέχνης μιλούν για το 1821 (Τρίτη, 19:00)

Με μια άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση αρχίζει να “ζεσταίνεται” το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ένα Α.Ε.Ι. που τόσο σε επίπεδο ακαδημαϊκών καθηγητών, αλλά και μαθημάτων, ασχολείται με το 1821 μέσα από την ιδιαίτερη και σύγχρονη ματιά του, ανοίγει τις πύλες του στο διάλογο για τα 200 χρόνια της Επανάστασης. Όπως και το ίδιο το Α.Ε.Ι. της Λεωφόρου Συγγρού ανακοινώνει:

Το Πάντειον Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών ξεκινά τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά με μια εκδήλωση που τιμά την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ανοίγοντας διάλογο με τον χώρο της τέχνης. Τέσσερις διακεκριμένοι καλλιτέχνες από διαφορετικά πεδία παρουσιάζουν και αναλύουν πώς είδαν το ιστορικό γεγονός του Αγώνα του 1821 και πώς το μετασχημάτισαν σε καλλιτεχνικό έργο.

Η εκδήλωση θα γίνει στον όμορφο κήπο του Παντείου, την Τρίτη 5 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. και θα συνοδεύεται από ένα ποτήρι κρασί.

Ονομάζομαι Βαγγέλης Βαλαβάνης. Συντάκτης, από τα ιδρυτικά μέλη του Φοιτητικού Κόσμου. Είμαι φοιτητής του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Αν και ερωτευμένος βαθιά με την Ιστορία και το Ιστορικό-Αρχαιολογικό, ο αέρας των Πανελληνίων με έστειλε στο εξωτικό και γυναικοκρατούμενο Πάντειο. Ιστορία, η πρώτη αγάπη. Πολιτικές Επιστήμες η δεύτερη. Η συγγραφή όμως, μια και μοναδική. Ίσως ο μοναδικός τρόπος να μπορώ να είμαι κοντά και στις δυο μου αγάπες. Να εκφράζομαι, να προβληματίζομαι, να αναδεικνύω τα κακώς κείμενα της εποχής μου, να δέχομαι και να ασκώ κριτική, να…να…να… Να ταξιδεύω και να αναπνέω.
Γιατί αυτό είναι η συγγραφή. Μια ανάσα μες στην σκόνη του κόσμου. Μια πράξη βαθιά πολιτική και συναισθηματική. Γιατί η γραφή ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα δημιουργήματα του Ανθρώπου. Ο τρόπος του να αποτυπώσει την ψυχή του, το αέναο πάθος του για τη ζωή και να ακολουθεί το βαθύ του χτυποκάρδι. Ένα ταξίδι για να τον ανακαλύψουμε και να τον κάνουμε καλύτερο. Και αυτός εδώ στον Φ.Κ. είναι και ο δικός μας στόχος. Γράψτε. Προβληματιστείτε. Ανακαλύψτε και Ονειρευτείτε για τον δικό σας. Για έναν κόσμο που μας αξίζει. Για τον δικό μας κόσμο. Τον Φοιτητικό Κόσμο.