Πάντειο/Νέο δια ζώσης μάθημα (Τρίτη 1/6, 17:30): Η σημασία του νέου εργασιακού Ν/Σ Βρούτση-Χατζηδάκη

Πάντειο/Νέο δια ζώσης μάθημα (Τρίτη 1/6, 17:30): Η σημασία του νέου εργασιακού Ν/Σ Βρούτση-Χατζηδάκη

Και αυτή την εβδομάδα, οι φοιτήτριες και οι φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου ανοίγουν τις πύλες του Πανεπιστημίου τους. Μετά τον κ. Δημήτρη Καλτσώνη, την κα. Ξένια Χρυσοχόου, τον κ. Σεραφείμ Σεφεριάδη, την κα. Χρυσούλα Μητσοπούλου και τον κ. Νεκτάριο Μπουγδάνη (υποψήφιος διδάκτωρ), τη σκυτάλη παίρνει και ο κ. Ιωάννης Κουζής, καθηγητής Εργασιακών Σχέσεων στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής. Για μια ακόμη φορά, το Α.Ε.Ι. της Λεωφόρου Συγγρού διαλέγει ένα θέμα άκρως ενδιαφέρον και ιδιαίτερα επίκαιρο που αφορά όλες και όλους μας ανεξαρτήτως επιστημονικού αντικειμένου, γιατί αφορά τις ζωές μας ως πολίτες. Και αυτό δεν είναι άλλο από το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, που μαζί με τον αντίστοιχο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με τις διατάξεις του που θίγουν κατακτήσεις ενός αιώνα.

Με τίτλο «Η σημασία του και οι συνέπειες του νέου εργασιακού νομοσχεδίου (Ν/Σ Βρούτση-Χατζηδάκη)», αυτή την Τρίτη (1/6) στις 17:30 στον Κήπο του Παντείου Πανεπιστημίου, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ο κ. Κουζής θα αναλύσει και θα εξηγήσει το νέο νομοσχέδιο που μανιωδώς η κυβέρνηση επιθυμεί να φέρει, παρά τις αντιδράσεις της κοινωνίας και που παράλληλα τα Μ.Μ.Ε. επιθυμούν διακαώς να το παρουσιάζουν όπως νομίζουν.

Όπως μας ενημερώνει και η «Ενημερωτική Παρέμβαση Παντείου» στην εκδήλωση του αντιμαθήματος:

«Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο Βρούτση-Χατζηδάκη έχει λάβει πια πρωταγωνιστική θέση στην επικαιρότητα. Συνδικάτα, σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι λαμβάνουν καθημερινά αποφάσεις και διαδηλώνουν εναντίον του.

Στο πλαίσιο του αγώνα κατά της κατάργησης του 8ώρου, αλλά και των υπολοίπων επιθέσεων που εξαπολύει το νομοσχέδιο στις συνθήκες εργασίας (υπερωρίες, απεργίες, συλλογική διαπραγμάτευση), ο κος. Ιωάννης Κουζής, Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, θα πραγματοποιήσει δια ζώσης διάλεξη στον κήπο του Παντείου την Τρίτη, 01/06, στις 17:30, με θέμα «Η σημασία και οι συνέπειες του νέου εργασιακού νομοσχεδίου», ανοίγοντας για 8η φορά το Πάντειο για μάθημα!»

Το Πάντειο δεν σταματά να δηλώνει παρόν κάθε εβδομάδα, καλώντας τις φοιτήτριες και τους φοιτητές του με θέματα ξεχωριστά στον δικό τους κοινωνικό χώρο. Ο κ. Κούζης, ως ειδήμων των εργασιακών σχέσεων και με πλούσιο έργο ερευνητικό και συγγραφικό πάνω στις Εργασιακές σχέσεις, την Απασχόληση, τον Συνδικαλισμό, τη Συμμετοχή των εργαζομένων και την Κοινωνική Πολιτική, αποτελεί έναν από τους καταλληλότερους αναλυτές που μπορούν να κάνουν «ταλιράκια» ένα τεράστιο νομοσχέδιο 125 άρθρων το οποίο καταργεί το 8ωρο, χτυπά αδυσώπητα τον συνδικαλισμό, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις υπερωρίες… “για να έχουμε χρόνο να μαζέψουμε τις ελιές μας στο χωριό”, όπως είπε και ο αρμόδιος Υπουργός Κ. Χατζηδάκης.

Αποτελεί μια ευκαιρία να μάθετε όλα όσα αφορούν και θίγουν τα δικαιώματά μας ως νέοι πολίτες, το μελλοντικό εργατικό δυναμικό της χώρας. Στην επίθεση των εργασιακών δικαιωμάτων, την προπαγάνδα και την άγνοια, απαντάμε με επιστημονική ανάλυση και γνώση.

Ο Φοιτητικός Κόσμος θα είναι εκεί για μια ακόμη φορά και σας ετοιμάζει και μια μικρή έκπληξη!

Υποδεχόμαστε τον Ιούνιο στον Κήπο του Παντείου Πανεπιστημίου. Ραντεβού την Τρίτη 1/6 στις 17:30 στο Πάντειο!

+ posts

Ονομάζομαι Βαγγέλης Βαλαβάνης. Συντάκτης, από τα ιδρυτικά μέλη του Φοιτητικού Κόσμου. Είμαι φοιτητής του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Αν και ερωτευμένος βαθιά με την Ιστορία και το Ιστορικό-Αρχαιολογικό, ο αέρας των Πανελληνίων με έστειλε στο εξωτικό και γυναικοκρατούμενο Πάντειο. Ιστορία, η πρώτη αγάπη. Πολιτικές Επιστήμες η δεύτερη. Η συγγραφή όμως, μια και μοναδική. Ίσως ο μοναδικός τρόπος να μπορώ να είμαι κοντά και στις δυο μου αγάπες. Να εκφράζομαι, να προβληματίζομαι, να αναδεικνύω τα κακώς κείμενα της εποχής μου, να δέχομαι και να ασκώ κριτική, να…να…να… Να ταξιδεύω και να αναπνέω.
Γιατί αυτό είναι η συγγραφή. Μια ανάσα μες στην σκόνη του κόσμου. Μια πράξη βαθιά πολιτική και συναισθηματική. Γιατί η γραφή ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα δημιουργήματα του Ανθρώπου. Ο τρόπος του να αποτυπώσει την ψυχή του, το αέναο πάθος του για τη ζωή και να ακολουθεί το βαθύ του χτυποκάρδι. Ένα ταξίδι για να τον ανακαλύψουμε και να τον κάνουμε καλύτερο. Και αυτός εδώ στον Φ.Κ. είναι και ο δικός μας στόχος. Γράψτε. Προβληματιστείτε. Ανακαλύψτε και Ονειρευτείτε για τον δικό σας. Για έναν κόσμο που μας αξίζει. Για τον δικό μας κόσμο. Τον Φοιτητικό Κόσμο.