Πάντειο: Μάθε που ψηφίζεις/Κάλπες Τμημάτων-όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Πάντειο: Μάθε που ψηφίζεις/Κάλπες Τμημάτων-όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Σε πυρετό εκλογών βρίσκεται το ΑΕΙ της Λεωφόρου Συγγρού για τις φοιτητικές εκλογές που πραγματοποιούνται ξανά στα πανεπιστήμια σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον από αυτές του 2019. Η Φωνή του Παντείου, το Ράδιο Πάντειον θα έχει μαραθώνια κάλυψη της εκλογικής αναμέτρησης από τις 18:00 μέχρι τις 5 το πρωί, ενώ δημοσιεύτηκαν από το ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου οι αίθουσες με τις κάλπες των Τμημάτων.

Οι φοιτήτριες/τές μπορούν να προσέλθουν από τις 7:00 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα. Απαραίτητη είναι η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας/διαβατηρίου ή βεβαίωση σπουδών για την ψηφοφορία. Για την ψηφοφορία μπορείτε να βάλετε 0 έως 7 σταυρούς (ΠΡΟΣΟΧΗ: στο πώς θα κάνετε το σταυρό. Αν δεν είναι καθαρός μπορεί να θεωρηθεί άκυρο το ψηφοδέλτιο).

Αναλυτικά οι κάλπες των Τμημάτων με τις αίθουσες. Στα μεγάλα Τμήματα του Παντείου υπάρχει διαχωρισμός σε έτη φοίτησης:

Τμήμα Κοινωνιολογίας: Κάλπη 1ου+2ου έτους/Κάλπη 3ου+4ου+Επί Πτυχίω –  Αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα 2

Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών: Κάλπη στην Αίθουσα Α5 (1ος όροφος, Νεόκτιστο)

Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης: Κάλπη 1ου +2ου έτους – Αίθουσα Α1/ Κάλπη 3ου+4ου+Επί Πτυχίω – Αίθουσα Α2 (1ος όροφος, Νεόκτιστο)

Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης: Κάλπη 1ου+2ου έτους – Αίθουσα Β1/ Κάλπη 3ου+4ου+Επί Πτυχίω – Αίθουσα Β2 (2ος όροφος, Νεόκτιστο)

Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας: Κάλπη στο Αμφιθέατρο 3

Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας: Κάλπη στο Αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα 1

Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής: Κάλπη στην Αίθουσα Α3 (1ος όροφος, Νεόκτιστο)

Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού: Κάλπη στην Αίθουσα Β3 (2ος όροφος, Νεόκτιστο)

Τμήμα Ψυχολογίας: Κάλπη στο Αμφιθέατρο 2

Αν δεν έχετε ασχοληθεί ή δεν γνωρίζεται τις θέσεις των πολιτικών δυνάμεων, πολύ καλή ευκαιρία για να τις μάθετε αποτελούν τα «Μισάωρα των πολιτικών δυνάμεων», την προσπάθεια του «Ράδιο Πάντειον» να καλύψει τις φετινές εκλογές. Δόθηκε βήμα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις μέσα από ενδιαφέρουσες και επίμαχες ερωτήσεις από μια πολύ δυναμική ομάδα παραγωγών.

Στις τελευταίες εκλογές στο Πάντειο το 2019 είχαν προσέλθει 1.248 φοιτητές. Η καταμέτρηση των ψήφων είχε ολοκληρωθεί λίγο πριν τις 03:00 τα ξημερώματα. Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, η ΠΑΣΠ συγκέντρωσε 739 ψήφους και 9 έδρες, η ΠΚΣ συγκέντρωσε 285 ψήφους και 4 έδρες, ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ-ΑΡΔΙΝ συγκέντρωσαν 107 ψήφους και 1 έδρα, και το ΜΠΛΟΚΟ συγκέντρωσε 31 ψήφους και 1 έδρα.

Με όσα έχουμε ζήσει τα τελευταία 3 χρόνια στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τα ελληνικά Πανεπιστήμια, αναμένεται να υπάρχει (και ελπίζουμε) να υπάρχει συμμετοχή από τους φοιτητές. Ήδη η Πανεπιστημιακή Αστυνομία πήρε άλλη μια αναβολή (ήταν να τοποθετηθεί χθες 17 Μαΐου σε 4 ΑΕΙ). Αναμένεται η απάντηση των φοιτητών, που θα διαμορφώσουν των νέο συσχετισμό δυνάμεων στους Συλλόγους τους μέσα από τη συμμετοχή τους στη δημοκρατική διαδικασία.

+ posts