Πάντειο/Νέο δια ζώσης μάθημα (Τετάρτη 12/5,18:30)-Το πειθαρχικό δίκαιο των φοιτητών: σπουδή στην ανενέργεια του νόμου

Πάντειο/Νέο δια ζώσης μάθημα (Τετάρτη 12/5,18:30)-Το πειθαρχικό δίκαιο των φοιτητών: σπουδή στην ανενέργεια του νόμου

Συνεχίζονται και μετά το Πάσχα τα δια ζώσης μαθήματα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπως πρώτοι αναφέραμε εδώ από τον Φοιτητικό Κόσμο. Ο Σύλλογος Μελών Δ.Ε.Π., οι καθηγήτριες και καθηγητές του Παντείου δεν επαναπαύονται μετά τα πρώτα 4 πετυχημένα δια ζώσης μαθήματα πριν τις διακοπές, αλλά συνεχίζουν με ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν κάθε φοιτήτρια και φοιτητή. Την αρχή κάνει, όπως και στα μαθήματα του Απρίλη, ο κ. Δημήτρης Καλτσώνης, καθηγητής Θεωρίας Κράτους και Δικαίου στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής.

Το 1ο δια ζώσης μάθημα στο Πάντειο, οπότε και άνοιξε το Α.Ε.Ι. μετά από ένα χρόνο. Το θέμα του μαθήματος ήταν «Η κρίση και η Δημοκρατία».

 

Το μάθημα θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις 18:30 το απόγευμα στον Κήπο του Παντείου Πανεπιστημίου, με όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας. Μάλιστα, όπως μας πληροφορεί και η ενημερωτική ιστοσελίδα στο Facebook «Ενημερωτική Παρέμβαση Παντείου» που δημιούργησε εκδήλωση στο Facebook (εκδήλωση), κατόπιν συνεννόησης με τον κ. Καθηγητή: 

«Ο κος. Δημήτρης Καλτσώνης, καθηγητής θεωρίας κράτους και δικαίου, στο πλαίσιο του σεμιναρίου «Κράτος και δίκαιο στον 21ο αιώνα», πραγματοποιεί την Τετάρτη, 12/05, στις 18:30, δια ζώσης διάλεξη με θέμα «Το πειθαρχικό δίκαιο των φοιτητών: σπουδή στην ανενέργεια του νόμου», στον κήπο του Παντείου Πανεπιστημίου, συνεχίζοντας τα δια ζώσης μαθήματα που πραγματοποιούνται στο πανεπιστήμιό μας και τον αγώνα για την επανοικειοποίηση και επαναλειτουργία αυτών!» 

Συνεπώς, όπως καταλαβαίνετε, έχουμε τη συνέχεια των μαθημάτων στο Α.Ε.Ι. της Λεωφόρου Συγγρού, με ένα άκρως ενδιαφέρον θέμα που άφορα όλες και όλους μας. Γιατί;  

Γιατί αυτό το «πειθαρχικό δίκαιο» είναι που θα βρεθεί απέναντί μας, στην καθεμιά φοιτήτρια και τον κάθε φοιτητή. Είναι αυτό που ορίζει ο νόμος 4777/2021, ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. Περιπολίες φρουρών (για αυτούς θα δούμε αν -τελικά- θα είναι εντός της ΕΛ.ΑΣ. ή νέες προσλήψεις), δυνατότητα ανάκρισης και ένα σωρό νομικοί όροι-έννοιες λάστιχο με τις οποίες ο σωματικός έλεγχος και η αναίτια καταστολή μπορούν να γίνουν η νέα τρομακτική κανονικότητα στα Α.Ε.Ι. Πού; Όχι στην Τουρκία… αλλά εδώ. Στην Ελλάδα. Στις σχολές μας. 

Και για όσες/όσους μπορεί να μην ενθυμούνται, ορίστε και μια μικρή υπενθύμιση για το αμφιθέατρο του μέλλοντος που κανείς μας δεν θα θέλει να πατήσει. 

Ο Φοιτητικός Κόσμος θα είναι αύριο στο ενδιαφέρον δια ζώσης μάθημα, πάντα στο δρόμο και πιστός στη δική σας ενημέρωση.  

Ραντεβού αύριο στις 18:30 στον κήπο του Παντείου Πανεπιστημίου.

+ posts

Ονομάζομαι Βαγγέλης Βαλαβάνης. Συντάκτης, από τα ιδρυτικά μέλη του Φοιτητικού Κόσμου. Είμαι φοιτητής του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Αν και ερωτευμένος βαθιά με την Ιστορία και το Ιστορικό-Αρχαιολογικό, ο αέρας των Πανελληνίων με έστειλε στο εξωτικό και γυναικοκρατούμενο Πάντειο. Ιστορία, η πρώτη αγάπη. Πολιτικές Επιστήμες η δεύτερη. Η συγγραφή όμως, μια και μοναδική. Ίσως ο μοναδικός τρόπος να μπορώ να είμαι κοντά και στις δυο μου αγάπες. Να εκφράζομαι, να προβληματίζομαι, να αναδεικνύω τα κακώς κείμενα της εποχής μου, να δέχομαι και να ασκώ κριτική, να…να…να… Να ταξιδεύω και να αναπνέω.
Γιατί αυτό είναι η συγγραφή. Μια ανάσα μες στην σκόνη του κόσμου. Μια πράξη βαθιά πολιτική και συναισθηματική. Γιατί η γραφή ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα δημιουργήματα του Ανθρώπου. Ο τρόπος του να αποτυπώσει την ψυχή του, το αέναο πάθος του για τη ζωή και να ακολουθεί το βαθύ του χτυποκάρδι. Ένα ταξίδι για να τον ανακαλύψουμε και να τον κάνουμε καλύτερο. Και αυτός εδώ στον Φ.Κ. είναι και ο δικός μας στόχος. Γράψτε. Προβληματιστείτε. Ανακαλύψτε και Ονειρευτείτε για τον δικό σας. Για έναν κόσμο που μας αξίζει. Για τον δικό μας κόσμο. Τον Φοιτητικό Κόσμο.